Go Back
כרוב כבוש מתכון

כרוב כבוש ביתי: כובש בטעם מעלףףף

כרוב כבוש ביתי הוא תוספת מושלמת, ליווי מרענן לכל ארוחה, נשנוש קליל עם בירה קרה, או לזלילה ישר מהצנצנת. פשוט וזול, מראה כובש וצבעוני ועשיר בטעם פריך, עסיסי ובריא עם כרוב לבן, גזר כתום ועלים ירקרקים
ציון 4.27 על ידי 49 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • כרוב טרי גדול שהעלים שלו מהודקים מגורד על מנדולינת פריסה או חתוך בסכין חדה (לא במג'ימיקס, כי יוצא עדין מדי)
  • 4 גזרים גדולים מקולפים מגורדים בפומפייה דקה או למקלונים במנדולינה
  • פלפלון אחד חריף פרוס דק (לא חובה)
  • 10 שיני שום
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • 8 כוסות מים רותחים
  • 8 כפיות מלח בישול

אופן ההכנה

  • מרתיחים 8 כוסות מים ומוסיפים להם 8 כפיות מלח בישול (כפית מלח על כוס מים). לא להגזים עם המלח שלא ייצא מלוח מדי. מערבבים עד שהמלח נמס לתוך המים. חשוב להקפיד על זה כי המלח משמר את הכרוב וכך הוא לא מתקלקל.
  • בינתיים עד שהמים ירתחו ממלאים את הצנצנת: לוקחים חופנים מתערובת הכרוב והגזר ומתחילים לדחוס בצנצנת בלי רחמים. מפזרים בין חופן לחופן שיני שום, שמים באמצע פלפלון וממשיכים למלא ולדחוס עם האגרוף חזק ודחוס. הכרוב צריך להרגיש צפוף וחנוק היטב בלי שיוכל לנשום, זה עוזר לתסיסה ולהחמצה.
  • לאחר שדוחסים את כל הכמות, עושים חור לעומק הצנצנת במספר מקומות בעזרת ידית עגולה של כף עץ או סכין ארוכה, ושופכים מיד את המים הרותחים. אל דאגה, כלום לא מתפוצץ (החורים עם הסכין זה בכדי שהמים יגיעו למטה עד הקרקעית).
  • מעל הכל מניחים שמיר ופטרוזיליה וסוגרים היטב. מניחים את הצנצנת מעל צלחת, כי ברגע שמתחילה התסיסה, המים והמיצים שהכרוב מגיר מתחילים לצאת. את המים אלה שופכים לכיור.
  • מרגע זה מחכים בסבלנות כמה ימים ובכל יום פותחים פעם אחת את המכסה לשחרור הגזים, שהכרוב מוציא, ומיד סוגרים שוב. אחרי 3-4 ימים, מוציאים החוצה את צרור הירק מלמעלה (כי הוא נוטה להתקלקל ראשון). אם לא עומדים בפיתוי אפשר להתחיל לאכול לאחר 3 ימים, אם יש עוד קצת סבלנות מחכים לזלול עד היום החמישי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.