לחמניות מתוקות לחג בצורת רימון
לחמניות מתוקות בצורת רימון במיוחד לראש השנה! אין לחמניות חגיגיות כאלה בשום מקום!
בתור ילדה המתנה שהכי אהבתי לתת לבני המשפחה שלי הייתה מאכלים בצורות: פעם הייתי מכינה צורות ממרציפן ופעם הייתי אופה עוגות אישיות בצורות. לחמניות בצורת רימון זה מקורי לא פחות וכיף להניח סלסלת לחמניות ביס בצורת רימון על השולחן החגיגי.
מבין עשרות מתכונים ללחמניות שיש ברשת, קבלו מתכון ללחמניות מתוקות שהוא לא רק קל להכנה, גם תקבלו לחמניות רכות, מתוקות ומפנקות, שכל אורח ירגיש מיוחד כשהוא יחזיק לחמנייה כזו ביד!
למה באמת כדאי לכם: לחמניות מתוקות
- לחמניות בצורת רימון – צורת הגשה מיוחד וחגיגית במיוחד!
- הכנה קלה ומהירה יחסית למתכוני לחמניות אחרים!
- רכות, טעימות ומתוקות שיעשו את החג מתוק וטעים יותר!
- לחמניות שוברות שגרה, שכיף ומדליק להכין!
שורה תחתונה: לחמניות מתוקות בצורת רימון שיוסיפו חגיגיות מיוחדת לשולחן הארוחה והרבה חיוכים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
לחמניות מתוקות לחג בצורת רימון
לחמניות מתוקות ורכות בצורת רימון! מושלמות להגשה בחג וקלות להכנה.לדרגכמות 16 לחמניותהמצרכים
- 1 קילו קמח
- ½2 כפות שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- 2 כפות טחינה
- 2 ביצים
- ½ כף מלח
- 1 כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ½1 כוסות מים
להברשה:
- 1 ביצה (אפשר להוסיף מעט סוכר דמררה וכפית נס לקבלת צבע חום)
להברשה בסוף האפייה מי שרוצה מתוק יותר:
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס מים
- שומשום/שקדים פרוסים (לקישוט )
קרמבל (במידה ומכינים חלה רגילה):
- מחמאה (50 גרם )
- 1 כף סוכר חום דמררה
- 1 כוס קמח
אופן ההכנה
- נשים בקערה שמרים סוכר וכוס מים, נמתין רבע שעה בערך ונוסיף את שאר המצרכים ונלוש לקבלת רך ונעים לכסות.
- נתפיח שעה בערך נוציא אוויר ושוב התפחה של חצי שעה.
- נחלק לכדורים, לתת לנוח ונעשה צורה שאוהבים.
- נחמם תנור 180 מעלות, נמרח ביצה, נפזר שומשום או שקדים ונאפה עד לצבע חום יפה.
- כשמוכן להבריש עם הסירופ אם רוצים מתוק מאוד.
הכנת הסירופ:
- מבשלים את מרכיבי הקרמבל על הגז כמה דקות .
הכנת הקרמבל:
- נמיס מחמאה
- נוסיף סוכר וקמח
- נערבב עד לקבלת בצק ונפזר מעל
- אם רוצים חלה מרשימה: נסדר כדורים בתבנית או רינג עגול. ובין הכדורים נפזר את הקרמבל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לחמניות מתוקות לראש השנה
את מטפיחה לפני? או שעושה צורה ואז נותנת לזה לטפוח?
מחלקת לכדורים לתת כמה דקות לנוח לעשות צורה ושוב התפחה.באיזה קמח אפית?
אני משתמשת הקמח לבן רגיל , את מי קונה מנופה וזה מעולה פחות עבודה.
הבמה כולה שלכם:
-
"זה התוצאה!"
עמית מורי"יצא מהמם, שנה טובה!"
ליאל סרור
"איזה מושלם ומהמם!"
שירה אופיר
רק עוד דבר אחד אחרון!
איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה תכף כאן – הכנות כבר התחלתם?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מתכון חלה לשבת: 12 מתכוני חלות לשבת מדהימות
- עוגת תפוחים וקינמון משגעת
- מאפה בצק עלים דג לראש השנה
- עוגיות שושנים לחג נמסות בפה
- עוגת דבש הכי קלה
- עוגת תפוחים בחושה הפוכה
- סלט סלק אדום נדיר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחג ראש השנה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: שרה יוסף
לא כל כך מבינה את נושא הקראמבל בין הלחמניות. לפזר פירורים?
היי סיגל, חלק הקראמבל פחות רלוונטי ללחמניות ראש השנה, אם מכינים חלה שלמה אפשר להוסיף קרמבל כמו בתמונה כאן ויוצא טעים.