סירות תפוחי אדמה בתנור
קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים עם מילוי מפנק של של פטריות עסיסיות עם בצל!

סירות תפוחי אדמה בתנור – תכירו את המנה המופלאה של תפוח אדמה ממולא שהולכת לגנוב לכם את כל תשומת הלב על השולחן, ולפנק אותכם בטעמים שלא תשכחו בזמן הקרוב!
קבלו מתכון לסירות תפוחי אדמה ממולאים, קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים עם מילוי מפנק של של פטריות עסיסיות עם בצל, והמון תיבולים נכונים המשדרגים את הטעמים ברמות.
סירות תפוחי אדמה בתנור – מנה מיוחדת ונדירה שאפשר להכין כתוספת חגיגית לשולחן או כמנה מפתה ושלמה בפני עצמה. ביס אחד ישאיר את כולם המומים ורעבים לעוד!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 6 תפוחי אדמה
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל (קצוץ לקוביות קטנות)
- 1 חבילה פטריות (210 גרם - חתוכות קוביות קטנות)
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מרק עוף פטריות
- ½ כוס פטרוזיליה/כוסברה (25 גרם)
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית כמון
- כורכום (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- לוקחים את תפוחי האדמה ורוחצים היטב במים, מנגבים ומורחים אותם בשמן זית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור כשעה עד שמתרככים.
- בינתיים נטגן בצל קצוץ ומוסיפים לו פטריות חתוכות לקוביות קטנות. מתבלים בפלפל שחור, כמון, מלח, טיפה מרק עוף פטריות, וכורכום.
- מערבבים היטב ונותנים כמה דקות בישול, ואז מכבים את הגז ומוסיפים פטרוזיליה או כוסברה.
- כשתפוחי האדמה מתקררים, פותחים אותם בצורה של איקס, ומוציאים את הפנים שלהם בעדינות. ממלאים במלית שהכנו, מרססים קצת שמן, ומחזירים לתנור בחום נמוך מאוד של 100 מעלות לעוד חצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סירות תפוחי אדמה בתנור
לא עדיף להוציא את המלית לפני אפייה, למלא ולהכניס לתנור? יהיה קשה להוציא את הפנים כשהתפוח אדמה קשה והתפוח אדמה צריך להיות בשל כי כשמכניסים את התערבות פנימה צריך עשרים דקות חצי שעה בלבד על אש נמוכה ולפני לרסס שמן על הפטריות. |
אפשר להוסיף את מה הפנים של תפוחי האדמה למלית, לערבב ולהחזיר פנימה? אפשר אבל לא יהיה הרבה מקום למילוי. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכוני תפוחי אדמה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: תפוחי אדמה ממולאים צמחוני מאת אביבה ג'רופי
אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
היי איילת,
כמובן! בהצלחה 🙂
מוציאים את כל הפנים של התפוח אדמה?
היי יפית,
לא ממש את הכל, כדי שבכל זאת תהיה אפשרות למלא אותם.
בהצלחה 🙂
מה יותר כדאי לשים פטרוזיליה..או כוסברה?
היי חני,
האמת היא שזה עניין של טעם, אבל באופן כללי נראה לנו שפטרוזיליה תהיה מתאימה יותר.
בהצלחה 🙂
ממש מפתא בא לי לאכול ממש מתתמונה
אכין בטוח
מעולה
ואוו, טעים אמיתי..
הוספתי מעט גבינה