רוגלך פרווה
רוגלך עסיסי רך בטירוף ובכלל לא יבש. והפעם מתכון פרווה!
רוגלך פרווה – מתכון לרוגעלך, או רוגלך,
עסיסי רך בטירוף ובכלל לא יבש. והפעם מתכון פרווה!
ניתן גם להכין בצק עכשיו ולהכניס לתפיחת לילה למקרר ורק מחר לעצב!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים רוגלך פרווה?
ציוד
כוס מדידה/חד פעמי לשתייה חמה
המצרכים
בצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 5 כפות סוכר
- 1 ביצה
- ¾ כוס מים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
מילוי:
- 5 כפות קקאו
- 4 כפות שוקולית
- כפית קינמון
- 5 כפות סוכר
- 7 כפות שמן
מריחה לפני אפייה:
- ביצה עם כפית מים
מריחה אחרי אפייה:
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס מים
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר או בלישה ביד נשים את חומרי הבצק ונערבב.
- נלוש עד שהבצק גמיש ורך, ואם צריך נוסיף מים בטיפות, בערך 8 דקות.
- נפזר עם היד קצת קמח בדפנות הקערה ונרים את הבצק ונניח בקערה משומנת קלות.
- נכסה לתפיחה של שעה וחצי.
- מילוי
- בקערה נערבב את חומרי המילוי לתערובת משחתית (לא על הגז) ונניח בצד.
- נרדד את הבצק למרובע דק על משטח טיפה משומן.
- נמרח על כל הבצק את המלית ונקפל לשניים.
- נרדד שוב קצת למלבן כדי לדקק.
- נחתוך משולשים ונגלגל מהחלק הרחב לשפיץ.
- נניח בתבנית נכסה במגבת שעה.
- נמרח ביצה עם כפית מים ונכניס לתנור 175 מעלות אפייה רגילה במשך 25 דקות.
- נבריש שיוצא מהתנור במי סוכר (שמורכבים מכוס סוכר ושלשת רבע כוס מים).
- לבשל עד רתיחה ואז עוד 5 דקות לקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: רוגלך פרווה
עושים עיגול ממלאים שוקולד ואז עוד עיגול מעל ואז חותכים למשולשים ? בדיוק זה מה שעשיתי. במתכון של מלי שהעלתי רשום לעשות צורת מלבן. איך שנוח לך תעשי. |
תני לנו הסבר על הקיפול בבקשה. אני מרדדת למלבן ומשולשים והיא רידדה לעגול ומשולשים הקיפול רשום במתכון מרדדים שמים מילוי ושוב מרדדים שהמילוי בפנים. |
לא קשה לעבוד עם הבצק אחרי שהיה במקרר? לא, אבל הוא לא במקרר, אבל אם שמים אין בעיה בכלל. |
אפשר להכין עוגת שמרים רגילה או שלא מתאים? בטח. |
קקאו רגיל יכול להחליף שוקולית במילוי ? בהחלט כן, השוקולית אבל נותנת מתיקות מעודנת ובאמת לא כדאי לוותר עליה. |
הבמה כולה שלכם:
"גם אני הכנתי. מעולה!"
דלית פונטרמולי סרבי
"הכנתי ויצא לי טעים בטירוף.
תודה על המתכון!"
יפה דודיאן
רק עוד דבר אחד אחרון!
חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?
עוד מתכונים מעניינים באתר
עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!
מקור: מלי מאירוב, Batel Moshe
האם אפשר לוותר עלך הביצה?
היי,
הכוונה לביצה למריחה או לזו שבבצק?
ואווו
הכנתי עכשיו ו…
איזה רכות
ומתיקות מעודנת
מושלם!!!
רעיון נפלא למשלוח מנות.
תודה רבה אלופה!
היי טליה,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון ואנחנו ממש שמחים שנהנית מהרוגלך!
