שלמות של פריכות: לחם זיתים ללא לישה

לחם זיתים ללא לישה בהכנה ביתית יעניק לכם את אחד הביסים הכי פריכים ומענגים שיש! מרקם קריספי מבחוץ, רכות מלטפת מבפנים ועסיסיות מהממת של זיתים, בלי לישות מיותרות
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
לחם זיתים

גם לחם ביתי, גם מתכון קליל להכנה וגם טעים בטירוףףף… יש יותר מושלם מאשר לחם זיתים ללא לישה בהכנה ביתית קצרה שיעניק לכם את אחד הביסים הכי פריכים ומענגים שיש?

מאפה שחום, פריך וריחני במרקם קריספי מבחוץ, רכות מלטפת מבפנים ועסיסיות מהממת של זיתים, בלי לישות מיותרות, בלי סיבוכים – פשוט לחם זיתים טעים ופשוט…

ואם לא בא לכם על זיתים, תדעו שהלחם הזאת יקבל באהבה כל תוספת שתצמידו לו – עגבנית מיובשות, אגוזי פקאן, צימוקים או חמוציות, גרעיני חמנייה או דלעת או עשבי תיבול טריים. מושלם לארוחה קלה עם גבינות, ממרחים טעימים, מרק חם או סלט רענן…

ספר המתכונים של אתי שחר

לחם זיתים ללא לישה
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: לחם זיתים 

 

  • בלי לישות מיותרות, בלי סיבוכים – פשוט לחם זיתים טעים ופשוט…
  • מאפה שחום, פריך וריחני במרקם קריספי מבחוץ, רכות מלטפת מבפנים ועסיסיות מהממת של זיתים
  • גם לחם זיתים ביתי, גם מתכון קליל להכנה וגם טעים בטירוףףף…

שורה תחתונה: מושלם לארוחה קלה עם גבינות, ממרחים טעימים וסלט ליד…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? לחם זיתים

 

לחם זיתים

שלמות של פריכות: לחם זיתים ללא לישה

לחם זיתים ללא לישה בהכנה ביתית יעניק לכם את אחד הביסים הכי פריכים ומענגים שיש! מרקם קריספי מבחוץ, רכות מלטפת מבפנים ועסיסיות מהממת של זיתים, בלי לישות מיותרות
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
לדרג
כמות 2 כיכרות
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • ½3 כוסות + 1 כף קמח לבן (500 גרם (כאן השתמשנו בקמח לחם לבן שטיבל 2))
  • 1 כפית מלח (6 גרם )
  • 1 כפית שמרים יבשים (4 גרם )
  • 1 כפית סוכר (6 גרם )
  • כוס מים פושרים (80 מ"ל )
  • ¼1 כוסות מים פושרים (300 מ"ל )
  • 100 גרם זיתים קצוצים או טבעות
  • עשבי תבלין טריים – אורגנו, בזיליקום, או תבלינים יבשים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • מנפים לקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
  • בקערית קטנה מערבבים את השמרים עם הסוכר ועם שליש כוס (80 מ"ל) מים פושרים. מניחים בצד ל-5-10 דקות ועד שהתערובת תוססת. מוסיפים את תערובת השמרים לקערת הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את יתר המים (300 מ"ל) ומערבבים רק עד להטמעה מלאה של הקמח. מוסיפים את הזיתים והתבלינים ומערבבים עד לפיזור אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים.
  • תוספות נוספות: מלבד הזיתים, ניתן להכין את הלחם גם עם עגבנית מיובשות קצוצות, עם אגוזי פקאן, צימוקים או חמוציות. ניתן להוסיף גם גרעיני חמנייה או דלעת, אגוזים שונים, עשבי תיבול. כל מה שעולה על דעתכם. ניתן לגוון בתוספות שונות – תבלינים יבשים או טריים.
  • מעצבים ואופים – מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים במרכזו ועל גבי רשת סיר בנפח 4 ליטר ובקוטר 24 ס"מ עם המכסה. מחממים את הסיר והמכסה היטב, למשך 20 דקות.
  • מוציאים את הבצק בעזרת קלף או מרית סיליקון למשטח מקומח בנדיבות ומעצבים ממנו בזריזות כדור בצק. מניחים בקערה כדורית מרופדת בנייר אפייה, עד שהתנור והתבנית התחממו כנדרש.
  • מוציאים בזהירות את הסיר הלוהט מהתנור, מניחים את הבצק עם הנייר אפייה בתוכו, סוגרים את המכסה ואופים 40 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות 7-10 דקות נוספות. מוציאים את הסיר מהתנור, הופכים את הלחם על גבי רשת צינון ומצננים לחלוטין לפני ההגשה.

הערות וטיפים

  • הלחם במיטבו ביום האפייה. לחם שלא נאכל באותו היום כדאי לפרוס ולשמור במקפיא.
  • לאחר שהלחם מתקרר על רשת, חוצים אותו ופורסים לפרוסות. אפשר להקפיא חלק וקופסה אטומה ולהוציא לפי הצורך לצנימר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

לחם זיתים
צילום: אתי שחר
לחם זיתים
צילום: אתי שחר
לחם זיתים
צילום: אתי שחר
לחם זיתים ללא לישה
צילום: אתי שחר
לחם זיתים ללא לישה
צילום: אתי שחר
לחם זיתים
צילום: אתי שחר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

לחם זיתים הכי יבוא טוב עם מרק מהמם, או עם אוכל מנחם…

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

מקור: אתי שחר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?