קרואסון ביתי מבצק משגע ונוח
קרואסון ביתי משגע שמכינים בקלות ומתמכרים מהר! לא פותחים יום בלי קרואסון מפנק!
אין כיף גדול יותר מלפתוח יום עם קרואסון טעים ומפנק! אני אוהבת לפתוח את היום שלי עם קרואסון לצד הקפה והילדים שלי אוהבים לפתוח את ארוחת הבוקר שלהם במסגרות עם קרואסון מפנק שכל חברים שלהם מבקשים להחליף.
המתכון קל וכיפי להכנה שלא ישאיר לכם מקום להתעצל ואחרי שתטעמו תתמכרו מהר כל כך, שלא תוכלו לפתוח יום בלי לתת ביס בקרואסון הביתי המפנק הזה! כל כך טעים שתחשבו לרגע שאתם בפריז!
למה באמת כדאי לכם: קרואסון ביתי
- קרואסון ביתי כל כך טעים וממכר שתצטרכו לחפש תוכנית גמילה!
- אפשר להכין עם כל מילוי שרוצים ולהתפנק בכל פעם מחדש!
- מצרפים לארוחת הילדים במסגרות ונהנים מראש שקט שהילדים אוכלים!
- מתכון שכל אחד יכול להכין בבית ובקלות מפתיעה!
שורה תחתונה: עזבו אתכם מקרואסון של המאפיות וגם לא צריך לנסוע לפריז. תכינו לבד ופריז תבוא אליכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
קרואסון ביתי מבצק משגע ונוח
המצרכים
- 1 קילו קמח תופח
- 1 כף שמרים
- ½ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- ½ כוס שמן
- 3 ביצים (L)
- 2 חבילות חמאה (200 גרם/מחמאה לפרווה רכה)
- ½2 כוסות מים פושרים
- 1/4 כפית מלח
- 1 חבילה חמאה רכה (100 גרם - למריחה)
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- ½1 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון טרי
למילוי קינמון:
- 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
- 2 כפות קינמון (טחון)
- 3 כפות סוכר
אופן ההכנה
- בתחילה נשים את השמרים עם 2 כוסות המים וכף סוכר, נערבב ונחכה להתפחה.
- אחרי התפחת השמרים נשים את הקמח ואת שאר המצרכים חוץ מהמלח נתחיל ללוש עד להטמעה הסדר ונערבב עד להטמעה.
- כשהבצק נפרד מהדפנות נעצור ונפזר מעל את המלח ונשים שוב עד לקבלת בצק נעים ולא דביק.
- נפזר מעט קמח ונתפיח כחצי שעה.
- מורידים נפח ונרדד ונמרח חמאה רכה, נקפל כמו ספר ונרדד מעט ונכניס למקרר עטוף בניילון נצמד.
- אחרי שעה שוב נוציא, נחצה ל-4 , נרדד ויוצרים רוגלעך או קרואסונים או רולדה.
- נתפיח שוב על תבנית אפייה ואופים על 180 מעלות עד להזהבה.
- נמרח סירופ, להכנת הסירופ נבשל את הרכיבים על הגז עד לקבלת סירופ.
למילוי קינמון:
- מערבבים את הקינמון והסוכר יחד עד לאיחוד.
- את החמאה נמרח על הבצק בנדיבות ומעל נפזר את תערובת הקינמון.
- נבריש ונכסה את כל הבצק. נגלגל לרולדה ונחתוך וניצור שושנה ונניח להתפחה.
- נמרח ביצה טרופה עם מעט מים וסוכר וניל.
