| | | |

כרוב כבוש ביתי: כובש בטעם מעלףףף

כרוב כבוש ביתי הוא תוספת מושלמת, ליווי מרענן לכל ארוחה, נשנוש קליל עם בירה קרה, או לזלילה ישר מהצנצנת. פשוט וזול, מראה כובש וצבעוני ועשיר בטעם פריך, עסיסי ובריא עם כרוב לבן, גזר כתום ועלים ירקרקים
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.27 על ידי 49 דירוגים
כרוב כבוש מתכון

חתיכות של כרוב לבן, גזר כתום ועלים רעננים ירקרקים ופריכים יתנו לכם מעדן מושלם של כרוב כבוש ביתי, שיזכיר לכם את מיטב המזללות ויהיה טעים מהן פי אלף.

כרוב כבוש עם גזר הוא תוספת מושלמת שיסגור לכם את הפינה בכל פעם שתרצו ליווי מרענן לצד כל ארוחה, לנשנוש קליל עם בירה קרה, או לזלילה ישר מהצנצנת..

הוא פשוט להכנה, זול, ומצטיין במראה כובש, צבעוני ועשיר ובטעמים עסיסיים מלאי בריאות ופריכות בכל ביס

ספר המתכונים של אתי שחר

כרוב כבוש
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: כרוב כבוש מתכון

 

  • כרוב כבוש בריא הוא ליווי מרענן לצד כל ארוחה, לנשנוש קליל עם בירה קרה, או לזלילה ישר מהצנצנת..
  • צנצנת כרוב כבוש פרוביוטי על השיש תוסיף טאצ' עיצוב צבעוני ויפהפה למטבח
  • כרוב חמוץ שיזכיר לכם את מיטב המזללות ויהיה טעים מהן פי אלף

שורה תחתונה: יכבוש אתכם בטעם מעלףףף ומראה כובש…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים?
מתכון לכרוב כבוש

כרוב כבוש מתכון

כרוב כבוש ביתי: כובש בטעם מעלףףף

כרוב כבוש ביתי הוא תוספת מושלמת, ליווי מרענן לכל ארוחה, נשנוש קליל עם בירה קרה, או לזלילה ישר מהצנצנת. פשוט וזול, מראה כובש וצבעוני ועשיר בטעם פריך, עסיסי ובריא עם כרוב לבן, גזר כתום ועלים ירקרקים
ציון 4.27 על ידי 49 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • כרוב טרי גדול שהעלים שלו מהודקים מגורד על מנדולינת פריסה או חתוך בסכין חדה (לא במג'ימיקס, כי יוצא עדין מדי)
  • 4 גזרים גדולים מקולפים מגורדים בפומפייה דקה או למקלונים במנדולינה
  • פלפלון אחד חריף פרוס דק (לא חובה)
  • 10 שיני שום
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • 8 כוסות מים רותחים
  • 8 כפיות מלח בישול

אופן ההכנה

  • מרתיחים 8 כוסות מים ומוסיפים להם 8 כפיות מלח בישול (כפית מלח על כוס מים). לא להגזים עם המלח שלא ייצא מלוח מדי. מערבבים עד שהמלח נמס לתוך המים. חשוב להקפיד על זה כי המלח משמר את הכרוב וכך הוא לא מתקלקל.
  • בינתיים עד שהמים ירתחו ממלאים את הצנצנת: לוקחים חופנים מתערובת הכרוב והגזר ומתחילים לדחוס בצנצנת בלי רחמים. מפזרים בין חופן לחופן שיני שום, שמים באמצע פלפלון וממשיכים למלא ולדחוס עם האגרוף חזק ודחוס. הכרוב צריך להרגיש צפוף וחנוק היטב בלי שיוכל לנשום, זה עוזר לתסיסה ולהחמצה.
  • לאחר שדוחסים את כל הכמות, עושים חור לעומק הצנצנת במספר מקומות בעזרת ידית עגולה של כף עץ או סכין ארוכה, ושופכים מיד את המים הרותחים. אל דאגה, כלום לא מתפוצץ (החורים עם הסכין זה בכדי שהמים יגיעו למטה עד הקרקעית).
  • מעל הכל מניחים שמיר ופטרוזיליה וסוגרים היטב. מניחים את הצנצנת מעל צלחת, כי ברגע שמתחילה התסיסה, המים והמיצים שהכרוב מגיר מתחילים לצאת. את המים אלה שופכים לכיור.
  • מרגע זה מחכים בסבלנות כמה ימים ובכל יום פותחים פעם אחת את המכסה לשחרור הגזים, שהכרוב מוציא, ומיד סוגרים שוב. אחרי 3-4 ימים, מוציאים החוצה את צרור הירק מלמעלה (כי הוא נוטה להתקלקל ראשון). אם לא עומדים בפיתוי אפשר להתחיל לאכול לאחר 3 ימים, אם יש עוד קצת סבלנות מחכים לזלול עד היום החמישי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

כרוב כבוש
צילום: אתי שחר
כרוב כבוש
צילום: אתי שחר
כרוב כבוש מתכון
צילום: אתי שחר
כרוב כבוש מתכון
צילום: אתי שחר
כרוב כבוש
צילום: אתי שחר
כרוב כבוש
צילום: אתי שחר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?