תבשיל כוסמת ירוקה ללא גלוטן, קלה בריאה ומזינה, בטעם מעולה ועדין שיזכיר לכם פתיתים רכים וטעימים. מעולה לכל תוספת לצד בשר, סלט או בשילוב ירקות קופצניים וירק עסיסי!
בהשראת: צביה אורן
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
יש בה יתרונות בריאותיים ותזונתיים, היא מכילה ויטמינים ומינרלים, נטולת גלוטן, עשירה בחלבון איכותי, מתעכלת בקלות ונספגת ביעילות.
נכון, לא כולם מתים על כוסמת – דגן מהמם ובריא, א-בל זה רק בגלל שצריך להכין אותו בגרסה הירוקה ולא החומה שלו!
אז… קבלו את הקוסמת של הארוחה – תבשיל כוסמת ירוקה קלה ומזינה, בטעם מעולה ועדין שיזכיר לכם פתיתים רכים וטעימים, והיא קלה להכנה ומעולה לכל תוספת לצד בשר או סלט, או בשילוב ירקות קופצניים וירק עסיסי!
2כוסות כוסמת ירוקה (מושרה בתוך קערת מים לכל הלילה, למחרת שוטפים היטב מסננים ומעבירים לסיר בישול)(אל תתפשרו על כוסמת חומה, רק ירוקה!)
1/2כפיתשטוחה כורכום
2 1/2כפיות מלח ורוד הימלאיה
1כףשבבי בצל אפוי(לקנות מוכן)
1/2כפיתפלפל שחור
2 1/2כוסות מים
2כפותשמן זית
אופן ההכנה
מכניסים לסיר את הכוסמת ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים, מרתיחים ומנמיכים את האש עד לאידוי מלא כשכל המים נספגים והכוסמת לא נדבקת.
מכבים את האש, פותחים ומערבבים קצת עם מזלג ומשאירים את הסיר מכוסה לרבע שעה,
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
צילום: צביה אורן
שאלות נפוצות: כוסמת ירוקה
איפה קונים כוסמת ירוקה?
בכל חנות טבע, ויש גם בסופרים
צילום: צביה אורן
למה לא כוסמת חומה?
מכיוון שכוסמת חומה היא קלוייה וערכיה התזונתיים נמוכים בהשוואה לכוסמת ירוקה. לכן עדיף להשתמש בכוסמת ירוקה ולהשרות אותה כמה שעות במים ולשטוף היטב.
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על תבשיל כוסמת ירוקה – הקדימו להכין עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
לא ברור אם השלב של האידוי זה עם מכסה פתוח או סגור אז יש סיכוי לא רע להרוס את כל המתכון.
היי ניר,
האידוי ללא מכסה. בהצלחה 🙂
הטעמים בין קוסמת ירוקה וחומה הם משמעותיים?
היי אסתר,
הירוקה יש לה טעם עדין יותר, החומה קלוייה.
בסוף זה עניין של העדפה אישית 🙂