שאלות נפוצות: קרואסון ביתי מבצק משגע
בקשר לחמאה מאתיים גרם לתוך הבצק והמאה גרם למריחה? נכון. |
איזה מלית להכין לשוקולד? ממרח שוקולד שמים בתחילת המשולש ומגלגלים. |
אפשר לעשות את הקוראסנים עם שמרים יבשים? אני עושה רק עם יבשים. |
לא הצלחתי להבין את הקטע של המורחים חמאה רכה ומקפלים כמו ספר? מרדדים את הבצק סבבה, ואז פשוט מורחת חמאה רכה ומקפלת מצד אחד ואחרי זה מצד שני ככה ששני הצדדים במרכז ואז מלמעלה למטה מכניסה למקרר מוציאה מרדדת ושוב מקפלת מכניסה למקרר מוציאה מחלקת את הבצק לחצי , מרדדת לריבוע חותכת משולשים ממלא מגלגלת ושמה להתפחה, הנה תמונה להמחשה. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה רבה על המתכון יצא מושלםם!"
שני כירי
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
היי, איפשר להמיר את החמא הבשמן? אם כן, לכמה?
ואת הקמח התופח, לקמח וא.א?
היי אוריה,
אפשר להמיר לשמן אבל לא מומלץ. לשים 1/3 פחות מכמות החמאה.
את הקמח התופח אפשר להחליף לקמח רגיל + אבקת אפייה.
בהצלחה!
מתכון מושלם כל מי שטועם מתמכר.
כשאני רוצה ממש לפנק מישהו אני מכינה את המתכון הזה (:
מוצלח מאוד גם בחלבי וגם בפרווה ניסיתי את כל הווריאציות מושששששששללם!!!!!!
היי אפרת,
תענוג!! איזה כיף שאת נהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להראות לנו איך הקרואסונים יוצאים בקבוצה
כתוב שזה קראסון ובאופן ההכנה זה בעצם רולדה.
היי ריקי,
מתנצלים על חוסר הבהירות במתכון.
הכוונה היא לגלגול הבצק שדומה לגלגול רולדה, אך לא להכנת רולדה כמוצר סופי.
בהצלחה 🙂
שלום,
גם קמח תופח וגם שמרים?
היי חוי!
אכן כן.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להכין את המתכון הזה למילויי מלוח לא מתוק לדוגמא באסדו?
במקום בחמאה במחמאה פרווה אבל מה עם הסירופ? הוא מתוק מה ניתן להחליף?
היי לאה,
כמובן, תוכלי למלא בכל דבר שמתחשק לך.
על הסירופ כדאי לוותר ולהכין רוטב פטריות או כל רוטב אחר שנראה לך מתאים למנה.
בהצלחה!!
שלום, מתי מורחים את הביצה ואת הסירופ? את הביצה לפני האפייה ואת הסירופ לאחר האפייה? תודה רבה.
היי אופיר, לפניי האפיה מברישים בעדינות בלפניי האפייה מברישים בעדינות בביצה טרופה עם כפית מים.. ניתן להבריש אותם בסירופ סוכר או לפזר עליהם אבקת סוכר לאחר האפייה.
שלום
את מאתיים גר' חמאה לשים בקמח בזמן הלישה או שהיא למריחה לפני הקיפול ?
תודה
היי רחל, נכון מאוד! החמאה היא למריחה על הבצק עצמו, והשמן הוא זה שמערבבים אל תוך הבצק עצמו. בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
חייבים למרוח את המאה על הבצק??או אפשר לשים את כל החמאה בתוך הבצק עצמו?
היי תמי, יש חמאה גם בבצק עצמו וגם במילוי. אם תרצי להכין קרואסון חמאה אז אפשר אותו מילוי, ופשוט לווותר על הקינמון. בהצלחה ובתיאבון!
בסדר תודה
אבל השאלה שלי אם יש אפשרות לשים את כל החמאה בבצק ובפנים לא למלאות כלום…???
אפשר לוותר על החמאה שבתוך המילוי ורק לשים את ה200 גרם בבצק עצמו בהחלט. בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
היי המרתי את החמאה לשמן והבצק יצא לי מאד דביק מה אפשר לעשות?
אם הבצק דביק או נוזלי מידי להוסיף לו מעט קמח או אפשר להכניס אותו למקרר לחצי שעה לפני שיוצרים את המאפה. טיפ: מומלץ להרטיב את הידיים לפני שיוצרים מאפים כדי כדי שהבצק לא יידבק אליהן.