עוגיות תמרים מגולגלות פרווה בקלי קלות
מגולגלות תמרים – עוגיות תמרים מגולגלות העשויות מבצק פריך וטעים במיוחד! עוגיות עם טעם של פעם, שכולם אוהבים, מושלמות לאירוח וממלאות את הבית בריח נהדר!
'עוגיות תמרים ונהנים' – זה הסלוגן אצלנו בבית בכל הזדמנות שאני מכינה את המתכון הזה. כל מי שאוהב עוגיות מגולגלות תמרים יסכים שזו העוגייה המנצחת בכל הזדמנות והעוגייה הזו תמיד תעלה בו חיוך של בית מהעבר הרחוק. המתכון הזה קבוע אצלי בתפריט של סוף השבוע ואני אוהבת להגיש את העוגיות אחרי ארוחת השבת לצד הקפה. העוגיות פרווה ולכן אין שום דבר שימנע מהאורחים או מבני הבית לטרוף אותן ולסיים את הערב בחיוך.
העוגיות קלות מאוד להכנה, כמה פעולות פשוטות וקצרות ויש לכם רולדת עוגיות מושלמות בתנור. שימו לב – הריח בבית בזמן האפייה מפעיל את כל החושים! מומלץ להכין כמות כפולה כי עד שהאורחים יגיעו בני הבית יחסלו תבנית אחת לפחות!
"ככה זה שמתגעגעים לילדים
נוסעים לבקר עם מגולגלות וסהרוני אגוזים!"
תיקי שילו
למה באמת כדאי לכם: מגולגלות תמרים
-
- רולדת תמרים מבצק פריך, רך ונמס בפה!
- עוגיות תמרים 10 דקות קלות מאוד להכנה – כמה פעולת ויש לכם עוגיות לכל סוף השבוע!
- עוגיות עם טעם של פעם שמעלות חיוך על הפנים ומרחיבות את הלב!
- עוגיות פרווה שאפשר להגיש בכל רגע נתון, גם לאחר ארוחה בשרית!
שורה תחתונה: אם אתם אוהבים לעבוד מעט ובמקביל אתם רוצים להרשים את האורחים – זה לחלוטין המתכון בשבילכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים? הקליקו לסרטון הכנה:
לחצו כדי להירשם לערוץ היוטיוב שלנו
עוגיות תמרים מגולגלות פרווה בקלי קלות
ציוד
המצרכים
- ½ 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 חבילת חמאה או מרגרינה (200ג רם)
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מים או מיץ
- ¼ כוסות סוכר
- ממרח תמרים וממרח שוקולד
אופן ההכנה
- נערבב את החומרים וניתן לבצק לנוח לפחות שעה במקרר.
- נחלק את הבצק ל - 3 חלקים שווים.
- נקמח משטח ונרדד כל עלה למלבן גדול.
- נמרח ממרח תמרים וממרח שוקולד - ולגלגל.
- נסמן בסכין את החיתוכים לא עד הסוף ונכניס לתנור.
- נאפה על 180 מעלות כ - 30 דקות.
שאלות נפוצות: מגולגלות תמרים
מיקסר או ידני? אני עושה במיקסר. |
מה אפשר במקום החמאה או מרגרינה? אני שמה מרגרינה של שימרית, – היא ללא שומן טראנס וללא שומנים נוקשים. |
מעולה. החמאה או המרגרינה צריכה להיות קרה? רכה? תודה. הכי טוב לעבוד עם חמאה קרה, אך לקצר את התהליך חמאה רכה גם טובה. |
הבמה כולה שלכם:
רק עוד דבר אחד אחרון!
מגולגלות תמרים
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
היי,
כתוב 1/4 כוסות סוכר , השאלה אם זה רבע כוס סוכר או שהתפספס וצריך לשים 1 1/4 כוסות סוכר?
היי ציפי,
מדובר ברבע כוס סוכר. בהצלחה!
וואו איזה עוגיות!!!!!!!!!!!!!
הכנתי שוב, הפעם כמות כפולה
כל כך טעימות!!
אני מתה עליהן כשהן קפואות….
ממליצה בחום!!!!
בצק שכיףףףף לעבוד איתו….
אגב – אני שמה במקום מרגרינה – שמן (50 גרם=רבע כוס שמן)
ויוצא מושלללללםםםםםםםם
תודדההה!❤️❤️
היי נויה,
נשמע מושלם!! תודה רבה על השיתוף ותענוג לדעת שאת נהנית ככה מהמתכון 🙂
בצק דביק . אי אפשר לעבוד איתו!
חבל שלא קראתי את התגובות לפני.
היי טל,
גם אחרי שעה של קירור?
נשמח לתגובתך
180 מעלות מצב טורבו ?
היי שושה,
180 אפייה רגילה. את יכולה טורבו אם מעדיפה אבל לא חובה.
צום קל וחתימה טובה
עשיתי אחד אחד לפי המתכון יצא על הפנים . הקמח נדבק , ואחרי אפייה הבצק יצא לא מוכן .
היי אורית,
מה הכוונה שהקמח נדבק? האם התכוונת לזה שהבצק יצא דביק מדי?
אם כן, זה אומר ששמת יותר מדי נוזלים ולא בהדרגה. ממליצים לפעם הבאה להוסיף נוזלים לאט לאט ולעצור כשהבצק רווי ונוח לעבודה. אם הוא יבש מדי, מוסיפים עוד טיפה נוזלים עד שאפשר לעבוד איתו.
מקווים שהצלחנו לעזור!
הבצק מתפרק, אי אפשר לרדד. איך אפשר להציל את הבצק ??
היי,
מתפרק מיובש או מעודף לחות?
