Go Back
פרגיות בתנור

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה

צהריים חלומיים עם פרגיות בתנור בתבנית אחת עם נתחי עוף עסיסיים, תפו"א ובטטות רכים וסלט ירקות עשיר וגדול. מנה קלאסית מהממת לכל המשפחה – טעימה, משביעה ו... קלילה להכנה!
ציון 4.27 על ידי 26 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 1 קילו פרגיות ( נקיות ושטופות היטב)

למרינדה:

  • כוס רוטב טריאקי
  • ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק או חריף
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפל שחור
  • מלח

לתפוחי האדמה והבטטות:

  • תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה
  • בטטה חתוכה לרבעים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • מערבבים היטב את חומרי המרינדה, מכניסים את הפרגיות למשך כשעתיים, כדי שכל הטעמים ייספגו היטב.
  • בינתיים לוקחים תפוחי אדמה קטנים ומרתיחים עם הקליפה 10 דקות במים חמים ומסננים. את הבטטה קולפים, חותכים לרבעים ומשמנים עם מעט שמן זית.
  • מתבלים עם 3 כפות שמן זית, כפית פפריקה אדומה מתוקה, כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור. מעסים הכל.
  • מכינים תבנית עם נייר אפיה, שמים כל פרגית במרווח קטן, ומוסיפים את הבטטות ותפוחי האדמה, אופים על 190-200 מעלות עד שהנתחים משחימים והפרגית רכה ועסיסית משני הצדדים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.