Go Back
תפוח אדמה מוקרם מתכון

תפוח אדמה מוקרם בתנור: מנה אליפות בקלי קלות

מתכון מושלם של תפוח אדמה מוקרם בתנור יעניק לכם מנה נוסטלגית ומרשימה של מחית תפוחי אדמה נימוחות, פטריות עסיסיות ורוטב שמנת וגבינה עשיר. אליפות של מנה, קלילה להכנה!
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: מירב דהן

המצרכים

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים - גדולים
  • ½ סלסלת פטריות או קופסת שימורים אחת
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות חמאה
  • ¼ כוס שמנת לבישול
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים לקישוט
  • קורט פפריקה מתוקה לקישוט

אופן ההכנה

  • מניחים את תפוחי האדמה שלמים על הקליפה בתבנית עם מלח גס בחום של 190-200 מעלות ואופים עד שהם רכים לגמרי.
  • בינתיים מטגנים בחמאה בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים מעט. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  • כשתפוחי האדמה מוכנים חותכים אותם לחצי אבל לא עד הסוף, אלא שיישארו מחוברים. מרוקנים בעזרת כפית את רוב התוכן שלהם אל תוך קערה ומועכים לפירה.
  • מוסיפים את הבצל והפטריות, מלח ומעט שמנת לבישול עד שמגיעים למרקם חלק ונעים.
  • מחזירים את המלית אל תוך תפוחי האדמה ומפזרים מעל גבינה מגורדת.
  • מחזירים לתנור להקרמה עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מפזרים מעל קצת בצל ירוק קצוץ ופפריקה מתוקה לקישוט (ממש מעט ולא חובה), ומגישים חם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.