| | |

 פאי פיצוחים מקורמלים מושחת וחגיגי

פאי פיצוחים עשיר, טעים ומיוחד להגשה באירועים ובחגים! מתכון קל באופן מפתיע!
בהשראת: תהילה שלומוביץ
ציון 4.28 על ידי 18 דירוגים
פאי פיצוחים מקורמלים

פאי פיצוחים מקורמלים עשיר, טעים, מפנק וחגיגי! פאי פיצוחים מיוחד שחובה להכין בחג!

מכירים את זה שמגיעים למאפייה ויש לכם תערוכה מטריפה של עוגות פאי מרשימות וכל אחת מהן מרשימה יותר מהשנייה? אז חשבתי לי, למה שלא אכין עוגת פאי כזו בבית?!

קבלו מתכון לעוגת פאי פיצוחים חגיגית במיוחד לחג. עוגה עשירה, מפנקת ומכילה את כל סוגי הפיצוחים הטעימים שיש, עם בסיס שעשוי מבצק פריך שמשדרג כל ביס! לא צריך להיות קונדיטור כדי להכין פאי כזה. מי שמכין – הנאה ומחמאות מובטחות!

פאי פיצוחים מקורמלים
צילום: תהילה שלומוביץ

למה באמת כדאי לכם: פאי פיצוחים מקורמלים

  • קלה להכנה ולא צריך להיות קונדיטור כדי להכין עוגה מרשימה כזו!
  • עשירה בפיצוחים טבעיים ובריאה בהרבה מכל עוגה אחרת!
  • טעימה ברמות שיגרמו לכל טועם להחמיא לכם עם כל ביס!
  • עוגה מרשימה וחגיגית במיוחד לחגים, לסופי שבוע ולכל אירוע!

שורה תחתונה: בימים מיוחדים מכינים עוגות מיוחדות. מתכון לפאי שכולו חוויה אחרת, מיוחד וחגיגי!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

פאי פיצוחים מקורמלים

 פאי פיצוחים מקורמלים מושחת וחגיגי

פאי פיצוחים עשיר, טעים ומיוחד להגשה באירועים ובחגים! מתכון קל באופן מפתיע!
ציון 4.28 על ידי 18 דירוגים
לדרג
באדיבות: תהילה שלומוביץ

ציוד

תבנית: פאי 26 ס"מ

המצרכים

לבצק:

  • ½1 כוסות קמח
  • ½ חבילה מרגרינה (100 גרם )
  • מלח (קורט )
  • אבקת סוכר (50 גרם )
  • 1 ביצה (L)
  • 5 גרם אבקת אפייה

למילוי:

  • סוכר (250 גרם )
  • שמנת מתוקה (200 מ"ל)
  • אגוזים (300 גרם )

אופן ההכנה

  • מעבדים במעבד מזון את אבקת הסוכר והמרגרינה עד לקבלת תערובת קרמית.
  • נוסיף ביצה ומלח ובסוף את אבקת האפייה והקמח לבצק.
  • נאחד לכדור בצק בידיים ועוטפים בניילון נצמד. נצנן במקרר שעה-שעתיים, עד שהבצק נהיה קר וקשה.
  • נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • נרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית.
  • עכשיו להיעזר בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. להסיר אז את הנייר ולהדק את הבצק לתחתית ולדפנות התבנית.
  • נדקור במזלג את הבצק למניעת התנפחות. נאפה כ-15 דקות, עד שהבצק רק מתחיל להזהיב - נוציא ונניח בצד.

להכנת המלית:

  • נקרמל את הסוכר במחבת רחבה על אש גבוהה, תוך ערבוב בכף עץ.
  • הקרמל מוכן כשאין עוד גושים של סוכר, והצבע שלו הינו זהוב (זהירות, כשהקרמל חום זה אומר שהוא כבר נשרף).
  • במקביל מחממים את השמנת המתוקה עד לרתיחה (אפשר במיקרו).
  • כשהסוכר נהיה לקרמל זהוב ננמיך את האש ונשפוך פנימה את השמנת – בעדינות ובזהירות.
  • לבחוש עד שמתקבל רוטב טופי אחיד וחלק, וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד 3-5 דקות.
  • נכבה את האש, נכניס את האגוזים ונערבב טוב טוב ומהר.
  • שופכים לקלתית האפויה חלקית, ומחזירים לתנור ל-20-25 דקות, עד שהמילוי מבעבע.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פאי פיצוחים מקורמלים 

באיזה פיצוחים השתמשת? קלויים?
טבעיים בלבד – פקאן ,פקאן מסוכר, קשיו, ואגוזי מלך.
סליחה על הבורות. אבל את הסוכר שמים איך שהוא במחבת? הוא לא נדבק ? פשוט רק סוכר?
כן רק סוכר והוא מתקרמל.
פאי פיצוחים מקורמלים
צילום: תהילה שלומוביץ

רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

14 Comments

  1. היי, האם אפשר לעשות את הפאי הזה טבעוני?
    מה אפשר לשים בבצק במקום הביצה?
    ואפשר לעשות את הקרמל עם שמנת צמחית?

    1. היי אורה,
      אפשר בהחלט להכין את הפאי בגרסה טבעונית באופן הבא:
      את הביצה ממירים בכף אחת של זרעי פשתן טחונים + 1.5 כפות מים (מערבבים ומניחים בצד 5 דקות).
      שמנת צמחית במקום שמנת מתוקה.
      בהצלחה 🙂

  2. הכנתי בדיוק לפי השלבים
    הבצק יצא מהמם וגם הטופי עם הפיצוחים
    אבל באפייה כשנייה הטופי חלחל פנימה לתחתית התבנית והבצק נרטב!! למה ??? מה היה לא בסדר?

    1. כשהפאי עצמו זהוב ואפוי, ניתן לכבות את התנור ולהשאיר את הפאי בפנים לעוד 10-15 דקות ואז המילוי מצטמק . ניתן לבדוק עם סכין א קיסם עץ באמצע הפאי שאמורים לצאת מכוסים בשכבה דקה ושקופה של המילוי ובלי גושים. בהצלחה בפעם הבאה!

4.28 from 18 votes (18 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements