| |

קציצות בשר טחון עם ירקות

קציצות בשר עם ירקות, ארוחה עשירה וטעימה לארוחת צהריים וערב לכל המשפחה!
בהשראת: צחית חמו
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
קציצות בשר טחון בתנור, קציצות בשר טחון ברוטב, קציצות מבשר טחון

קציצות בשר טחון עם שלל ירקות! ארוחה פשוטה להכנה וטעימה שתפנק את כל המשפחה!

 

ארוחת צהריים היא אחת הארוחות החשובות ביום, אבל לא לכולם יש זמן תמיד את להשקיע בארוחות מלאות, בריאות ומשביעות. בדיוק בשביל אותם אנשים שהזמן בורח להם מבין הידיים הבאנו לכם מתכון שיעשה את החיים שלכם קלים ויעזור לכם לדאוג לארוחת צהריים טובה ומפנקת במיוחד.

 

קציצות בשר טחון – מתכון שמכינים בפשטות רבה ותקבלו סיר שכולו מעדן ועונג לארוחת הצהריים. כי לא באמת חייבים לעבוד קשה כדי לדאוג לתזונה בריאה של המשפחה. לפעמים פשוט זה בדיוק מה שצריך!

קציצות בשר טחון בתנור, קציצות בשר טחון ברוטב, קציצות מבשר טחון
צילום: צחית חמו

למה באמת כדאי לכם: קציצות בשר טחון בתנור

  • ארוחה עשירה ומלאה שמכינים בסיר אחד לכל המשפחה!
  • ארוחת צהריים מושלמת שאפשר להכין גם בימי שגרה עמוסים!
  • קציצות מבשר טחון בטעם מושלם שישאיר את כולם עם חיוך של פינוק!
  • ארוחה מזינה שכוללת את כל הרכיבים התזונתיים שמומלץ לאכול!

 

שורה תחתונה: כמה פשוט, ככה טעים! ארוחה מושלמת לכל המשפחה שאסוס לפספס!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

קציצות בשר טחון בתנור, קציצות בשר טחון ברוטב, קציצות מבשר טחון

קציצות בשר טחון עם ירקות

קציצות בשר עם ירקות, ארוחה עשירה וטעימה לארוחת צהריים וערב לכל המשפחה!
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: צחית חמו

ציוד

תבנית לתנור/פיירקס

המצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל (מגורד)
  • 1 תפוח אדמה (מגורד)
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • בהרט (לפי הטעם)
  • שמן זית (מעט )
  • מים (מעט )

לרוטב:

  • שמן זית (מעט )
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • שום כתוש (לפי הטעם)
  • 1 צרור כוסברה (קצוצה)
  • 2 כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה)
  • ½ כוס מים

אופן ההכנה

  • ללוש היטב וליצור קציצות דקות - בעובי של 1 ס"מ בערך.
  • לפרוס תפוחי אדמה לטבעות ולבשל חצי בישול (אפשר גם לא אך זמן האפייה ארוך יותר).
  • לסנן להניח בצד.
  • לפרוס טבעות עגבניות.

בקערה גדולה:

  • לשפוך שמן זית בנדיבות, להוסיף מלח, פלפל שחור, כורכום, שום כתוש, צרור כוסברה קצוצה.
  • להכניס בהדרגה את התפוחי האדמה והעגבניות, כך שהרוטב יכסה את כל הירקות.

בצלוחית קטנה:

  • 2 כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה).
  • להוסיף מעט מלח, פלפל שחור, שום כתוש וחצי כוס מים).
  • לבחוש היטב ולשפוך בתבנית פיירקס. (זו שכבה מאוד מאוד דקה).
  • לקחת את כפות מתערובת השמן והכוסברה, לצקת מעל רוטב העגבניות.

