בואו לפתוח את החורף עם מרק גריסים וירקות מהמם בשילוב בשר אוסובוקו עסיסי ונימוח, שמצטיין בטעמיםכפריים נהדרים ובריאים, ועושר עצום של ירק ותיבול מושלם.
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.55 על ידי 11 דירוגים
הוא יזכיר לכם את טעמי הילדות הנהדרים מבית סבתא, יחמם אתכם בימים קרים, ויפנק בעושר טעמים עמוק, מופתי ומזין.
אז בואו לפתוח את החורף עם מרק גריסים וירקות מהמם בשילוב בשר אוסובוקו עסיסי, שמצטיין בטעמים כפריים נהדרים ובריאים, ועושר עצום של ירק ותיבול מושלם.
שילוב מושלם של גריסים רכים רכים וקוביות בשר נימוחות ייצור קערה נהדרת לארוחת צהריים או ערב, ובכל פעם שרוצים לארח ולהרשים או להתפנק עם משהו שיעשה לא רק טוב בפה, אלא גם חם בנשמה
3כוסותגריסים(שטופים היטב עד שהמים צלולים. להשאיר בינתיים במסננת)
3גזרים חתוכים לקוביות
5-6תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2כפותאבקת מרק עוף + כף ציר מרק בקר
כפית גדושה כורכום
2כפות גדושות רסק עגבניות
צרור שמיר קצוץ דק
צרור פטרוזיליה
כמה ענפי סלרי פרוסים
עלי סלרי קצוצים דק
אופן ההכנה
*** בישול המרק נעשה בשני שלבים, קודם בישול הבשר 45 דקות בסיר לחץ (בסיר רגיל הזמן יתארך עד ריכוך הבשר), ואחר כך הוספתו לסיר עם הגריסים והירקות עד לריכוך הירק הכי קשה במרק, ותפיחת הגריסים וריכוכם.
מתחילים... בסיר עמוק (זהירות, זה מתיז כהוגן) לצקת כשתי כפות שמן ולצרוב את הבשר והעצמות ביחד או לחוד (תלוי ברוחב הסיר) עד שזהוב מכל הצדדים.
להוסיף בצל גדול, לערבב מדי פעם ולבשל כ-5 דקות. לתבל בפלפל שחור, פפריקה מתוקה, 3 שיני שום, לערבב מדי פעם ולבשל יחד כ-2-3 דקות לפתיחת התבלינים. בינתיים להרתיח קומקום מים.
להוסיף מים רותחים לסיר הבשר עד כדי כיסוי ולסגור את המכסה, מרגע היווצרות הלחץ לבשל 45 דקות.
בינתיים מכינים את הסיר למרק. מוסיפים שני בצלים גדולים גס ומטגנים ב-2-3 כפות שמן עד הזהבה קלה וריכוך, מוסיפים לבצל את הגזרים ותפוחי האדמה ומערבבים. מוסיפים אבקת מרק עוף, ציר מרק בקר, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום, 4 שיני שום שלמות ורסק עגבניות ומערבבים במשך שתי דקות.
מוסיפים לסיר את הגריסים המסוננות ואת השמיר, הפטרוזיליה והסלרי ומוזגים לסיר מים רותחים עד כדי כיסוי וקצת יותר.
מוסיפים לסיר את האוסובוקו, העצמות ונוזלי הבישול שלהם ומוסיפים מים רותחים בכמות המרק שרוצים (קחו בחשבון שבמהלך הבישול, וגם אחריו, הגריסים סופחים המון מהנוזלים)
ממשיכים לבשל עד ריכוך הגריסים והירקות ולקראת הסוף טועמים ומתקנים תיבול ומוסיפים מלח לפי הצורך
הערות וטיפים
אם קניתם הרבה חבילות ירק – אפשר לשטוף היטב ולהקפיא בקופסה נפרדת לכל סוג, וסגור במכסה
אפשר לרסק את העלים במג'ימיקס עם להב מתכת ולהוסיף לסיר, וכך לחסוך בזמן הקיצוץ
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
צילום: אתי שחר
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!