Go Back
לאבנה

איך מכינים לאבנה ביתית (בשלבים)

יוגורט ומלח בלבד ויש לכם לאבנה ביתית מעולה וקלה שדורשת "החתלה" של יומיים במקרר ותפנק אתכם במעדן קטיפתי במגוון טעמים. מושלם לניגוב עם פרוסה עבה, לאפה רכה או פיתה דרוזית אותנטית
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • מיכל גדול יוגורט 4% (או 4 מיכלים קטנים)
  • 1 כף מלח
  • גיוון טעמים: זעתר/ עגבניות יבשות קצוצות בשמן זית / זיתים קצוצים / בצל ירוק
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

  • מערבבים עם כף מלח, שמים בחיתול בד להגרת הנוזלים מעל הכיור ואחר כך מעבירים למקרר ליומיים
    לאבנה מתכון
  • לאחר מכן מעבירים לכלי סגור ומוסיפים טעמים שונים ומערבבים - זעתר, עגבניות יבשות קצוצות בשמן זית, זיתים קצוצים, בצל ירוק ועוד
  • קצת על תהליך ההחתלה: לאבנה צריכה להיות בחיתול יומיים שלושה במקרר. אם הגבינה לחה מאוד ומתפרקת תנו לה עוד יום. תלו את החיתול על ידית של כף עץ ארוכה, ותלו מעל סיר עמוק כך שהשקית תהיה בסיר באוויר ולא תיגע בתחתית, כף העץ מונעת ממנה ליפול פנימה.
    לאבנה
  • לאחר ההוצאה מהמקרר - יוצקים מעל מעט שמן זית ומגישים
    לאבנה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.