הרכבה:

  • להתחיל לסדר בשורות תפוח אדמה-קציצה-עגבנייה.
  • כשהתבנית מלאה לצקת את יתרת השמן מהירקות.
  • לחתוך פלפל חריף לחצאים ולסדר בדפנות.
  • לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות בחום 180 עד שתפוחי האדמה רכים.
  • להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קציצות בשר טחון ברוטב

אפשר גם עם דגים?
אני לא ניסיתי, יכול להיות שינוי מרענן אם אתם לא אוכלים בשר אז מומלץ עם חציל מטוגן במקום הקציצה.
לא הבנתי, לא מסדרים הכל בתבנית ואז שופכים את כל הרוטב?
הרוטב הוא ממש ממש מועט. שכבה דקיקה בתחתית. (של רסק העגבניות / המטבוחה) מסדרים את הכל אחרי שהם טבולים בשמן והכוסברה כמובן וזהו יש את השמן והעגבניות והבשר מפרישים נוזלים לא להציף ברוטב.
כל זה בתבנית ולתנור?
כן.
כמה זמן בתנור שהתפוח אדמה חי וכמה מעלות?
הכל ביחד משהו כמו שעה וחצי, שעה עם כיסוי ועוד 20 דקות השחמה. ( זאת במידה ששלקת את תפוחי האדמה לפני כן).

 


הבמה כולה שלכם:
קציצות בשר טחון
קציצות בשר טחון בתנור, קציצות בשר טחון ברוטב, קציצות מבשר טחון
צילום: מלכי מצליח

"אלופה! זה כל כך קל וטעיםםם!"
מלכי מצליח

קציצות בשר טחון בתנור, קציצות בשר טחון ברוטב, קציצות מבשר טחון
צילום: זיוה סיסו

"הכנתי והיתה התלהבות גדולה!!
מוצלח מאוד!! חג שמח"
זיוה סיסו

קציצות בשר טחון בתנור, קציצות בשר טחון ברוטב, קציצות מבשר טחון
צילום: סמדר כהן

"גם אני עשיתי"
סמדר כהן

קציצות בשר טחון בתנור, קציצות בשר טחון ברוטב, קציצות מבשר טחון
צילום: לילך קרני יצחק

"גם אני הכנתי , מתכון אליפות"
לילך קרני יצחק

קציצות בשר טחון בתנור, קציצות בשר טחון ברוטב, קציצות מבשר טחון
צילום: נעמי צמח

"תקשיבי הכנתי ועפו על זה כל כך אהבו"
נעמי צמח


רק עוד דבר אחד אחרון!

הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?

Similar Posts

21 Comments

  1. הי, אשמח לדעת 2 דברים:
    1. האם אפשר לוותר על הפלפלים החריפים, והאם זה יצא עדיין מספיק טעים?
    2. איך עשיתם את הצורה הזו מסביב לפרוסת התפוח אדמה?

    1. היי ענת!
      1. ייצא טעים גם אם תוותרי על הפלפלים החריפים.
      2. להניח את הפרוסות והקציצות אחת על השנייה.
      בהצלחה 🙂

  2. הכנתי כבר כמה פעמים פשוט טעים ממש מעדןןן
    אני עשיתי בלי נייר אלומיניום , בישלתי מראש את התפוחי אדמה

    1. יצא נפלא. גם טעים מאד וגם מרשים ויזואלית. בני הבית התלהבו. שדרגתי את הרוטב מעל עם מטבוחה וסלט חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי.

      1. הכנתי לשישי בערב יצא פשוט פגז
        טעים מזין ובעיקר המראה שלהן יצא פשוט מוש…

  3. קציצות בשר טחון וירקות
    הכנתי כמה פעמים יצא מעולה – במקום פרורי לחם אני שמה בורגול דק
    במקום כוסברה (לא אוהבים אצלי) שמתי פטרוזיליה
    בפעם אחת במקום לשים תפוח אדמה שמתי פרוסות בצל
    מתכון מומלץ ביותר, טעים ונראה יפה על השולחן

    1. היי שר,
      אפשר לשים מחית גרגרי חומוס מבושלים או 3 כפות קמח חומוס מעורבבים עם 1.5 כפות מים.
      בהצלחה 🙂

4.75 from 8 votes (4 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements