| | | |

עוגת גבינה שמרים קלה

פס גבינה מטמטם חושים!
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
עוגת גבינה שמרים קלה

אוהבי השמרים יודעים שקשה יהיה למצוא עוגה שתתחרה עם פס גבינה מנצח שכזה!
עוגת שמרים גבינה בטעם מעלף ומראה זהוב מרהיב, במלית עשירה עם זיגוג סירופ מתקתק במיוחד מעל.
עם הכנה פשוטה שחוסכת כאבי ראש, כבר היום תמצאו את עצמכם מכורים לתענוג של עוגה זו!

מתכון באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

  
עוגת גבינה שמרים קלה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

עוגת גבינה שמרים קלה

עוגת גבינה שמרים קלה

פס גבינה מטמטם חושים!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
לדרג
כמות 2 פסים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

כמות: 2 פסים / פס אחד עם גביניות אישיות

  • 1 חבילה בצק שמרים עלים (של זוגלובק /מעדנות, מופשר לילה שלם במקרר.)

למילוי:

  • 2 שקיות של גבינת טוב טעם (סה"כ 500 גרם)
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
  • 1 גביע גבינת שמנת (250 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ¾ כוס סוכר (חד פעמי חם)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 2 חלמונים (צהוב)
  • גרידת לימון (מחצי לימון)
  • צימוקים (למי שאוהב)

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • מתחילים בערבוב כל החומרים למילוי יחד היטב.
  • פותחים את הבצק וחותכים מלבן באורך שרוצים, נמלא באמצע 2 פסים של מילוי בנדיבות לאורך כל המלבן.
  • משני הצדדים חותכים פסיך לאורך כל המלבן, ונתחיל להעביר מעל הגבינה פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל עד הסוף.
  • נעביר למגש מרופד בנייר אפייה ונמרח מעל ביצה ושומשום. נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו ונאפה עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
  • בזמן שהעוגה באפייה, מכינים את הסירופ על ידי בישול כל החומרים יחד על הגז, עד הסמכה.
  • מיד לאחר אפייה מרטיבים עם הסירופ, ואז נותנים קירור קצת. לאחר מכן מעבירים לכלי אחסון.
  • שומרים בקירור.
  • אפשר להכין שני פסי גבינה, או להכין פס אחד ובשאר הבצק ומילוי להכין גביניות.

הערות וטיפים

עוגת גבינה שמרים קלה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים גבינה

אפשר לשים ביצים שלמות?
לא, רק חלמונים.
אפשר להכין בבצק של חברה אחרת?
בהחלט אבל שיהיה בצק שמרים עלים.
באיזה גבינת שמנת ממליצה להשתמש? כמה אחוז שומן?
אני השתמשתי בגבינת שמנת נפוליאון טבעי 25%, אפשר גם 16%.

 

עוגת גבינה שמרים קלה

 

מה חושבים על: עוגת שמרים גבינה

    1. אורית מרגי:
      "תודה על מתכון מוצלח יצא מושלם!"

עוגת גבינה שמרים קלה

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
שמרים גבינה קלה מבצק עלים

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!


הפוסט המקורי: עוגת שמרים גבינה קלה – סוניה סאני בן הרוש

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?