מכינים את המילית, מקלפים 7 תפוחי גרני סמיט גדולים, חותכים לקוביות ומניחים בצד (לא מגרדים בפומפייה).
במחבת רחבה על אש בינונית מחממם חצי כוס סוכר עד שמתקרמל, מוסיפים 50 גרם חמאה ומערבבים היטב, ומוסיפים את התפוחים וכפית קינמון.
מבשלים כ-7 דקות עד לריכוך התפוחים, מערבבים מדי פעם ומניחים להתקרר.
מחממים תנור ל-170 מעלות ורק אז מתחילים להכין את העוגה עצמה: בקערת המיקסר שמים 200 גרם חמאה וחצי כוס סוכר, ומערבלים בעזרת וו גיטרה כשתי דקות.
מוסיפים 4 חלמונים אחד אחרי השני בהפרשים של דקה ומערבלים דקה נוספת. בקערה נפרדת מנפים 2 כוסות קמח מוסיפים כפית קינמון ואבקת אפיה ומערבבים היטב.
מפסיקים את פעולת המיקסר, מגרדים את דפנות הקערה למרכז, מוסיפים חצי מכמות היבשים, 1/2 מיכל יוגורט וממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה.
מפסיקים פעולת המיקסר, מוסיפים את יתר הקמח והיוגורט שנותרו, מערבלים עד קבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וללא גושים ומכבים מיקסר.
משמנים תבנית בינונית בחמאה, מניחים נייר אפייה, משטחים את המסה בתבנית (היא דביקה וזה בסדר), מסדרים מעל המסה את התפוחים המקורמלים ומכניסים לתנור 170 מעלות, לאפיה של 25 דקות.
כאשר העוגה נמצאת בתנור 22 דקות, מתחילים להכין את הקצף - מכניסים 4 חלבונים לקערת המיקסר עם וו בלון ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשהחלבונים משנים צבעם ללבן מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר ומקציפים לקצף יציב.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב, ואחרי שהעוגה שהתה בתנור 25 דקות, מוציאים ומקשטים בזילוף קצף (אפשר גם למרוח ישר). מחזירים לאפייה של עוד 25-20 דקות עד הזהבה. מצננים ורק אז פורסים