עוגת נוטלה בחושה מהממת ומהירה להכנה
עוגת נוטלה מהירה ומפנקת! מתכון לעוגת נוטלה סופר טעימה שכולם יזללו!
לא משנה באיזה יום בשבוע, באמצע או בסופו, תמיד יש לי לפחות עוגה אחת שאני יכולה להגיש לאורחים לא צפויים. אחת העוגות שתמיד גורפת מחמאות היא עוגת שוקולד נוטלה שמכינים במהירות מטורפת וכל טועם תמיד מבקש תוספת.
המתכון הכי קל שתמצאו ברשת לעוגת נוטלה בחושה ! כמה פעולות קצרות ויש לכם עוגה שמפיצה ריח שוקולד בבית. זהירות כל כך טעימה שסביר שהילדים יטרפו לפני שיגיעו האורחים!
למה באמת כדאי לכם: עוגת נוטלה
- עוגת שיש נוטלה נהדרת להכנה ולהגשה כשמגיעים אורחים!
- כל כך טעימה שכדאי לתכנן לפני שמכינים, שבני הבית לא יחסלו אותה קודם!
- מתכון שלוקח כלום זמן עבודה, מאפשר להכין מעכשיו לעכשיו ולהגיש לאורחים לא צפויים!
- עוגת שוקולד שילדים אוהבים ! אין פינוק טעים ומושלם יותר מעוגה עשירה בשוקולד נוטלה!
שורה תחתונה: פינוק אמיתי לא נמדד בזמן ההשקעה, אלא בתוצאה. העוגה הזו היא פינוק אמיתי!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת נוטלה בחושה מהממת ומהירה להכנה
ציוד
המצרכים
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- ½ כוס שמנת מתוקה
- ½ כוס חלב רותח
- 1 כפית אבקת אפיה
- ½ 1 כוס קמח
- 4 כפות נוטלה
- 2 כפות קקאו
אופן ההכנה
- מערבבים במהירות את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה. תוך כדי ערבוב מוסיפים שמן חלב ושמנת.
- מוסיפים את הקמח והאבקת אפיה ומערבבים עד לאיחוד.
- מעבירים מחצית לתבנית אינגליש משומנת ולמחצית השנייה מוסיפים את הנוטלה והקקאו.
- שופכים את התערובת על התערובת הבהירה בתבנית ובעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
- אופים בחום 180 כארבעים דקות.
הערות וטיפים
- אין מיקסר? אפשר להסתדר בלי, ולערבב היטב עם כף או מערבל ידני או אפילו בידיים.
- ניתן להוציא את העוגה ישר לאחר סיום האפייה אין חשש שתיפול. אבל מומלץ להשאיר אותה עוד רבע שעה בתנור לפני שמוציאים.
- לגבי הסוכר אפשר לשים 1/2 כוס בלבד, העוגה תצא פחות מתוקה אבל מספיק. מי שרוצה קצת יותר מתוק אפשר להוסיף עוד 2 כפות. לסיכום: חצי כוס סוכר = מספיק מתוק, כוס וחצי סוכר = עוגה מתוקה מדיי. לא לשכוח שיש את הנוטלה המתוקה דיה.
- יש להתשתמש בקמח רגיל, כי יש אבקת אפייה. אם יש לכם רק קמח תופח, לכו לפי הכלל הזה, 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה.
שאלות נפוצות: עוגת נוטלה
האם אפשר גם להכין בתבנית מלבנית או מרובעת חד פעמית במקום תבנית אינגליש? לא כדאי היא תצא נמוכה. |
השאלה איך היא באמת יבשה או רכה? העוגה לא יבשה , במעטפת היא יוצאת מעט קריספית ומבפנים רכה. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה על המתכון יצא טעיםםםם!"
שרית מדינה דוידוב
רק עוד דבר אחד אחרון!
בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.
עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!
מקור: דבי וזאנה
עוגה קלה טעימה ורכה
תודה על המתכון
היי לימור,
שמחים מאוד שאהבת את העוגה 🙂
את מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה!
עשיתי תעוגת נוטלה בקערה אחת לא עשיתי אותה שיש עשיתי אותה שוקולדית ויצאה ממש רכה וטעימה תודה על המתכון
היי לאה,
שמחים מאוד שנהנית ממנה!
משהו לא בסדר במתכון. הכמות גדולה מידי לתבנית אינגליש אחת. העוגה תפחה,גלשה ולא נאפתה בפנים.
העוגה מתוקה מידי
היי היידי,
זו תבנית אינגליש קייק גדולה, לא גודל סטנדרטי. מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון.
אנחנו ממליצים לנסות שוב בתבנית עגולה 22 או תבנית אינגליש גדולה ולשים פחות סוכר. זו עוגה נהדרת, בטוחים שתיהני ממנה עם כמה שינויים קטנים.
בהצלחה 🙂
ממש מאכזב. כאחת שבודקת באופן קבוע תגובות הייתי בטוחה שהמתכון מדהים. התאכזבתי. עוגה שיש פשוטה.
