Go Back
עוגת תפוחים ללא גלוטן

עוגת תפוחים ללא גלוטן מטריפה

עוגת תפוחים ללא גלוטן בהכנה קלילה וקצרה! עשירה בסיבים תזונתיים ושילוב מושלם של תפוחים עסיסיים ואגוזים קראנצ'יים שתציף את הבית בניחוח קינמון מטריף
ציון 4.58 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית מלבנית

המצרכים

  • 3 תפוחים גדולים מזן פינק ליידי (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
  • 4 ביצים
  • ½ כוס סוכר קנים חום + 2 כפיות
  • ½ כוס שמן קוקוס מומס
  • ½ כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כוס קמח קינואה
  • 1 כוס קמח שקדים
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

  • את קוביית התפוחים נניח בקערה, נפזר מלמעלה כפית קינמון וכפית סוכר חום ונערבב.
  • בקערה נפרדת נטרוף היטב ביצים עם סוכר, נוסיף גם שמן וחלב סויה.
  • נכניס פנימה את קוביות התפוחים ונערבב.
  • נוסיף גם את הקמחים ואבקת האפייה ונערבב היטב בעזרת לקקן עד שכל התערובת אחידה.
  • נעביר לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • ציפוי: בקערית קטנה נערבב את האגוזים עם כפית סוכר חום וכפית קינמון, נפזר באחידות מעל העוגה.
  • נכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 30-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה. נמתין לקירור ונחתוך לריבועים יפים.

הערות וטיפים

  • את קמח הקינואה אפשר להחליף בקמת כוסמת, אבל שימו לב שאי אפשר להחליף בקמח שקדים לבד כי הוא לא יחזיק את המסה, אפשר להמיר בכוסמין מלא, אבל אז העוגה תהיה עם גלוטן
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.