| | |

סירות תפוחי אדמה בתנור

קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים עם מילוי מפנק של של פטריות עסיסיות עם בצל!
בהשראת: אביבה ג'רופי
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
תפוח אדמה ממולא

סירות תפוחי אדמה בתנור – תכירו את המנה המופלאה של תפוח אדמה ממולא שהולכת לגנוב לכם את כל תשומת הלב על השולחן, ולפנק אותכם בטעמים שלא תשכחו בזמן הקרוב!

קבלו מתכון לסירות תפוחי אדמה ממולאים, קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים עם מילוי מפנק של של פטריות עסיסיות עם בצל, והמון תיבולים נכונים המשדרגים את הטעמים ברמות.

סירות תפוחי אדמה בתנור – מנה מיוחדת ונדירה שאפשר להכין כתוספת חגיגית לשולחן או כמנה מפתה ושלמה בפני עצמה. ביס אחד ישאיר את כולם המומים ורעבים לעוד!

 

ספר המתכונים של אביבה ג'רופי

 

 

תפוחי אדמה ממולאים צמחוני
צילום: אביבה ג'רופי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

תפוח אדמה ממולא

סירות תפוחי אדמה בתנור

קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים עם מילוי מפנק של של פטריות עסיסיות עם בצל!
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: אביבה ג'רופי

המצרכים

  • 6 תפוחי אדמה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל (קצוץ לקוביות קטנות)
  • 1 חבילה פטריות (210 גרם - חתוכות קוביות קטנות)
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מרק עוף פטריות
  • ½ כוס פטרוזיליה/כוסברה (25 גרם)
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית כמון
  • כורכום (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • לוקחים את תפוחי האדמה ורוחצים היטב במים, מנגבים ומורחים אותם בשמן זית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור כשעה עד שמתרככים.
  • בינתיים נטגן בצל קצוץ ומוסיפים לו פטריות חתוכות לקוביות קטנות. מתבלים בפלפל שחור, כמון, מלח, טיפה מרק עוף פטריות, וכורכום.
  • מערבבים היטב ונותנים כמה דקות בישול, ואז מכבים את הגז ומוסיפים פטרוזיליה או כוסברה.
  • כשתפוחי האדמה מתקררים, פותחים אותם בצורה של איקס, ומוציאים את הפנים שלהם בעדינות. ממלאים במלית שהכנו, מרססים קצת שמן, ומחזירים לתנור בחום נמוך מאוד של 100 מעלות לעוד חצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: סירות תפוחי אדמה בתנור

לא עדיף להוציא את המלית לפני אפייה, למלא ולהכניס לתנור?
יהיה קשה להוציא את הפנים כשהתפוח אדמה קשה והתפוח אדמה צריך להיות בשל כי כשמכניסים את התערבות פנימה צריך עשרים דקות חצי שעה בלבד על אש נמוכה ולפני לרסס שמן על הפטריות.
אפשר להוסיף את מה הפנים של תפוחי האדמה למלית, לערבב ולהחזיר פנימה?
אפשר אבל לא יהיה הרבה מקום למילוי.
תפוח אדמה ממולא
צילום: אביבה ג'רופי

רק עוד דבר אחד אחרון!

מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!

עוד מתכונים מעניינים באתר

בא לכם עוד? עשרות מתכוני תפוחי אדמה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

מקור: תפוחי אדמה ממולאים צמחוני מאת אביבה ג'רופי

Similar Posts

9 Comments

    1. היי חני,
      האמת היא שזה עניין של טעם, אבל באופן כללי נראה לנו שפטרוזיליה תהיה מתאימה יותר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements