|

רוגלך פרווה

רוגלך עסיסי רך בטירוף ובכלל לא יבש. והפעם מתכון פרווה!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.71 על ידי 37 דירוגים
רוגלך פרווה עסיסי ורך

רוגלך פרווה – מתכון לרוגעלך, או רוגלך,

עסיסי רך בטירוף ובכלל לא יבש. והפעם מתכון פרווה!

ניתן גם להכין בצק עכשיו ולהכניס לתפיחת לילה למקרר ורק מחר לעצב!

רוגלך פרווה עסיסי ורך
צילום: בת-אל משה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים רוגלך פרווה?

 

רוגלך פרווה עסיסי ורך

רוגלך פרווה

רוגלך עסיסי רך בטירוף ובכלל לא יבש. והפעם מתכון פרווה!
ציון 4.71 על ידי 37 דירוגים
לדרג
כמות 15 רוגלך
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה/חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

בצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • ¾ כוס מים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל

מילוי:

  • 5 כפות קקאו
  • 4 כפות שוקולית
  • כפית קינמון
  • 5 כפות סוכר
  • 7 כפות שמן

מריחה לפני אפייה:

  • ביצה עם כפית מים

מריחה אחרי אפייה:

  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס מים

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר או בלישה ביד נשים את חומרי הבצק ונערבב.
  • נלוש עד שהבצק גמיש ורך, ואם צריך נוסיף מים בטיפות, בערך 8 דקות.
  • נפזר עם היד קצת קמח בדפנות הקערה ונרים את הבצק ונניח בקערה משומנת קלות.
  • נכסה לתפיחה של שעה וחצי.
  • מילוי
  • בקערה נערבב את חומרי המילוי לתערובת משחתית (לא על הגז) ונניח בצד.
  • נרדד את הבצק למרובע דק על משטח טיפה משומן.
  • נמרח על כל הבצק את המלית ונקפל לשניים.
  • נרדד שוב קצת למלבן כדי לדקק.
  • נחתוך משולשים ונגלגל מהחלק הרחב לשפיץ.
  • נניח בתבנית נכסה במגבת שעה.
  • נמרח ביצה עם כפית מים ונכניס לתנור 175 מעלות אפייה רגילה במשך 25 דקות.
  • נבריש שיוצא מהתנור במי סוכר (שמורכבים מכוס סוכר ושלשת רבע כוס מים).
  • לבשל עד רתיחה ואז עוד 5 דקות לקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: רוגלך פרווה 

עושים עיגול ממלאים שוקולד ואז עוד עיגול מעל ואז חותכים למשולשים ?
בדיוק זה מה שעשיתי. במתכון של מלי שהעלתי רשום לעשות צורת מלבן. איך שנוח לך תעשי.
תני לנו הסבר על הקיפול בבקשה.
אני מרדדת למלבן ומשולשים והיא רידדה לעגול ומשולשים הקיפול רשום במתכון מרדדים שמים מילוי ושוב מרדדים שהמילוי בפנים.
לא קשה לעבוד עם הבצק אחרי שהיה במקרר?
לא, אבל הוא לא במקרר, אבל אם שמים אין בעיה בכלל.
אפשר להכין עוגת שמרים רגילה או שלא מתאים?
בטח.
קקאו רגיל יכול להחליף שוקולית במילוי ?
בהחלט כן, השוקולית אבל נותנת מתיקות מעודנת ובאמת לא כדאי לוותר עליה.

 


הבמה כולה שלכם:
רוגלך פרווה עסיסי ורך
צילום: דלית פונטרמולי סרבי

"גם אני הכנתי. מעולה!"
דלית פונטרמולי סרבי

רוגלך פרווה עסיסי ורך
צילום: יפה דודיאן

"הכנתי ויצא לי טעים בטירוף.
תודה על המתכון!"
יפה דודיאן

רוגלך פרווה עסיסי ורך
צילום: בת-אל משה

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?

עוד מתכונים מעניינים באתר

עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!

 

מקור: מלי מאירוב, Batel Moshe 

Similar Posts

42 Comments

  1. 5 stars
    יואו אליפות….
    מתכון מעולה יצא שלמות
    חזרתי הביתה מהעבודה ובעלי הפתיע אותי עם הרוגלעך הטעימים האלה…
    פשוט לטרוףףף

  2. 5 stars
    יצא מושלם טעים חבל על הזמן,
    אני הכפלתי כמויות מלכתחילה,
    ויצא בסופו של דבר ששמתי קילו קמח פחות חצי כוס קמח כי הבצק יצא ממש דביק.
    הוספתי כמובן עוד 1/4 כוס שמן בגלל התוספת של הקמח.
    והבצק יצא מושלם.
    אני רוצה להוסיף תמונה

  3. 5 stars
    ואווו
    הכנתי עכשיו ו…
    איזה רכות
    ומתיקות מעודנת
    מושלם!!!
    רעיון נפלא למשלוח מנות.
    תודה רבה אלופה!

    1. היי טליה,
      תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון ואנחנו ממש שמחים שנהנית מהרוגלך!

  4. האם אפשר להכין את הבצק בבוקר ולשים את המילוי אחרי צהריים? פשוט אין לי עכשיו זמן לכל התהליך ובאלי להתחיל עכשיו

    1. היי יואב,
      כן, ואף רצוי. תפיחה איטית במקרר גם מעניקה עוד טעם לבצק.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שושנה,
      המילוי אמור לצאת בין לבין, עסיסי אבל לא מוצק מדי ולא נוזלי ממש.
      זה הסתדר אחרי שהרוגלך התקררו?
      נשמח לתגובתך 🙂

    1. היי,
      משהו כמו שעתיים וחצי-שלוש, אבל רוב הזמן זה התפחה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רותם!
      תלוי כמה יותר, אבל בגדול זה לא אמור להיות סיפור גדול.
      איך יצא לך?

  5. שבוע טוב; מה אפשר לשים במקום שוקולי ונראה לי מיותר לקנות קופסא שלמה רק בשביל שימוש כל כך מועט

    1. היי גליה!
      את יכולה לוותר על השוקולית, רק קחי בחשבון שהרוגלך יהיה טיפה פחות מתוק.
      לחילופין, את יכולה להוסיף עוד מהקקאו הרגיל ולאזן עם עוד קצת סוכר.
      בהצלחה 🙂

  6. היי! מתכון משובח, התמונות נראות הכי טוב מכל המתכונים של הרוגלך שהכרתי עד עכשיו!!!
    שאלה קטנה, אם כאשר אני מכינה את השוקולד הוא לא עם מרקם משחתי כמו שכתבת, מה לעשות? כמה להוסיף?
    תודה רבה

  7. האם אני יכולה לשים שוקולד על הבצק ואחרי שאני התפחה שעה יהיה אפשר להכניס למקרר עד הערב ולאפות בערב ?

    1. היי תמר, אפשר להוסיף יותר סוכר ויותר מילוי אם הרגשת שהמילוי לא היה מתוק מספיק, כמובן אפשר תמיד לקצר תהליכים ולהתשתמש בשוקולד השחר או בנוטלה. בהצלחה בפעם הבאה!

4.71 from 37 votes (31 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements