| | | | |

עלי גפן ממולאים באורז ובשר טחון

מתכון עלי גפן ממולאים שיגלגלו לכם על הלשון בטעם מלא שלמות עם אורז רך, בשר טחון עסיסי ועשבי תיבול טריים
בהשראת: שושנה בלינה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
עלי גפן ממולאים

למרות שהם מעדן מהמם ומושלם, לפעמים עלי גפן ממולאים נראים לנו ממש מסובכים להכנה בבית. מאיפה למצוא עלים טובים ורכים יחסית, איזה מילוי לשים ואיך לגלגל כמו שצריך.

המתכון הזה של עלי גפן ממולאים יעשה לכם את החיים קלים וטעימים במיוחד. קונים עלים מוכנים בצנצנת, מתקתקים בקלות מילוי אורז עם בשר טחון, מתבלים בעשבי תיבול ירקרקים ועסיסיים ומתחילים לגלגל.

נכון, צריך סבלנות לגלגל עלי גפן ממולאים, אבל אם יש לכם תשוקה למאכל הכ"כ טעים הזה, תעשו את זה באהבה ענקית, תמלאו סיר גדוש בעלים ממולאים ותנו להם להתבשל כשעה וחצי. התוצאה: סיר של הנחמות, עמוס עם עלי גפן ממולאים באורז רק ובשר טחון עסיסי שיגלגלו לכם על הלשון בטעמים מלאי שלמות

ספר המתכונים של שושנה בלינה

עלי גפן ממולאים
צילום: שושנה בלינה

 

למה באמת כדאי לכם: 

  • מתכון לעלי גפן ממולאים מתגלגלים על הלשון בטעמים מלאי שלמות
  • סיר מנחם ומהמם של עלי גפן ממולאים בשר טחון ואורז

שורה תחתונה: נכון, צריך קצת סבלנות לגלגל עלי גפן ממולאים, והמוןןן תשוקה, אבל בסוף תקבלו מעדן רך ועשיר ששווה כל שנייה.

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים?

עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים באורז ובשר טחון

מתכון עלי גפן ממולאים שיגלגלו לכם על הלשון בטעם מלא שלמות עם אורז רך, בשר טחון עסיסי ועשבי תיבול טריים
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: שושנה בלינה

המצרכים

  • 2 צנצנות עלי גפן ווילי פוד מסוננות ושטופות
  • למילוי:
  • כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
  • ½ ק"ג בשר טחון (טחון פעמיים, אפשר עם שומן כבש, לא חייב)
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 2 צרורות כוסברה קצוץ
  • בצל גדול קצוץ
  • מלח פלפל
  • כף כוסברה יבשה
  • 2 לימונים סחוטים
  • ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • נסדר בסיר של דגים כמה עלי גפן ונכסה את את התחתית. את שאר עלי הגפן נפתח לתוך סיר עם מים חמים, נרתיח למשך 10 דקות ונסנן ונצנן.
  • נערבב את כל חומרי המילוי יחד, נשים מעט מלית במרכז כל עלה ונגלגל. נניח את עלי הגפן המגולגלים בסיר שבו הנחנו עלים בתחתית.
  • לרוטב: אחרי שעלי הגפן מסודרים, נזלף מעל שמן זית בכמות נדיבה. מי שרוצה יותר חמיצות אפשר לפרוס לימון ולפזר מעל. לרוטב עצמו נשים בצלחת 2 ½ כוסות מים חמימים, נערבב עם מלח, פלפל וחצי לימון סחוט. נשפוך מעל ונבשל שעה וחצי על אש נמוכה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עלי גפן ממולאים
צילום: שושנה בלינה
עלי גפן ממולאים
צילום: שושנה בלינה

שאלות נפוצות:  עלי גפן מתכון

מאיפה קנית את עלי הגפן? הם טריים?
קניתי בצנצנת של וויל פוד, יש בכל סופר. לפעמים יוצאים רכים ויש פעמים שאני נופלת על צנצנת שכל העלים קשים

הבמה כולם שלכם:

"זה פשוט הדבר הכי טעים בעולםםם. גם אני הכנתי פעם ראשונה"
ליאור כהן עמר

עלי גפן ממולאים
צילום: ליאור כהן עמר

"תודה על המתכון יצא וואוו.. (בלי בשר, צימחוני)"
ויקי בן שושן

עלי גפן ממולאים
צילום: ויקי בן שושן
"מושלם"
דליה שטיין
עלי גפן ממולאים
צילום: דליה שטיין

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?