Go Back
צלעות בקר

צלעות בקר עם לוביה עסיסית

מתכוננים לארוחת ראש השנה? הכינו בקלות את המנה האולטימטיבית והכי חגיגית על השולחן - צלעות בקר עם לוביה עסיסית, רכה ונמסה בפה שתזכה אתכם בטעמים מופלאים וממכרים
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אבי שריד

המצרכים

  • 2 ק"ג בשר צלעות מספר 2 חתוך לחתיכות 5 על 5 (אפשר גם בשר שריר)
  • ½1 ליטר מים חמים
  • פלפל אנגלי
  • פלפל שחור
  • מלח
  • ½ קילו לוביה מקולפת טרייה (אם קונים יבשה – יש להשרות במים למשך לילה)
  • חופן ענק של כוסברה

אופן ההכנה

  • מטגנים את קוביות הבשר מכל הכיוונים, מוסיפים מים חמים ומבשלים שעתיים וחצי.
  • מתבלים, מוסיפים את הלוביה והכוסברה ומבשלים עוד שעה עד שהמים מצטמצמים

הערות וטיפים

  • שימו לב, לובייה היא שעועית עם "עין" שחורה. ניתן לקנות אותה טרייה, ירוקה וארוכה ואז לקלף ולבשל או להקפיץ בלי צורך להשרות, או לקנות יבשה ואז יש להשרות במים למשך לילה ולבשל בישול קצר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.