| | | | | |

עוגת קסטה שוקולד תות וניל ללא סוכר וללא גלוטן

עוגת קסטה שוקולד תות וניל משגעת. עוגה לחה ומרעננת במרקם רך וחלומי וטעם נדיר!
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון עוגת קסטה

מכל שפע הארטיקים מתוחכמים, הגלידות והטילונים הגודשים את מקררי הגלידות במכולות, דווקא הקסטה השובבה היא המעדן הקפוא הכי פשוט והכי טעים שיש. פשוט קלאסיקה קפואה במיטבה!

אבל לרגעים האלה אין לנו כוח לצאת לקנות, מכינים עוגת קסטה שוקולד תות וניל משגעת זו, ללא סוכר וללא גלוטן. עוגה לחה ומרעננת במרקם רך וחלומי וטעם נדיר!

ספר המתכונים של שרית ברסקה 

מתכון עוגת קסטה
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון עוגת קסטה

עוגת קסטה שוקולד תות וניל ללא סוכר וללא גלוטן

עוגת קסטה שוקולד תות וניל משגעת. עוגה לחה ומרעננת במרקם רך וחלומי וטעם נדיר!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית עגולה גודל 18

המצרכים

לבסיס השוקולד:

  • 3 ביצים
  • 3 כפות קוקוס
  • 3 כפות חמאת קקאו
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס 90% ומעלה
  • 2 כפות שמן MCT ( או כל שמן אחר שמותר בתזונה)
  • 3 כפות ממתיק (עדיפות לאבקת סוכר ממתיק או לטחון)
  • 1 כפית אבקת אפיה

לקרם קצפת שכבות:

  • שמנת להקצפה 38% ומעלה (200 מ"ל )
  • 3 כפות גבינת מסקרפונה 40%
  • 3 כפות ממתיק אבקת סוכר (אפשר גם לטחון דק כל ממתיק שמותר לכם)
  • 5 כפות אינסטנט וניל (של סוויטאנגו)

לתוספי טעם וצבע:

  • 1 כפית תמצית טעם תות ללא סוכר וללא גלוטן ( של Bakto flavors)
  • 1 טיפה צבע אדום ללא סוכר וללא גלוטן (או לטחון חצי כוס תות שדה קפוא דק ולסנן את הנוזלים)

אופן ההכנה

אופן הכנת הקרם קצפת:

  • נקציף את השמנת ביחד עם הממתיק אבקת סוכר + האינסטנט עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
  • נוסיף לתערובת את המסקרפונה ונערבב עד להטמעה של הגבינה בצורה אחידה בקצפת.
  • נחלק את הקצפת ל-2 קערות אחת נשמור בטעם הטבעי שלה, ולשנייה נוסיף טיפה אחת של תמצית צבע אדום ללא סוכר.
  • אפשר גם לטחון חצי כוס של תות שדה קפוא דק דק (לסנן את הנוזל) ולהוסיף לקצפת במקום צבע וחצי כפית תמצית טעם תות.

אופן ההכנה של הבסיס שוקולד:

  • נמיס את השוקולד צ'יפס ביחד עם החמאת קקאו והשמן.
  • בקערה נשים את הביצים ביחד עם הקוקוס ונערבב.
  • נוסיף את תערובות השוקולד צי'פס שהכנו להקפיד לערבב כל הזמן עד לקבלת תערובת שוקולד אחידה ללא גושים.
  • נשמן תבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ ונוסיף אליה את התערובות.
  • נאפה למשך כ-30 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות ונבדוק שהעוגה מוכנה עם קיסם - נוציא ונקרר.
  • לאחר שהבסיס שוקולד שלנו התקרר נוסיף מעליו שכבה של קרם תות שהכנו.
  • לאחר שנפזר בצורה אחידה את הקרם על כל שכבת הבסיס נוסיף את שכבת הקרם וניל.
  • בעדינות נפזר בצורה אחידה את הקרם וניל מעל שכבת הקרם תות.
  • נכניס למקרר ל-5 שעות לפחות שהעוגה תתייצב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת קסטה

אפשר שמנת טבעית 30%?
אם את מתחברת לטעם אין בעיה בכלל אולי צריך מעט להמתיק תטעמי בכל מקרה.
איפה קונים חמאת קקאו. ואיך זה נראה?
ברשתות גדולות בתי טבע חנויות אפיה ובניצת הדובדבן, תמונה כאן.
מתכון עוגת קסטה
צילום: שרית ברסקה

רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…

עוד מתכונים מעניינים באתר

צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר! 

מקור: עוגת קסטה מתכון מאת: שרית ברסקה

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements