קציצות בשר טחון עם ירקות
קציצות בשר טחון עם שלל ירקות! ארוחה פשוטה להכנה וטעימה שתפנק את כל המשפחה!
ארוחת צהריים היא אחת הארוחות החשובות ביום, אבל לא לכולם יש זמן תמיד את להשקיע בארוחות מלאות, בריאות ומשביעות. בדיוק בשביל אותם אנשים שהזמן בורח להם מבין הידיים הבאנו לכם מתכון שיעשה את החיים שלכם קלים ויעזור לכם לדאוג לארוחת צהריים טובה ומפנקת במיוחד.
קציצות בשר טחון – מתכון שמכינים בפשטות רבה ותקבלו סיר שכולו מעדן ועונג לארוחת הצהריים. כי לא באמת חייבים לעבוד קשה כדי לדאוג לתזונה בריאה של המשפחה. לפעמים פשוט זה בדיוק מה שצריך!
למה באמת כדאי לכם: קציצות בשר טחון בתנור
- ארוחה עשירה ומלאה שמכינים בסיר אחד לכל המשפחה!
- ארוחת צהריים מושלמת שאפשר להכין גם בימי שגרה עמוסים!
- קציצות מבשר טחון בטעם מושלם שישאיר את כולם עם חיוך של פינוק!
- ארוחה מזינה שכוללת את כל הרכיבים התזונתיים שמומלץ לאכול!
שורה תחתונה: כמה פשוט, ככה טעים! ארוחה מושלמת לכל המשפחה שאסוס לפספס!
קציצות בשר טחון עם ירקות
ציוד
המצרכים
לקציצות:
- ½ קילו בשר טחון
- 1 בצל (מגורד)
- 1 תפוח אדמה (מגורד)
- 2 כפות פירורי לחם
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- בהרט (לפי הטעם)
- שמן זית (מעט )
- מים (מעט )
לרוטב:
- שמן זית (מעט )
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- כורכום (לפי הטעם)
- שום כתוש (לפי הטעם)
- 1 צרור כוסברה (קצוצה)
- 2 כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה)
- ½ כוס מים
אופן ההכנה
- ללוש היטב וליצור קציצות דקות - בעובי של 1 ס"מ בערך.
- לפרוס תפוחי אדמה לטבעות ולבשל חצי בישול (אפשר גם לא אך זמן האפייה ארוך יותר).
- לסנן להניח בצד.
- לפרוס טבעות עגבניות.
בקערה גדולה:
- לשפוך שמן זית בנדיבות, להוסיף מלח, פלפל שחור, כורכום, שום כתוש, צרור כוסברה קצוצה.
- להכניס בהדרגה את התפוחי האדמה והעגבניות, כך שהרוטב יכסה את כל הירקות.
בצלוחית קטנה:
- 2 כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה).
- להוסיף מעט מלח, פלפל שחור, שום כתוש וחצי כוס מים).
- לבחוש היטב ולשפוך בתבנית פיירקס. (זו שכבה מאוד מאוד דקה).
- לקחת את כפות מתערובת השמן והכוסברה, לצקת מעל רוטב העגבניות.
הרכבה:
- להתחיל לסדר בשורות תפוח אדמה-קציצה-עגבנייה.
- כשהתבנית מלאה לצקת את יתרת השמן מהירקות.
- לחתוך פלפל חריף לחצאים ולסדר בדפנות.
- לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות בחום 180 עד שתפוחי האדמה רכים.
- להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות עד להשחמה.
