מניחים את תפוחי האדמה שלמים על הקליפה בתבנית עם מלח גס בחום של 190-200 מעלות ואופים עד שהם רכים לגמרי.
בינתיים מטגנים בחמאה בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים מעט. מתבלים במלח ופלפל שחור.
כשתפוחי האדמה מוכנים חותכים אותם לחצי אבל לא עד הסוף, אלא שיישארו מחוברים. מרוקנים בעזרת כפית את רוב התוכן שלהם אל תוך קערה ומועכים לפירה.
מוסיפים את הבצל והפטריות, מלח ומעט שמנת לבישול עד שמגיעים למרקם חלק ונעים.
מחזירים את המלית אל תוך תפוחי האדמה ומפזרים מעל גבינה מגורדת.
מחזירים לתנור להקרמה עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מפזרים מעל קצת בצל ירוק קצוץ ופפריקה מתוקה לקישוט (ממש מעט ולא חובה), ומגישים חם