חלות מתוקות + טיפ התפחה מנצח!

מכירים אותן, את היפות האלה, שמחכות לכם בכל יום שישי בבוקר במיטב המאפיות עם מראה שזוף וכובש וגירוי של כל בלוטות הטעם?
אז הפעם… אתם הולכים להכין חלות מתוקות לשבת בבית, שיתנו לכם בדיוק את אותה הנאה וטעם כמו במאפיות הכי טובות…
עשינו כמה ניסיונות, אפינו כמה גרסאות ועלינו על המתכון המושלם מכולם עם טריק התפחה מנצח, עם הטעם המדויק, המרקם הרך, הצבע הנכון, הפריכות הכי הכי, ומעל הכל – המתיקות המהממת שלהן שהופכות אותן לחלות שברכתן מזונות ולא המוציא, ויהיו החלות הכי טובות שתכינו אי פעם בבית!
למה באמת כדאי לכם: חלות מתוקות
- בדיוק אותה הנאה וטעם כמו במאפיות הכי טובות
- טריק התפחה מושלם, שייתן לכם טעם מדויק, מרקם רך, צבע מהפנט ומתיקות מהממת
שורה תחתונה: החלות המתוקות הכי טובות שתכינו אי פעם בבית!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? חלות מתוקות

חלות מתוקות + טיפ התפחה מנצח!
המצרכים
- 1 קילו קמח (ניתן להכין גם מקמח כוסמין לבן)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף גדושה דבש מעורבבת בכוס מים פושרים
- 5 כפות סוכר דמררה
- 1 שקיק אבקת אפיה
- 3 ביצים טרופות M
- ½ כוס שמן עפ"י כוס חד פעמית לשתייה חמה
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ כף מלח
- ½ כוס מים פושרים
מצרכים לפני האפייה:
- ביצה טרופה עם מעט מים (קמצוץ מלח וכפית סוכר)
מצרכים אחרי האפייה
- 1 כף דבש
- 1 כף מים פושרים
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר מערבבים את כל המצרכים היבשים – קמח, שמרים, סוכר, אבקת אפיייה ומלח.
- מוסיפים את כוס המים הפושרים עם כף דבש, ואח"כ את הביצים והשמן ולשים על מהירות נמוכה.
- מוסיפים כוס מיץ תפוזים וממשיכים ללוש על מהירות גבוהה ובמידת הצורך מוסיפים כל פעם מים עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה.
- לשים למשך עשר דקות, מוציאים את הבצק לקערה משומנת מעט (הבצק יוצא דביק וזה בסדר) ומתפיחים את הבצק כשעה.
- אחרי ההתפחה לשים שוב כעשר דקות. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק למספר כדורים שווים (תלוי כמה רצועות רוצים).
- על משטח מקומח מעט מרדדים כל כדור לעלה דק ומגלגלים לרצועה בגודל המתאים.
- קולעים מהרצועות חלות או לחמניות (לי יצא 4 חלות בגודל בינוני) ומניחים את החלות בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור מכובה קערה עם מים רותחים ומעליה את קערת הבצק להתפחה של חצי שעה או עד להכפלת הנפח.
- שימו לב, זאת שיטת התפחה כמו במאפיות הנקראת התפחה באדים - מכניסים את התבנית שעליה הבצק אחרי קליעה לתנור מכובה, ומניחים קערה - אפילו מפלסטיק - עם מים רותחים לזמן ההתפחה של כחצי שעה.
- אחרי שהבצק הכפיל את נפחו מברישים בביצה טרופה עם מעט מים, מלח וכפית סוכר.
- מחממים תנור על 200 מעלות ואופים למשך 25 דקות או עד להשחמה יפה.
- אחרי האפייה מברישים את החלות בכף דבש מעורבב עם כף מים ומכסים במגבת נקייה.
הערות וטיפים
- ניתן להקפיא את החלות בשקית אטומה
- ניתן להכין מקמח כוסמין לבן
- זאת שיטת התפחה כמו במאפיות הנקראת התפחה באדים - מכניסים את התבנית שעליה הבצק אחרי קליעה לתנור מכובה, ומניחים קערה - אפילו מפלסטיק - עם מים רותחים לזמן ההתפחה של כחצי שעה.
שאלות נפוצות: חלות מתוקות
אם לא רוצים ביצים זה קריטי? האם יש תחליף? ביצים זה שומן וחומר מקשר. כתחליף לביצים באפיית עוגות אפשר רכז תפוחים |
אפשר לשים צמוקים קימל, או אניס? בהחלט אפשר רק רצוי להפחית מכמות הסוכר אם מוסיפים צימוקים |
אפשר להחליף את מיץ התפוזים במים? אפשר להכין רק עם מים בתנאי שתוסיפי דבש או סילאן, טעם החלה חייב להיות מתוק על מנת שברכתה תהיה מזונות |
הבמה כולם שלכם:
"אפיתי היום את החלות המתוקות יצא אליפות, המתכון ברור לא שיניתי כלום, והנה התוצאות"
לילי צדקה

"בדיוק הכנתי. אף פעם לא הכנתי חלה מתוקה, תמיד חלה רגילה. היום הכנתי ויצא פשוט מושלם"
אושרת שלומי

"לכבוד שבת קודש"
תמר גוטווירט

"אפיתי הבוקר את החלות שלך, יצאו מושלם"
סופי לוזון

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- חלה לשבת: 12 מתכוני חלות לשבת מדהימות
- עוגת שוקולד פשוטה לשבת
- עוגת קרמבו בקלי קלות
- עוגת גבינה פירורים ב-5 דק'
- עוגת ביסקוויטים מרשימה
- חמין מתכון קלאסי לשבת
- הלהיטים: 10 מתכוני עוגה לשבת
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: פרח גבסו
האם המיץ תפוזים לא מורגש בטעם החלה ?
היי שני,
זה מחמיא לטעם החלה אבל לא מורגש בהכרח טעם של תפוזים.
בהצלחה 🙂
ואם רוצים חלות "המוציא", מה משנים במתכון?
היי לאה,
אנחנו לא בקיאים בתחום זה ולכן נמליץ על התייעצות עם גורם שמבין.
בהצלחה 🙂