וואו איזה מתכון, פריך טעים מתוק ופשוט מדהים, מומלץ בחום
היי דוד,
איזה כיף! נשמח גם לראות תמונות בקבוצה אם צילמת 🙂
הכנתי עם הילדים! מתכון מעולה ממש!
היי שרי,
נהדר!! מוזמנת להראות לנו איך יצא לכם בקבוצה 🙂
שבת שלום
וואו וואו וואו
המתכון הכי מוצלח שהכנתי
יוצא כמות גדולה
הכנתי מזה גם עוגת רוגלעך
היי עדן,
מושלם!! שמחים שנהנית מהמתכון
מוזמנת להראות לנו איך יצא לך בקבוצה 🙂
האם אפשר להכין את הבצק בבוקר ולשים את המילוי אחרי צהריים? פשוט אין לי עכשיו זמן לכל התהליך ובאלי להתחיל עכשיו
היי ברוריה,
כן, תמיד טוב להתפיח במקרר למשך שעות ארוכות 🙂
בהצלחה!
האם אפשר לאפות בטורבו?
היי יוכי,
כן, אולי להוריד קצת טמפרטורה ל-170 או 165 מעלות.
בהצלחה 🙂
אפשר לשמור את הבצק במקרר למשך הלילה לפני אפייה?
היי יואב,
כן, ואף רצוי. תפיחה איטית במקרר גם מעניקה עוד טעם לבצק.
בהצלחה 🙂
המילוי אמור לצאת מוצק או נוזל?
היי שושנה,
המילוי אמור לצאת בין לבין, עסיסי אבל לא מוצק מדי ולא נוזלי ממש.
זה הסתדר אחרי שהרוגלך התקררו?
נשמח לתגובתך 🙂
כמה זמן מינימום לוקח?
היי,
משהו כמו שעתיים וחצי-שלוש, אבל רוב הזמן זה התפחה.
בהצלחה 🙂
אם שמתי יותר שמן בטעות זה נורא
היי רותם!
תלוי כמה יותר, אבל בגדול זה לא אמור להיות סיפור גדול.
איך יצא לך?
שבוע טוב; מה אפשר לשים במקום שוקולי ונראה לי מיותר לקנות קופסא שלמה רק בשביל שימוש כל כך מועט
היי גליה!
את יכולה לוותר על השוקולית, רק קחי בחשבון שהרוגלך יהיה טיפה פחות מתוק.
לחילופין, את יכולה להוסיף עוד מהקקאו הרגיל ולאזן עם עוד קצת סוכר.
בהצלחה 🙂
היי! מתכון משובח, התמונות נראות הכי טוב מכל המתכונים של הרוגלך שהכרתי עד עכשיו!!!
שאלה קטנה, אם כאשר אני מכינה את השוקולד הוא לא עם מרקם משחתי כמו שכתבת, מה לעשות? כמה להוסיף?
תודה רבה
אפשר להוסיף כפית קקאו, שוקולית, וסוכר, ולראות אם המרקם משתפר. בהצלחה!
האם אפשר להקפיא את הבצק ?
אפשר להקפיא לפני האפייה. בהצלחה!
האם אני יכולה לשים שוקולד על הבצק ואחרי שאני התפחה שעה יהיה אפשר להכניס למקרר עד הערב ולאפות בערב ?
אפשר בהחלט!
מה לעשות אם המילוי יצא לי מר וגבשושי?
היי תמר, אפשר להוסיף יותר סוכר ויותר מילוי אם הרגשת שהמילוי לא היה מתוק מספיק, כמובן אפשר תמיד לקצר תהליכים ולהתשתמש בשוקולד השחר או בנוטלה. בהצלחה בפעם הבאה!
היי
אם אני משתמשת בקמח שמרים אז אין צורך להוסיף שמרים יבשים?
היי ורד, 1 קג קמח שמרים = 1 קג קמח + 2 כפות שמרים, אז לא אין צורך. בהצלחה!