עוגת שמרים פרג פרסבורגר
פרסבורג פרג – תכירו את עוגת הפרג הכי מוצלחת שיש המקבלת טעם כל כך מיוחד ונדיר שתמצאו עצמכם מכינים באופן קבוע בכלום זמן!
קבלו מתכון של עוגת שמרים פרג מהממת, או בשמה האחר – “פרסבורגר”, שמכינים בצורת רולדה עם מלית עסיסית של פרג מפנק המורטב בסירופ סוכר מושחת.
עוגת פרג שמרים משגעת ומדהימה שתמיד תחוסל תוך דקות ספורות, בהבטחה! ביס אחת ואתם מכורים לחיים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 1 כוס מים פושרים (או חלב)
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ קילו קמח
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה (L)
- ½ כפית מלח
- מחמאה / חמאה רכה (100 גרם )
למלית:
- פרג טחון (200 גרם - חובה לטחון!)
- 1 כוס חלב / חלב סויה / מים
- מחמאה / חמאה / 2 כפות שמן (50 גרם )
- ¾ כוס סוכר
- 3 כפות סירופ מייפל / דבש
- 1 כף גרידת לימון (לא לוותר!)
- ½ כוס בצק פריך אפוי / פתי בר טחון
- 1 כפית תמצית וניל
- אגוזי מלך קצוצים / צימוקים (לא חובה)
לסירופ:
- ½ כוס מים
- ½ כוס סוכר
- פלח לימון
להברשה:
- 1 ביצה + (טרופה )
- סוכר (מעט )
- תמצית וניל (מעט )
- שומשום
אופן ההכנה
להכנת המלית:
- בקלחת נרתיח את החלב או המים עם הסוכר והמחמאה עד שהסוכר נמס.
- נוסיף את הפרג והסירופ מייפל ונביא לרתיחה של חמש דקות.
- נוריד מהגז ואז נוסיף פירורי בצק פריך או פתי בר, תמצית וניל, וגרידת לימון, נערבב היטב ונניח בצד.
להכנת הבצק:
- בקערה נתסיס את השמרים עם כוס המים למשך עשר דקות.
- לאחר מכן נוסיף את הקמח, סוכר, ביצה, מלח, ונתחיל ללוש. נוסיף גם את המחמאה ונמשיך ללוש לבצק חלק ודביק.
- נקמח קערה ונעביר את הבצק אליה ונשים להתפחה של חצי שעה. בזמן שהבצק בהתפחה נחמם את מצרכי המלית..
- מי שרוצה 2 פסים יכול לחלק את הבצק ל 2 חלקים. מי שרוצה פס אחד צריך לרדד את כל הבצק.
- נרדד את הבצק לעלה דק מאוד על משטח מקומח.
- נמרח בצורה שווה את מלית הפרג ואז נגלגל לרול, צובטים את פס התפר ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. (ניתן לאפות בתבניות אינגליש קייק משומנות היטב).
- נניח להתפחה אחרונה עד להכפלת הנפח.
להכנת הסירופ:
- בזמן שהבצק בהתפחה, נחמם את מצרכי הסירופ לעשר דקות עד רבע שעה למרקם סמיך. אחרי שהסירופ מוכן נניח בצד.
- נחמם תנור על 180 מעלות טורבו, נבריש את הבצק בביצה טרופה עם מעט סוכר, ותמצית וניל.
- נפזר בנדיבות שומשום ונכניס לאפייה של 25 דקות בערך. לאחר האפייה מברישים מיד בסירופ.
שאלות נפוצות: פרסבורג פרג
אפשר להכין מכוסמין? בהחלט אפשר להכין מכוסמין לבן על אותן הכמויות. |
אפשרי להחליף את הפרג בשוקולד? אפשרי בהחלט. |
כמה קריטי אם אחליף את החמאה/מרגרינה בשמן? אני מאוד אוהבת את מרקם וטעם הבצק עם מחמאה אבל בהחלט שאפשר להמר לשמן. |
אפשר לקנות פרג שלם של סוגת, ולטחון בבית במקום? אם יש מטחנה של קפה, בהחלט! יוצא טעים יותר. |
מה נותן התססה של השמרים? ראיתי שבמתכונים מסויימים מתסיסים ובאחרים לא. מתי כן ומתי לא? מי שמכינה עם שמרים יבשים או קוביה מאוד רצוי להתסיס אותם לפני תחילת הלישה התססת השמרים נותנת אינדקציה לשמרים באיכות טובה או ירודה וגורמת בנוסף להתערבל נכון עם שאר המצרכים. |
הבמה כולה שלכם:
פרסבורג פרג
"אני מאוהבת בפרג אז הכנתי את עוגת הפרג שלך ליום העצמאות, והיא הייתה מעולה!!!!
אף פעם לא הכנתי עוגת פרג, רק קניתי…. הפעם, למדתי ממך, והצלחתי."
אילנה צוויאל
"טעים מאוד תודה על המתכון!"
חוה חיימוביץ
"יצאה מושלמתתתתתת. תודה על המתכון. תבורכי פרח היקרה!"
כוכבה זנגולסז
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: פרסבורג פרג מתכון מאת: פרח גבסו
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: “במטבח עם פרח”
למה מצב טורבו?
למה להתסיס שמרים יבשים במים? בד"כ שמרים יבשים מערבבים יחד עם קמח, לא?!
היי סער,
אין חובה להשתמש בטורבו, כמובן שאפשר גם באפייה רגילה, רק כמובן שצריך לאפות יותר זמן.
שמרים יבשים שמערבבים אותם יחד עם הקמח נקראים שמרי בזק או שמרי מכונת לחם, אך הם אינם השמרים הנפוצים לשימוש ביתי (שמרים פעילים).
מקווים שהצלחנו לעזור 🙂
האם בצק פרסבורגר הייחוד שלו שהוא אמור לנוח במקרר מספר שעות ? (לילה בד״כ)
תודה.
היי רונית את צודקת, בצק הפרסבורגר הוא אמנם בצק שמרים אך במראה ובמרקם שלו יותר מזכיר בצק פריך. זו מין הכלאה ביניהם, אנו לא נקבל בצק שמרים תפוח ורך, למרות שיש בבצק שמרים , מכיון שהמנוחה היא קצרה יותר במקרר. בתיאבון!