מרק גריסים וירקות עם בשר אוסובוקו נימוח

הוא יזכיר לכם את טעמי הילדות הנהדרים מבית סבתא, יחמם אתכם בימים קרים, ויפנק בעושר טעמים עמוק, מופתי ומזין.
אז בואו לפתוח את החורף עם מרק גריסים וירקות מהמם בשילוב בשר אוסובוקו עסיסי, שמצטיין בטעמים כפריים נהדרים ובריאים, ועושר עצום של ירק ותיבול מושלם.
שילוב מושלם של גריסים רכים רכים וקוביות בשר נימוחות ייצור קערה נהדרת לארוחת צהריים או ערב, ובכל פעם שרוצים לארח ולהרשים או להתפנק עם משהו שיעשה לא רק טוב בפה, אלא גם חם בנשמה

למה באמת כדאי לכם: מתכון למרק גריסים
- מרק ירקות עם גריסים מושלם לכל אירוח מרשים או כשרוצים להתפנק עם משהו שיעשה טוב בפה וחם בנשמה
- שילוב מנצח של גריסים רכים רכים, קוביות בשר נימוחות ועושר עצום של ירק ותיבול מושלם
שורה תחתונה: מרק גריסים עשיר ובריא לארוחת צהריים או ערב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מרק גריסים

מרק גריסים וירקות עם בשר אוסובוקו נימוח
המצרכים
- 2 נתחים עבים של אוסובוקו עם עצם
- 4-5 עצמות מוח
- שמן
- 3 בצלים גדולים מאוד קצוצים גס
- כפית גדושה פלפל שחור גרוס
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 7 שיני שום שלמות
- 3 כוסות גריסים (שטופים היטב עד שהמים צלולים. להשאיר בינתיים במסננת)
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 5-6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 2 כפות אבקת מרק עוף + כף ציר מרק בקר
- כפית גדושה כורכום
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- צרור שמיר קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה
- כמה ענפי סלרי פרוסים
- עלי סלרי קצוצים דק
אופן ההכנה
- *** בישול המרק נעשה בשני שלבים, קודם בישול הבשר 45 דקות בסיר לחץ (בסיר רגיל הזמן יתארך עד ריכוך הבשר), ואחר כך הוספתו לסיר עם הגריסים והירקות עד לריכוך הירק הכי קשה במרק, ותפיחת הגריסים וריכוכם.
- מתחילים... בסיר עמוק (זהירות, זה מתיז כהוגן) לצקת כשתי כפות שמן ולצרוב את הבשר והעצמות ביחד או לחוד (תלוי ברוחב הסיר) עד שזהוב מכל הצדדים.
- להוסיף בצל גדול, לערבב מדי פעם ולבשל כ-5 דקות. לתבל בפלפל שחור, פפריקה מתוקה, 3 שיני שום, לערבב מדי פעם ולבשל יחד כ-2-3 דקות לפתיחת התבלינים. בינתיים להרתיח קומקום מים.
- להוסיף מים רותחים לסיר הבשר עד כדי כיסוי ולסגור את המכסה, מרגע היווצרות הלחץ לבשל 45 דקות.
- בינתיים מכינים את הסיר למרק. מוסיפים שני בצלים גדולים גס ומטגנים ב-2-3 כפות שמן עד הזהבה קלה וריכוך, מוסיפים לבצל את הגזרים ותפוחי האדמה ומערבבים. מוסיפים אבקת מרק עוף, ציר מרק בקר, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום, 4 שיני שום שלמות ורסק עגבניות ומערבבים במשך שתי דקות.
- מוסיפים לסיר את הגריסים המסוננות ואת השמיר, הפטרוזיליה והסלרי ומוזגים לסיר מים רותחים עד כדי כיסוי וקצת יותר.
- מוסיפים לסיר את האוסובוקו, העצמות ונוזלי הבישול שלהם ומוסיפים מים רותחים בכמות המרק שרוצים (קחו בחשבון שבמהלך הבישול, וגם אחריו, הגריסים סופחים המון מהנוזלים)
- ממשיכים לבשל עד ריכוך הגריסים והירקות ולקראת הסוף טועמים ומתקנים תיבול ומוסיפים מלח לפי הצורך
הערות וטיפים
- אם קניתם הרבה חבילות ירק – אפשר לשטוף היטב ולהקפיא בקופסה נפרדת לכל סוג, וסגור במכסה
- אפשר לרסק את העלים במג'ימיקס עם להב מתכת ולהוסיף לסיר, וכך לחסוך בזמן הקיצוץ

רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!