Go Back
עוגת תפוחים עם קצף

עוגת תפוחים וינאית עם קצף

עוגת תפוחים עם קצף קטיפתי בסגנון וינאי תפנק אתכם בטעמים מופלאים של תפוחים עסיסיים, קינמון משכר וקצף מהמם. רכה, נימוחה ועסיסית תבוא מושלם לצד משקה חם
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • 7 תפוחי גרנט סמיט
  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כפית קינמון
  • 200 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
  • 200 גרם יוגורט (בטמפרטורת החדר)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 4 חלבונים (בטמפרטורת החדר)
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • לקצף :
  • 4 חלבונים
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • מכינים את המילית, מקלפים 7 תפוחי גרני סמיט גדולים, חותכים לקוביות ומניחים בצד (לא מגרדים בפומפייה).
  • במחבת רחבה על אש בינונית מחממם חצי כוס סוכר עד שמתקרמל, מוסיפים 50 גרם חמאה ומערבבים היטב, ומוסיפים את התפוחים וכפית קינמון.
  • מבשלים כ-7 דקות עד לריכוך התפוחים, מערבבים מדי פעם ומניחים להתקרר.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ורק אז מתחילים להכין את העוגה עצמה: בקערת המיקסר שמים 200 גרם חמאה וחצי כוס סוכר, ומערבלים בעזרת וו גיטרה כשתי דקות.
  • מוסיפים 4 חלמונים אחד אחרי השני בהפרשים של דקה ומערבלים דקה נוספת. בקערה נפרדת מנפים 2 כוסות קמח מוסיפים כפית קינמון ואבקת אפיה ומערבבים היטב.
  • מפסיקים את פעולת המיקסר, מגרדים את דפנות הקערה למרכז, מוסיפים חצי מכמות היבשים, 1/2 מיכל יוגורט וממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה.
  • מפסיקים פעולת המיקסר, מוסיפים את יתר הקמח והיוגורט שנותרו, מערבלים עד קבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וללא גושים ומכבים מיקסר.
  • משמנים תבנית בינונית בחמאה, מניחים נייר אפייה, משטחים את המסה בתבנית (היא דביקה וזה בסדר), מסדרים מעל המסה את התפוחים המקורמלים ומכניסים לתנור 170 מעלות, לאפיה של 25 דקות.
  • כאשר העוגה נמצאת בתנור 22 דקות, מתחילים להכין את הקצף - מכניסים 4 חלבונים לקערת המיקסר עם וו בלון ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשהחלבונים משנים צבעם ללבן מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר ומקציפים לקצף יציב.
  • מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב, ואחרי שהעוגה שהתה בתנור 25 דקות, מוציאים ומקשטים בזילוף קצף (אפשר גם למרוח ישר). מחזירים לאפייה של עוד 25-20 דקות עד הזהבה. מצננים ורק אז פורסים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.