שאלות נפוצות: קציצות בשר טחון ברוטב
אפשר גם עם דגים? אני לא ניסיתי, יכול להיות שינוי מרענן אם אתם לא אוכלים בשר אז מומלץ עם חציל מטוגן במקום הקציצה. |
לא הבנתי, לא מסדרים הכל בתבנית ואז שופכים את כל הרוטב? הרוטב הוא ממש ממש מועט. שכבה דקיקה בתחתית. (של רסק העגבניות / המטבוחה) מסדרים את הכל אחרי שהם טבולים בשמן והכוסברה כמובן וזהו יש את השמן והעגבניות והבשר מפרישים נוזלים לא להציף ברוטב. |
כל זה בתבנית ולתנור? כן. |
כמה זמן בתנור שהתפוח אדמה חי וכמה מעלות? הכל ביחד משהו כמו שעה וחצי, שעה עם כיסוי ועוד 20 דקות השחמה. ( זאת במידה ששלקת את תפוחי האדמה לפני כן). |
הבמה כולה שלכם:
קציצות בשר טחון
"אלופה! זה כל כך קל וטעיםםם!"
מלכי מצליח
"הכנתי והיתה התלהבות גדולה!!
מוצלח מאוד!! חג שמח"
זיוה סיסו
"גם אני עשיתי"
סמדר כהן
"גם אני הכנתי , מתכון אליפות"
לילך קרני יצחק
"תקשיבי הכנתי ועפו על זה כל כך אהבו"
נעמי צמח
רק עוד דבר אחד אחרון!
הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לארוחת שישי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מתכון מעולה , כבר בתנור….נראה מושלם
היי שרה,
שמחים לדעת שהלך טוב 🙂
אהבתי רעיון מעולה המתכון טורקי במקור. תודה
היי רומי,
נשמח שתעדכני אותנו איך יצא אחרי שאת מכינה 🙂
הי, אשמח לדעת 2 דברים:
1. האם אפשר לוותר על הפלפלים החריפים, והאם זה יצא עדיין מספיק טעים?
2. איך עשיתם את הצורה הזו מסביב לפרוסת התפוח אדמה?
היי ענת!
1. ייצא טעים גם אם תוותרי על הפלפלים החריפים.
2. להניח את הפרוסות והקציצות אחת על השנייה.
בהצלחה 🙂
הכנתי כבר כמה פעמים פשוט טעים ממש מעדןןן
אני עשיתי בלי נייר אלומיניום , בישלתי מראש את התפוחי אדמה
מאושרים שאהבת! את תמיד מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק 5 כוכבים שנוכל להמשיך לשתף מתכונים מנצחים עם העוקבים המדהימים שלנו כמוך.
https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
רציתי לדעת אם אפשר להכין מחזה עוף טחון במקום בקר
אפשר, אך ייתכן שמתכונים שמותאים לבשר עוף יתנו תוצאה יותר טעימה: https://metukimil.co.il/?s=%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA+%D7%A2%D7%95%D7%A3
יצא נפלא. גם טעים מאד וגם מרשים ויזואלית. בני הבית התלהבו. שדרגתי את הרוטב מעל עם מטבוחה וסלט חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי.
רעיונות מצויינים שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
הכנתי לשישי בערב יצא פשוט פגז
טעים מזין ובעיקר המראה שלהן יצא פשוט מוש…
שמחים שאהבת יריב, בתיאבון לך ולשאר המשפחה! אתה תמיד מוזמן לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אהבנו מאוד. טעים!!
הכנו הערב,יצא מושלם!!!הוספנו עיגולי בצל
תודה על המתכון
היי רחל,
עיגולי בצל נשמע כמו שילוב קטלני למתכון הזה. תודה רבה ששיתפת אותנו בטיפ שלך 🙂
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו!
קציצות בשר טחון וירקות
הכנתי כמה פעמים יצא מעולה – במקום פרורי לחם אני שמה בורגול דק
במקום כוסברה (לא אוהבים אצלי) שמתי פטרוזיליה
בפעם אחת במקום לשים תפוח אדמה שמתי פרוסות בצל
מתכון מומלץ ביותר, טעים ונראה יפה על השולחן
היי אירית,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון, ותודה רבה ששיתפת אותנו בטיפים המעניינים שלך 🙂
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו!
היי, זה נראה מעולה!!מה אפשר לשים במקום תפוחי האדמה? תודה רבה!!
היי שר,
אפשר לשים מחית גרגרי חומוס מבושלים או 3 כפות קמח חומוס מעורבבים עם 1.5 כפות מים.
בהצלחה 🙂