Go Back
תבשיל קינואה

תבשיל קינואה מנצח

מתכון לתבשיל קינואה מנצח, טעים בכל שילוב, עם סלט או לצד ארוחה בשרית
ציון 4.30 על ידי 34 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 2 כוסות קינואה ((חשוב - מושרית כל הלילה במים, שטופה ומסוננת))
  • 1 גזר (מגורד)
  • 2 קישואים (מגורדים)
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפיות מלח ורוד הימלאיה (ורוד הימלאיה)
  • 1 כף שבבי בצל אפוי
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום (שטוחה)
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • שמים בסיר רחב את הקינואה השטופה
  • מוסיפים גזר, קישואים, מים ותבלינים ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את חום הבישול ומערבבים שוב עד ספיגת הנוזלים וריכוך הקינואה.
  • בסיום הבישול מכסים את הסיר לרבע שעה, ולאחר שמתקררת מפוררים באיטיות בעזרת מזלג באטיות.

הערות וטיפים

מדוע יש צורך להשרות קינואה במים במשך הלילה?
ההסבר הוא, כי יש לו טעם מר ,ואפילו טעם סבוני
 והכי חשוב, שאם לא משרים, זה לא בריא וזה מכיל סאפונינים שזה עם מים יוצר קצף, ולכן חייבים להשרות במים לילה לפני. אבל לא לוותר יש לו חלבון מלא ומאד בריא!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.