כרוב כבוש ביתי: כובש בטעם מעלףףף
חתיכות של כרוב לבן, גזר כתום ועלים רעננים ירקרקים ופריכים יתנו לכם מעדן מושלם של כרוב כבוש ביתי, שיזכיר לכם את מיטב המזללות ויהיה טעים מהן פי אלף.
כרוב כבוש עם גזר הוא תוספת מושלמת שיסגור לכם את הפינה בכל פעם שתרצו ליווי מרענן לצד כל ארוחה, לנשנוש קליל עם בירה קרה, או לזלילה ישר מהצנצנת..
הוא פשוט להכנה, זול, ומצטיין במראה כובש, צבעוני ועשיר ובטעמים עסיסיים מלאי בריאות ופריכות בכל ביס
למה באמת כדאי לכם: כרוב כבוש מתכון
- כרוב כבוש בריא הוא ליווי מרענן לצד כל ארוחה, לנשנוש קליל עם בירה קרה, או לזלילה ישר מהצנצנת..
- צנצנת כרוב כבוש פרוביוטי על השיש תוסיף טאצ' עיצוב צבעוני ויפהפה למטבח
- כרוב חמוץ שיזכיר לכם את מיטב המזללות ויהיה טעים מהן פי אלף
שורה תחתונה: יכבוש אתכם בטעם מעלףףף ומראה כובש…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים?
מתכון לכרוב כבוש
כרוב כבוש ביתי: כובש בטעם מעלףףף
ציוד
המצרכים
- כרוב טרי גדול שהעלים שלו מהודקים מגורד על מנדולינת פריסה או חתוך בסכין חדה (לא במג'ימיקס, כי יוצא עדין מדי)
- 4 גזרים גדולים מקולפים מגורדים בפומפייה דקה או למקלונים במנדולינה
- פלפלון אחד חריף פרוס דק (לא חובה)
- 10 שיני שום
- צרור שמיר
- צרור פטרוזיליה
- 8 כוסות מים רותחים
- 8 כפיות מלח בישול
אופן ההכנה
- מרתיחים 8 כוסות מים ומוסיפים להם 8 כפיות מלח בישול (כפית מלח על כוס מים). לא להגזים עם המלח שלא ייצא מלוח מדי. מערבבים עד שהמלח נמס לתוך המים. חשוב להקפיד על זה כי המלח משמר את הכרוב וכך הוא לא מתקלקל.
- בינתיים עד שהמים ירתחו ממלאים את הצנצנת: לוקחים חופנים מתערובת הכרוב והגזר ומתחילים לדחוס בצנצנת בלי רחמים. מפזרים בין חופן לחופן שיני שום, שמים באמצע פלפלון וממשיכים למלא ולדחוס עם האגרוף חזק ודחוס. הכרוב צריך להרגיש צפוף וחנוק היטב בלי שיוכל לנשום, זה עוזר לתסיסה ולהחמצה.
- לאחר שדוחסים את כל הכמות, עושים חור לעומק הצנצנת במספר מקומות בעזרת ידית עגולה של כף עץ או סכין ארוכה, ושופכים מיד את המים הרותחים. אל דאגה, כלום לא מתפוצץ (החורים עם הסכין זה בכדי שהמים יגיעו למטה עד הקרקעית).
- מעל הכל מניחים שמיר ופטרוזיליה וסוגרים היטב. מניחים את הצנצנת מעל צלחת, כי ברגע שמתחילה התסיסה, המים והמיצים שהכרוב מגיר מתחילים לצאת. את המים אלה שופכים לכיור.
- מרגע זה מחכים בסבלנות כמה ימים ובכל יום פותחים פעם אחת את המכסה לשחרור הגזים, שהכרוב מוציא, ומיד סוגרים שוב. אחרי 3-4 ימים, מוציאים החוצה את צרור הירק מלמעלה (כי הוא נוטה להתקלקל ראשון). אם לא עומדים בפיתוי אפשר להתחיל לאכול לאחר 3 ימים, אם יש עוד קצת סבלנות מחכים לזלול עד היום החמישי
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!