| | | |

עוגת תפוחים ללא גלוטן מטריפה

עוגת תפוחים ללא גלוטן בהכנה קלילה וקצרה! עשירה בסיבים תזונתיים ושילוב מושלם של תפוחים עסיסיים ואגוזים קראנצ'יים שתציף את הבית בניחוח קינמון מטריף
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.58 על ידי 14 דירוגים
עוגת תפוחים ללא גלוטן

נשארו תפוחים? בא לכם ביס מתוק, חלומי ורך? שבת בפתח? רגישים לגלוטן? לכל השאלות האלו יש רק תשובה אחת מנצחת ותמיד מוצלחת – עוגת תפוחים ללא גלוטן בהכנה קלילה וקצרה!

העוגה היפה יפה הזו עשירה בקמחים המכילים כמות נאה של סיבים תזונתיים, מינרלים וגם חלבון, כך שהיא טעימה וגם בריאה ותיתן לכם בדיוק, אבל בדיוק, את הפינוק המתוק המושלם

עוגת תפוחים ללא גלוטן – עוגה מהממת עם שילוב מושלם של קוביות תפוחים עסיסיים פריכים ואגוזי מלך קראנצ'יים שתציף את הבית בניחוח קינמון מטריף שיגרום לכם לזלול אותה עד הפירור האחרון

ספר המתכונים של עידית מרום

עוגת תפוחים ללא גלוטן
צילום: עידית מרום

למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים ללא גלוטן

 

  • עוגת תפוחים ללא גלוטן וללא סוכר – שילוב מושלם של קוביות תפוחים עסיסיים פריכים ואגוזי מלך קראנצ'יים
  • תציף את הבית בניחוח קינמון מטריף שיגרום לכם לזלול אותה עד הפירור האחרון

שורה תחתונה: עוגת תפוחים ללא גלוטן בהכנה קלילה וקצרה – צריך יותר מזה?

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? עוגת תפוחים ללא גלוטן

 

עוגת תפוחים ללא גלוטן

עוגת תפוחים ללא גלוטן מטריפה

עוגת תפוחים ללא גלוטן בהכנה קלילה וקצרה! עשירה בסיבים תזונתיים ושילוב מושלם של תפוחים עסיסיים ואגוזים קראנצ'יים שתציף את הבית בניחוח קינמון מטריף
ציון 4.58 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית מלבנית

המצרכים

  • 3 תפוחים גדולים מזן פינק ליידי (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
  • 4 ביצים
  • ½ כוס סוכר קנים חום + 2 כפיות
  • ½ כוס שמן קוקוס מומס
  • ½ כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כוס קמח קינואה
  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

  • את קוביית התפוחים נניח בקערה, נפזר מלמעלה כפית קינמון וכפית סוכר חום ונערבב.
  • בקערה נפרדת נטרוף היטב ביצים עם סוכר, נוסיף גם שמן וחלב סויה.
  • נכניס פנימה את קוביות התפוחים ונערבב.
  • נוסיף גם את הקמחים ואבקת האפייה ונערבב היטב בעזרת לקקן עד שכל התערובת אחידה.
  • נעביר לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • ציפוי: בקערית קטנה נערבב את האגוזים עם כפית סוכר חום וכפית קינמון, נפזר באחידות מעל העוגה.
  • נכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 30-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה. נמתין לקירור ונחתוך לריבועים יפים.

הערות וטיפים

  • את קמח הקינואה אפשר להחליף בקמת כוסמת, אבל שימו לב שאי אפשר להחליף בקמח שקדים לבד כי הוא לא יחזיק את המסה, אפשר להמיר בכוסמין מלא, אבל אז העוגה תהיה עם גלוטן
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת תפוחים ללא גלוטן
צילום: עידית מרום

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

16 Comments

      1. היי סמדר,
        אפשר להחליף לכל סוג חלב אחר. אנחנו ממליצים על חלב שיבולת שועל.
        בהצלחה 🙂

    1. היי נורית,
      נכון, אך גם דבש וסילאן הם סוכרים. את כמובן יכולה להשתמש בהם, אך ברצונך להוריד סוכר לגמרי, אנחנו ממליצים בחום על מונק פרוט (ממתיק פרי הנזירים) שניתן לרכוש בחנויות טבע פיזיות או ברשת.
      בהצלחה 🙂

    1. היי תהילה,
      יש מותג שנקרא סוויטאנגו שמייצר תחליפי סוכר טבעיים ואיכותיים.
      בנוסף, אם את יכולה לשים את ידייך על חבילה של מונק פרוט (monk fruit, ממתיק פרי הנזירים), זה יהיה התחליף הטוב ביותר שתוכלי למצוא לסוכר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?