עוגת עקיצת הדבורה לראש השנה
עוגות דבש זה נחמד, גם עוגות תפוחים זה סבבה, א-בל אם אתם מארחים בראש השנה, או סתם רוצים לרגש ולהרשים עם העוגה הכי יפה ומרשימה שיש, אין בכלל ספק שאתם הולכים להכין את המתכון המושלם הזה של עוגת עקיצת הדבורה!
בהכנה קלילה, בלי צורך בהפרדת ביצים ובלי שמרים – תתכוננו לסחוט מחמאות אינסופיות עם קלאסיקה מרהיבה ביופייה של טורט עקיצת הדבורה שתפנק אתכם בהנאה צרופה בכל ביס!
ואיך אפשר שלא, כשיצירת המופת הזה משלבת בשלמות בצק רך ואוורירי, קרם וניל באמצע וציפוי ממכר ממש של קרמל בארומת קפה משכרת עם אגוזים מקורמלים וקראנצ'יים בטירוף?
למה באמת כדאי לכם: עוגת עקיצת הדבורה
-
עוגת עוקץ הדבורה שמבטיחה לכם הנאה צרופה בכל ביס
-
רוצים להרשים את כל האורחים? טורט עקיצת הדבורה הוא המתכון המנצח שלכם!
-
מרהיבה ביופייה, מופלאה בטעמה, האורחים לא יפסיקו להלל ולזלול
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? עוגת עקיצת הדבורה
עוגת עקיצת הדבורה לראש השנה
ציוד
המצרכים
לבצק:
- ½1 כוס סוכר
- ½1 כוסות קמח תופח
- 3 ביצים
- ½ כוס חלב
- 2 שקיות סוכר וניל
- 50 גרם מרגרינה
למילוי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 פודינג וניל
- 1 כוס חלב
לציפוי עליון:
- ¼ כוס אגוזים ( לדפוק לפני שיתקצצו יפה)
- 4 כפות סוכר
- 1 כף נס קפה
- 50 גרם מרגרינה
- 2 כפות חלב
אופן ההכנה
- להקציף את כל חומרי הבצק ולמזוג על תבנית עם נייר אפייה בחום 180 מעלות.
- להקציף את חומרי המילוי
- לאחר שהעוגה מתקררת מעט לאחר אפייה, לחצות את העוגה לשנים לרוחב ולמרוח באמצע
- להמיס על הגז את חומרי הציפוי העליון ולמזוג על העוגה. להכניס למקרר להתייצבות
שאלות נפוצות: עוגת עקיצת הדבורה
איך מעבירים את העוגה לתחתית היפה הזו? |
זה טורט שחוצים אותה אחרי שמתקררת? |
רק עוד דבר אחד אחרון!
איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת תפוחים וקינמון משגעת
- מאפה בצק עלים דג לראש השנה
- עוגיות שושנים לחג נמסות בפה
- עוגת דבש הכי קלה
- עוגת תפוחים בחושה הפוכה
- סלט סלק אדום נדיר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לראש השנה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: גילי ברוך
היי, כוס חד פעמית חמה טובה למתכון העוגה?
היי רונית,
אכן כן, בהצלחה!
המילוי יוצא לי נוזלי
מה יכול להיות???
היי אביה,
האם הקצפת מספיק זמן כדי שייווצר מרקם יציב?
אם כן, אפשר לשים קצת פחות חלב או יותר פודינג וניל.
נשמח לעדכון!
היי, אני אוהבת הרבה יותר, חמאה בעוגה חלבית מאשר מרגרינה.
ישנה סיבה מיוחדת שלא כתוב חמאה? והאם יש איזה חיסרון בלהחליף?
היי שוש,
את כמובן מוזמנת להחליף לחמאה!
בהצלחה 🙂
מה כמות השמן, במקום המרגרינה? בתודה מראש!
היי ענבל,
50 גרם מרגרינה = קצת יותר מ-30 גרם שמן (בערך 3 כפות, 3.5 כפות).
בהצלחה 🙂
היי
מרגרינה מומסת או בטמפרטורת החדר?
היי ספיר,
טמפרטורת החדר זה אחלה.
בהצלחה ושנה טובה 🙂
מה אפשר במקום חלב שתהיה פרווה
היי גלית,
אפשר כל חלב צמחי (שקדים, קשיו, סויה, שיבולת שועל וכו') או שמנת צמחית.
בהצלחה 🙂
מרגרינה????
היי עירית,
אפשר להמיר לחמאה או שמן.
בהצלחה 🙂
בסרטון (ראיתי אח"כ) מוסיפים מים. זה לא במתכון והעוגה יצאה מאוד נמוכה
היי דלית,
במתכון המקורי (לא בסרטון) אין מים בבסיס העוגה, רק חצי כוס חלב. היא אכן יוצאת נמוכה וכך צריך להיות מפני שפורסים אותה אחרי שהיא מתקררת לרוחב וממלאים.
בהצלחה!!
איזה תחליף למרגרינה יעבוד טוב בעוגה הזו?
היי ניצה,
חמאה רגילה או חמאה מזוקקת (גי).
בהצלחה 🙂
אגב, נוהגים שלא לאכול אגוזים בראש השנה..
היי יעל,
תודה על התגובה שלך.
אנחנו מאמינים באיש איש באמונתו יחיה 🙂
למה מה ההסבר
נכון, את צודקת… ולכן אני ממירה את האגוזים בשקדים. יוצא לא פחות מוצלח.
המתכון עצמו אחלה ממש!!
לכמה זמן בתנור?
היי זהבה,
35 דקות בערך, אבל ייתכן שקצת יותר, תלוי בעוצמת התנור הספציפי שלך.
בהצלחה 🙂
מתכון לא טוב, לא להכין או להכין כפול. מחצי כוס קמח לא יכולה לצאת עוגה כדי לחצות!!!
היי רינה,
במתכון יש 1.5 כוסות קמח תופח כפי שמופיע ברשימת המצרכים לעוגה.
שנה טובה 🙂