|
המתכון המושלם לקיץ שכל אחד יכול להכין אפילו עם יד קשורה. קסטה ביתית שוקולד לבן וחלב קסומה וטעימה להפליא עם נוטלה מושחתת בין ביסקוויטי הקסטה המפנקים. מתכון ברור ופשוט ששווה כל דקת הכנה. קינוח שתמיד כדאי שיהיה במקפיא למקרה שמפתיעים אותכם אורחים או סתם מצב רוח לנשנש!

מתכון באדיבות: מורן ארה יחיאל – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: קסטה ביתית שוקולד לבן ונוטלה

מצרכים

תבנית: תבנית מרובעת 20/30 / חד פעמי מלבני /רינג שמים על מגש אפייה עם נייר אפייה מתחת

ביסקוויטים לקסטה (ניתן להשיג בחנויות של חומרי גלם -ויש גם ברמי לוי)
או ביסקוויטים רגילים חום או לבן

למוס גלידה שוקולד חלב:
500 שמנת מתוקה(2 מיכלים)
300 שוקולד חלב

למוס גלידה שוקולד לבן: (אפשר שוקולד בלונדי/רובי וכו..)
500 שמנת מתוקה(2 מיכלים )
300 שוקולד לבן
*תוספות שאפשר להוסיף :שברי מקופלת/אוראו מרוסק/או תוספת שאוהבים


אופן הכנה 

  • נתחיל בהמסת 250 גרם שמנת (מיכל אחד) במיקרוגל, עם השוקולד חלב בפולסים, וכל פעם נערבב עד שהתערובת חלקה. נניח בצד שיתקרר. ואז למקרר לשעה .
  • אחרי שעה נקציף את המיכל הנוסף של השמנת לקצף יציב (לא קשה), ואז נקפל יחד עם תערובת השוקולד.
  • נסדר כעת שכבה של ביסקוויט קסטה ומעליה נרצה לשפוך את המוס, נזלף נוטלה לאורך התבנית (לא חייב), ונקפיא חצי שעה לפחות.
  • נכניס את המוס הלבן בדיוק כמו המוס החום, אפשר גם להוסיף למוס איזה תוספות שמתחשק..
  • ליצוק מעל השכבה החומה, ואז נסדר ביסקוויט מלמעלה  ונקפיא 
  • לאחר כמה שעות (עדיף לילה) , נחתוך לקסטה  מנות בגודל שרוצים ונשמור בהקפאה 

שאלות ותשובות

שאלה: זה כמות אחת או שזה אחרי שהכפלת?
תשובה: אני הכפלתי אבל אין צורך בכלל!!! עדיף להכין 2 עוגות. 

שאלה: מה אפשר במקום שוקולד לבן?
תשובה: שוקולד מריר או שוקולד רובי או בלונדי. מה שאת אוהבת בעקרון, ותוספות מה שאת אוהבת שיהיה מעניין.

עוד מתכונים מבוקשים:

קסטה ביתית שוקולד לבן ונוטלה

קסטה ביתית שוקולד לבן ונוטלה 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *