מערבבים עם כף מלח, שמים בחיתול בד להגרת הנוזלים מעל הכיור ואחר כך מעבירים למקרר ליומיים
לאחר מכן מעבירים לכלי סגור ומוסיפים טעמים שונים ומערבבים - זעתר, עגבניות יבשות קצוצות בשמן זית, זיתים קצוצים, בצל ירוק ועוד
קצת על תהליך ההחתלה: לאבנה צריכה להיות בחיתול יומיים שלושה במקרר. אם הגבינה לחה מאוד ומתפרקת תנו לה עוד יום. תלו את החיתול על ידית של כף עץ ארוכה, ותלו מעל סיר עמוק כך שהשקית תהיה בסיר באוויר ולא תיגע בתחתית, כף העץ מונעת ממנה ליפול פנימה.
לאחר ההוצאה מהמקרר - יוצקים מעל מעט שמן זית ומגישים