עוגת שמנת חמוצה בחושה ב-3 פעולות!
עוגת שמנת חמוצה אפויה, שמכינים ב־3 פעולות ויוצאת טעימה וממכרת בטירוף!
אין עוגה מפנקת ועשירה יותר כמו עוגה עם שמנת חמוצה, אבל אפשר להתווכח על זה אם נפלתם על מתכון קצת פחות מדויק וקצת פחות טעים. אז כדי שלא יהיו טעויות ושלא תיפלו על המתכון הלא נכון דאגנו לכם למתכון של עוגה בחושה עם שמנת חמוצה שאין מושלמת ממנה!
מתכון עוגת שמנת חמוצה אפויה, שמכינים ב־3 פעולות קלות וזריזות יש לכם עוגה טעימה, מפנקת וממכרת במיוחד! פשוט עוגה משגעת שיהיה לכם קשה להיות בקרבתה בלי לאכול ממנה!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמנת חמוצה
- מתכון פשוט כל כך שמכינים ב־3 פעולות ובמהירות שלא תיאמן!
- ניתן להחליף את השמנת החמוצה בגבינה או ביוגורט!
- עוגה מושלמת שאפשר לאכול ממנה בלי חשבון!
- כל כך טעימה ומפנקת שיהיה לכם קשה להפסיק לאכול ממנה!
שורה תחתונה: עוגה קלה, שלא צריך לחשוב על כמות הקלוריות בכל ביס! מפנקת וממכרת במיוחד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
לתחתית:
- 1 שרוול ביסקוויטים (250 גרם - טחונים)
- 1 חבילה חמאה (100)
למלית:
- 4 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- 4 גביעי שמנת חמוצה (800 מ"ל)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
לציפוי:
- ½ חבילת שוקולד (50 גרם )
- ½ כפית שמן
- 2 חבילות פתי בר (חום ולבן, לטחון כמה שאוהבים)
אופן ההכנה
לתחתית:
- ניקח שרוול ביסקוויטים טחונים, 100 גרם חמאה מומסת, ונערבב היטב - נהדק לתבנית.
למלית:
- נקציף במערבל ידני או במיקסר את הביצים, סוכר, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג וניל.
- נשים בתנור על 180 מעלות כ-45 דקות עד שעה.
לציפוי :
- נמיס במיקרו את השוקולד, שמן ונוסיף פתי בר חום ולבן טחונים.
שאלות נפוצות: עוגה בחושה עם שמנת חמוצה
אפשר להחליף את השמנת בגבינה לבנה או יוגורט? את יכולה להכין עוגה עם גבינה להקציף 4 ביצים להוסיף כוס סוכר 500 גרם גבינה לבנה 1 גביע שמנת חמוצה אחד אינסטנט פודינג וכתוספת אפשרי להוסיף גבינת שמנת נפוליאון יוצא טעים. |
להקציף את הביצים עם החלבון? כן. |
אין גבינה? לא צריך. |
עוגת שמנת חמוצה זו בלי קמח? בלי טיפת קמח כן. |
אפית את התחתית ביסקוויט לפני או יחד הכל? יחד הכל. |
הבמה כולה שלכם:
"עוגה מושלמת!"
לירן ביטון
רק עוד דבר אחד אחרון!
ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
היי רציתי לדעת אם אפשר לעשות בלי התחתית?
היי חני,
אכן כן, בהצלחה 🙂
לצקת את ציפוי השוקולד על העוגה מיד לאחר האפיה, כשהיא חמה?
או שצריך לצנן אותה בתנור ואחר"כ לצפות בשוקולד?
היי אסתר,
לצנן ואז לצפות.
בהצלחה 🙂
מה מספר התבנית לא ציינת?
היי,
תבנית 22 או 24.
בהצלחה 🙂
אין קמח?
מעניין ממה עשוי הפתיבר אם לא מקמח!!!
למה סתם להטעות? מה הכוונה בזה?
בעוגת גבינה רגילה שאופים ללא תחתית גם לא חייבים לשים קמח!
היי אתי,
ממש ממש מתנצלים, הייתה אי הבנה אצל כותב המתכון – הכוונה שלו הייתה לציין שאין תוספת קמח למתכון מלבד המצרכים הנוכחיים שלו.
מכל מקום, ערכנו את המתכון בהתאם להערתך, תודה רבה שכתבת לנו 🙂
בצילום לא נראה שיש ציפוי של 500 גר ביסקווטים טחונים.. או שהם שוקעים ?
היי ורד,
בצילום ניתן לראות בבירור את פירורי הביסקוויטים החומים והלבנים 🙂
בתחתית יש גם ביסקווטים, בנוסף לאלה.
בהצלחה!
כמה אחוז השמנת חמוצה ?
9% / 15% / 27% ????
היי דורית,
אנחנו ממליצים על 9% או 15%.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להחליף את הבסקוויטים בקמח קוקוס/שקדים ?
האם ניתן להחליף את החמאה בקרם קוקוס??
היי רות,
אפשר להחליף לקמח שקדים או קוקוס, ולגבי החמאה – מוטב להמירה בחמאת קוקוס או חמאה מזוקקת.
בהצלחה 🙂