Go Back
+ servings
לחמניות לראש השנה בצורת רימון

לחמניות מתוקות לחג בצורת רימון

לחמניות מתוקות ורכות בצורת רימון! מושלמות להגשה בחג וקלות להכנה.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
כמות 16 לחמניות
באדיבות: שרה יוסף

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • ½2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות טחינה
  • 2 ביצים
  • ½ כף מלח
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½1 כוסות מים

להברשה:

  • 1 ביצה (אפשר להוסיף מעט סוכר דמררה וכפית נס לקבלת צבע חום)

להברשה בסוף האפייה מי שרוצה מתוק יותר:

  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • שומשום/שקדים פרוסים (לקישוט )

קרמבל (במידה ומכינים חלה רגילה):

  • מחמאה (50 גרם )
  • 1 כף סוכר חום דמררה
  • 1 כוס קמח

אופן ההכנה

  • נשים בקערה שמרים סוכר וכוס מים, נמתין רבע שעה בערך ונוסיף את שאר המצרכים ונלוש לקבלת רך ונעים לכסות.
  • נתפיח שעה בערך נוציא אוויר ושוב התפחה של חצי שעה.
  • נחלק לכדורים, לתת לנוח ונעשה צורה שאוהבים.
  • נחמם תנור 180 מעלות, נמרח ביצה, נפזר שומשום או שקדים ונאפה עד לצבע חום יפה.
  • כשמוכן להבריש עם הסירופ אם רוצים מתוק מאוד.

הכנת הסירופ:

  • מבשלים את מרכיבי הקרמבל על הגז כמה דקות .

הכנת הקרמבל:

  • נמיס מחמאה
  • נוסיף סוכר וקמח
  • נערבב עד לקבלת בצק ונפזר מעל
  • אם רוצים חלה מרשימה: נסדר כדורים בתבנית או רינג עגול. ובין הכדורים נפזר את הקרמבל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.