|
רעיון חדשני לתבשיל יצירתי ומשגע שלא ראיתם כמוהו! זו לא עוד עוגה רגילה, זו עוגת  עוגת חצילים ממולאת אורז ובשר טחון עטוף בחצילים עסיסיות עם תיבול עדין. מכניסים לתנור ופורסים כמו עוגה! תבשיל שהוא לא מהעולם הזה , מכינים ומפתיעים את המשפחה שבטח יעופו על זה!

מתכון באדיבות: חגית אלקבץ – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת חצילים ממולאת אורז ובשר

מצרכים 

2 חצילים
2 כוסות אורז
קצת שמן
בשר טחון חצי ק"ג
2 בצלים
1 תפוח אדמה
חצי צרור פטרוזיליה
מלח פלפל שחור
מעט כמון וראס אל חנות או בהרט


אופן הכנה

  • ראשית נפרוס חציל לאורכו ונטגן עד למצב שחום כהה
  • נסנן את כל השמן ממנו
  • נבשל 2 כוסות אורז עם 3 כוסות מים קצת שמן קצת מלח.
  • נעבור לבשר הטחון: חצי ק"ג, טוחנים עם 2 בצלים, 1 תפוח אדמה, חצי צרור פטרוזיליה, תבלינים: מלח פלפל שחור מעט כמון וראס אל חנות או בהרט , קצת שמן.
  • את החצילים מסדרים ומרפדים כל תבנית כאשר נשאיר חצי חציל מחוץ לתבנית(על מנת לסגור בסוף) 
  • נסדר שכבה של בשר טחון בכל התבנית, שכבה של אורז, ואז שוב שכבה של בשר טחון
  • נסגור את שאריות החציל כלפי מעלה
  • נכניס לתנור ל 170 מעלות כשעה
  • כשמתקרר נהפוך על צלחת.

שאלות ותשובות

שאלה: האם אפשר להכין את התבשיל בתבנית עגולה 26?
תשובה: בהחלט, אפשרי גם תבנית עגולה רגילה.

שאלה: האם מבשלים את הבשר לפני ששמים בתנור ?
תשובה: לא, הבשר מתבשל בתנור. אין צורך לבשל קודם. 

שאלה:  אפשר לאפות את החצילים במקום לטגן?
תשובה: אפשר עם שמן זית.

שאלה: כמה שכבות של אורז ובשר לשים?
תשובה: יש לשים 2 שכבות.

שאלה: האם החצילים לא נשרפים בשעה הזו בתנור או האם מכסים בנייר?
תשובה: לא נשרפים. שמים במרכז התנור .אפשרי גם לכסות בנייר כסף..

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת חצילים ממולאת אורז ובשר
עוגת חצילים ממולאת אורז ובשר
עוגת חצילים ממולאת אורז ובשר


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *