| |

עוגת שמרים נוטלה

הצורה מהממת והטעם ממכר!
בהשראת: סתיו פרגון
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
עוגת שמרים נוטלה
עוגת שמרים מושלמת עם המון שוקולד שלא תמצאו מישהו שלא יתאהב ברגע שיטעם.
עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק ומפנק של נוטלה עשירה בפנים.
גם צורה מהממת וגם טעם ממכר – אין מישהו שיוכל לעמוד בפני עוגה מוצלחת ומפנקת זו!

מתכון באדיבות: סתיו פרגון

ספר המתכונים של סתיו פרגון

 עוגת שמרים נוטלה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שמרים נוטלה

עוגת שמרים נוטלה

הצורה מהממת והטעם ממכר!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: סתיו פרגון

ציוד

כוס: כוס חד פעמית לשתייה קרה.

המצרכים

  • 5 כוסות קמח רגיל
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר רגיל (או לפחות 2 סוכר וניל)
  • ½ כוס שמן (או 100 גרם חמאה מומסת)
  • 2 ביצים
  • 1 קורט מלח
  • 1 כוס מים פושרים (לפי הצורך)

מלית:

  • ממרח נוטלה (או כל ממרח אחר שאוהבים)

אופן ההכנה

  • נתחיל בערבוב יחד של הקמח, שמרים, וחצי כוס סוכר, ואז מוסיפים את שאר החומרים. ממשיכים בערבוב ואז שמים להתפחה של לפחות שעה עד שמכפיל את הנפח.
  • מרדדים על משטח מקומח, ומורחים נוטלה (או כל מלית אחרת). מקפלים ועושים צורה.
  • מורחים בביצה ואז שמים להתפחה עוד חצי שעה
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך כ-25 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים נוטלה

אפשר להכין בבצק הזה גם קרואסונים?
אפשר.

אם רוצים להחליף לקמח שמרים כמה לשים?
אם רוצים קמח שמרים, אותו יחס, 5 כוסות. ולהמשיך הלאה עם שאר המצרכים.

איך עושים את הצורה?
בעיקרון עשיתי עם מספריים גזרתי ושמתי כל אחד בצד שני. אפשר גם לחתוך מראש את העוגה לעיגולים ולשים כל אחד בצד אחר. יש גם סרטון ביוטיוב שמסביר.

 


מה חושבים על: עוגת שמרים נוטלה 

    1. אושר מרחבי:
      "נראה אש!"
    2. מירב קדוש:
      "לא הייתה לי תבנית אבל יצאה מעולה"
עוגת שמרים נוטלה - אושר מרחבי
צילום: אושר מרחבי
 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!


הפוסט המקורי: עוגת שמרים נוטלה – סתיו פרגון

Similar Posts

6 Comments

    1. היי ליטל!
      אל דאגה, העוגה פשוט תצא מתוקה יותר אבל המרקם שלה והצורה לא ייפגעו.
      מקווים שעזרנו 🙂

    1. כוס מידה אוניברסלית היא בד"כ 240 מ"ל, כוס חד פעמית חמה היא 200 וקרה היא 180 מ"ל. אז להתחשב בכמויות בהתאם או ממליצים לקנות סט כוסות חד פעמיות ולהשתמש רק באפייה (גם מתחשב בסביבה וגם כוס כמו במתכון עוזרת למתכונים לצאת כמו שצריך)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?