סלט חצילים פיקנטי לשבת
ראיתם פעם שולחן שבת שלא מככב בו איזה סלט חצילים פיקנטי וכובש? נכון שגם אתם חושבים שאין ארוחת שישי שתסכים לוותר על המעדן היפה והאדום-אדום הזה?
אז קבלו מתכון לא פחות ממושלם של סלט חצילים פיקנטי שכמה שהוא קל להכנה, ככה הוא טעים לזלילה.
הוא יהיה טעים גם למי שלא מת על חצילים, יתלווה בשלמות למריחה על פרוסת חלה טרייה טרייה, ויקפיץ כל ארוחה בטעמים חריפים מעודנים ועשירים של חציל בשרני, גמבה ועגבניות עסיסיות, פלפל חריף שמוסיף ה-מון ושום ולימון שעוטפים הכל בארומה מעולה וטעם רך ועמוק
למה באמת כדאי לכם: סלט חצילים
- אפשר להכין יום-יומיים קודם והטעמים רק משביחים
- פשוט להעמיס על חלה טרייה ולהתמכר
שורה תחתונה: אל תוותרו על הפלפל החריף הוא מוסיף המון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? סלט חצילים
סלט חצילים פיקנטי לשבת
המצרכים
- 1 חציל שטוף היטב (חתוך לקוביות עם הקליפה, הקליפה מאוד בריאה,)
- 1 פלפל אדום פרוס לקוביות או רצועות
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
- 1 בצל חתוך לטבעות
- 3-4 שיני שום טריות פרוס דק
- 4-5 עגבניות שרי חתוכות לטבעות
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה אדומה מתוקה.
- רסק עגבניות קטן אורגני או רגיל
- 1 כף לימון
אופן ההכנה
- שמים את קוביות החציל בסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך.
- מוציאים, מסננים דרך מסננת ושמים בקערה.
- בינתיים מחממים מחבת, ומוסיפים אליו פלפל אדום, פלפל ירוק, בצל, שום ועגבניות שרי.
- מבשלים עד שכל הנוזלים נאגרים והירקות מתחילים להיות רכים.
- מוסיפים 2 כפות שמן זית, וממשיכים לבשל עד לריכוך, מוסיפים תיבול ושוב מערבבים, מוסיפים את קוביות החצילים המבושלות וממשיכים לערבב במחבת לספיגת הטעמים.
- מוסיפים רסק עגבניות ושוב מערבבים, ומבשלים עוד 3-4 דקות. מזלפים מעל כף לימון ומערבבים.
- בסוף מועכים הכל עם מזלג, במיוחד את החציל, מערבבים ומעבירים לכלי.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין כמו סלט טעים ומרענן שמוסיף שלמות מענגת לכל שולחן ארוחה.
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: צביה אורן