אם מיובש, מוסיפים עוד קצת שמן בהדרגה.
אם הוא לח מדי, מוסיפים כף קמח עד שנעשה נוח לעבודה.
בהצלחה!
לא נעים לי להודות שזנחתי את המתכון המסורתי של המשפחה שלי לטובת זה ופשוט תענוג!
הכנתי כבר עשרות פעמים
יוצא נפלא וטעים!
תודה רבה לך
היי אביטל,
תענוג גדול לדעת שאת נהנית מהמתכון!!
מתכון מעולה! לא מפסיקה להשתמש בו. תודה רבה
היי הדר,
איזה כיף! מוזמנת להעלות תמונה לקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
הי גם לי יצא רך מידי שאי אפשר לגעת בלי להדבק מה עושים? הכל לפי המתכון בול
היי ציפי,
מומלץ להשתמש בנייר אפייה כדי שאפשר יהיה לעבוד איתו בנוחות.
אם עדיין יש בעיה, תעדכני אותנו!
מתכון מעולה, עשיתי אותו כבר המון פעמים. תודה!
היי,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגיות 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל ישירות אלייך עוד מתכונים כאלה כל יום!
מתכון מנצח
היי ורדית,
לגמרי! שמחים שנהנית ממנו 🙂
האם אפשר להקפיא אותם מגולגלות ללא אפיה?תודה.
היי דליה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
היי האם ניתן להמיר לקמח כוסמין? או שזה משנה את הכמויות?
היי חן,
אם זה קמח כוסמין לבן אין צורך לשנות, אם קמח כוסמין מלא, צריך יהיה להוסיף עוד חצי כוס מים לבצק בהדרגה שלא יהיה יבש מדי ואולי עוד טיפה שמן, אבל תראי איך הבצק מתנהג אחרי שאת מוסיפה את המים.
בהצלחה!
ואהוווו!! מתכון מצוין… הכנתי המון פעמים.
תודה רבההה!!!
היי שיר,
איזה כיף שנהנית כל כך מהעוגיות 🙂
תודה שכתבת לנו!
מתכון מעולה ממש
החברה לא הפסיקו לאכול עד שנגמר
ממש טעים
תודה רבה
ממליצה לרדד בין 2 ניירות אפיה ולא על השולחן כדי שלא ידבק
היי רות,
תודה רבה על השיתוף בטיפ 🙂
היי רות,
שמחים מאוד לדעת שנהניתם כל כך 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל עוד מתכונים כאלה ישירות אלייך!
תודה! אחלה מתכון!
מתי צריך לחתוך אחרי שהוצאנו מהתנור? כשהמגולגלות חמות או קרות?
היי דקלה,
אפשר לתת להן קצת להתקרר בחוץ 10 דקות ואז לחתוך.
בהצלחה 🙂
יצא מעולה!!!
מכינה בלי סוף
היי שולמית,
שמחים מאוד לדעת שאת נהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל עוד מתכונים כאלה!
מושלמות!!! אין אחר שאוכל ולא נדהם כמה הם טעימות ורכות!! זה המתכון המושלם למגולגלות תמרים
היי ספיר,
איזה כיף לדעת שנהנית כל כך מהעוגיות המעולות האלה 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל עוד מתכונים כאלה ישירות אלייך כל יום!
עוגיות מושלמות !!!
היי שרון,
שמחים מאוד שנהנית מהן! מזמינים אותך גם להעלות תמונות בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
מתכון לא טוב, הבצק יוצא אך מדי ולא נוח לשימוש! להמנע!
היי אילון,
מתנצלים מאוד שזו היתה החוויה שלך עם המתכון הזה.
מצאנו עבורך 2 מתכונים נוספים מומלצים:
מתכון של עטרה ז'ורנו
מתכון של יפעת צרפתי
בהצלחה 🙂
את עושה משהו לא נכון. זה מתכון מעולה שרץ גם אצל חברות שלי שממש מרוצות!
נכון. גם אני ניסיתי ואף הוספתי קמח ועדיין התפרק לי כשרידדתי ומרחתי את ממרח התמרים. היחס בין הקמח לנוזלים לא טוב
היי אירית,
הבצק אמור להיות רך מאוד. חבל, זה מתכון ממש טוב. אנחנו ממליצים לרדד בין 2 ניירות אפייה כדי שהבצק לא יידבק, כפי שכתבה כאן רות בתגובות.
בנוסף, תוכלי למצוא כאן מגוון מתכונים לעוגיות תמרים.
בהצלחה 🙂
גם אני לא נהניתי. מתפרק…
היי רחל,
נשמח להציע לך 4 מתכוני מגולגלות תמרים נוספים לבחירתך:
מתכון של מלי מאירוב
מתכון של יוכבד אלקסלסי
מתכון של גילה מוגמי
מתכון של לוטם כנפו
בהצלחה!
אם אין לי לא חמאה ולא מרגרינה ? מה אפשר לשים במקום? אולי יותר שמן?
היי אגם!
נכון מאוד, לשים יותר שמן.
בהצלחה 🙂
לא הבנתי האם למרוח אחד על השני תמרים/שוקולד ביחד או בכל רולדה ממרח אחר?
היי שלומית,
למרוח אחד על השני, אבל אם את מעדיפה להפריד זה לגמרי אפשרי!
בהצלחה 🙂
מכינה את העוגיות עם קמח כוסמין 80% בלי א. סוכר ועם נטורינה מטעמי בריאות והעוגיות יוצאות פצצה!
תודה רבה על המתכון איזה אלופה את השם ישמח אותך תמיד אמן
היי שרה,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, שמחים מאוד שנהנית ככה! 🙂