Go Back
חלה לשבת כמו במאפיה

חלה לשבת רכה כמו במאפיה

חלה לשבת רכה, מתוקה וטעימה כמו במאפייה ואפילו טעימה יותר! יש גם סרטון!
ציון 4.37 על ידי 19 דירוגים
באדיבות: מיכל פדידה

ציוד

תבנית לתנור בינונית
מידה: כוס חד פעמי חם

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • ½2 כוסות מים פושרים (עד 3 כוסות)

אופן ההכנה

  • במיקסר נערבב את הקמח עם השמרים.
  • נוסיף סוכר ושמן ונתחיל להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק.
  • לאחר כ2-3 דקות נוסיף את המלח ונמשיך ללוש במיקסר.
  • נתפיח את הבצק כ-40 דקות עד להכפלה.
  • נחלק לכדורים כל כדור נרדד למלבן ונגלגל לרצועה ואז קולעים חלה.
  • את השומשום מפזרים מעל לאחר מריחת ביצה או בשלב קליעת החלה ניתן לגלגל בשומשום.
  • נתפיח עד שעולות מעט ונאפה ב-180 מעלות טורבו במשך 35 דקות או עד שהחלה משחימה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.