היי סיגל,
מתנצלים שהעוגה לא יצאה לטעמך. נשמח להציע לך 4 עוגות נוטלה שונות:
מתכון של ריקי כהן ונדראץ'
מתכון של סתיו פרגון
מתכון של ג'קלין פדלון
מתכון של צוות האתר
בהצלחה 🙂
היי, כשאני רואה בלוגרית שמפרסמת את נוטלה באופן ספונטני לוקח את המתכון ומשנה את השוקולד לדוקלד מטריף אחר, למשל מילקה או השחר, או כל שוקלד למריחה אחר, וזה יוצא טעים לא פחות.
היי,
מסכימים שכל שוקולד אחר יעבוד מעולה 🙂
הי
במה אפשר להחליף את החלב? הכוונה לנוזל אחר , לא לחלב מן הצומח…
היי ענת,
אפשר להמיר במים או מיץ תפוזים.
בהצלחה 🙂
לא יצאה לי בדיוק שיש
לאיזה ביצים התכוונת ? איזה גודל ?
חשבתי שתי ביצים של גודל L לא הייה לי הכנסתי 3 ביצים של גודל M .
לא כזה הצלחתי גם לעשות את דוגמאת השיש עם הסכין שמתי תערובת מעל תערובת נראה איך יצא .
נוטלה לא הכנסתי בדיוק 4 כפות אולי קצת פחות , יודעת שיש מתכונים באפייה שצריך לעשות בול פה הרגשתי שלר צריך לפחות לא בנוטלה
איך מעלים תמונה ?
היי עדי,
הייתה בעיה במרקם שלה או רק בעובדה שהצורה של השיש לא יצאה טוב?
לגבי הביצים – נשמע ששמת מספיק.
את מוזמנת בשמחה להעלות תמונה לפוסט המקורי בפייסבוק 🙂 (לינק לפוסט תוכלי למצוא בתחתית העמוד של המתכון לפני התגובות)
אני הכנתי עוגה פרווה. המרתי שמנת מתוקה בריץ, חלב בחלב פרווה והשתמשתי בממרח belga שהוא פרווה. יצאה מעולה.
היי רות,
מעולה, שמחים שנהנית מהעוגה 🙂
מה זה כוס "אוניברסלית"?
היי גלית,
כוס מידה של 240 מ"ל.
בהצלחה 🙂
באיזו דרך מערבבים את מצרכי העוגה מקציפים ?
ידנית או במיקסר
המתכון הוא לתבנית אינגליש אחת או שתיים?
המתכון הוא לתבנית אינגליש עמוקה (30X12), או לאחת רגילה וישאר קצת בלילה ואפשר להכין עוגות אישיות. בהצלחה!
הוספתי את הנוטלה ( השתמשתי בפרווה) לשליש מהבצק
היי רות,
נשמע מדהים!!
תודה ששיתפת אותנו 🙂
הכנסתי הכול לתבנית אינגליש קייק אחת גודל סטנדרטי לדעתי מה שקונים בסופר אחת פעמי
היי עדי,
אוקיי, מוזמנת לשתף אותנו איך יצא 🙂
במקום שוקולד נוטלה אפשר עם ריבה
אפשר להוסיף כל מיני כן בהחלט
היי העוגה נראת מעולה אפשר להמיר אותה לפרווה ? מה מומלץ וכמה ? תודה מראש.
היי
תוכלי להשתמש במיץ תפוזים במקום השמנת ובממרח פרווה כלשהוא שאת אוהבת במקום הנוטלה
מדוע אי אפשר להכנס דרך האפליקציה ?
היי מרגלית, האפליקציה שלנו בתהליכי שיפוצים וכרגע יתכנו בעיות, אנו מתכננים השקה מסודרת לגרסא מחודשת ומשופרת ממש בקרוב אולי כבר בחודש הבא, ותהיי בין הראשונים לדעת! בינתיים אנו ממליצים לך לעקוב בדף, בקבוצה (https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/) וכמובן גם באתר (מאוד נוח גם מהמובייל) למתכונים חדשים יום יום (https://metukimil.co.il/)
עמך הסליחה ותודה על הסבלנות ♥
שלום רב,
האם לשמור את עוגת הנוטלה במקרר ?
תודה.
היי טלי, תלוי כמה מהר אוכלים את העוגה. בד"כ ניתן לשמור עוגת שוקולד בטמפרטורת חדר 1-2 ימים, ובמקרר היא תחזיק מעמד עד שבוע. בתיאבון!
האם הכמויות זה כוס חד פעמית של שתיה חמה?
היי גאולה!
זו כוס אוניברסלית, 240 מ"ל.
אבל את יכולה להשתמש בכל כוס שאת רוצה כל עוד את עושה בה שימוש לכל אורך המתכון.
בהצלחה 🙂
האם להוסיף את החלב בעודו רותח
ולא מקורר?
להרתיח ולהוסיף כשהוא עדיין חם אך לא רותח ולוודא לערבב בזמן שמוסיפים. בהצלחה!
מה אפשר להשים במקום שמנת
אפשר בלי שמנת ?
האם הכמות מספעקה ל2 תבניות ארוכות?
היי כרמית,
כן, אפשר להשתמש ב-2 תבניות ארוכות.
בהצלחה 🙂