עוגת טריקולד חלומית, מנצחת ומענגת
עוגת טריקולד חלומית! מתכון פשוט שנועד לאנשים שאוהבים פינוקים ברמה גבוהה ובלי מאמץ גדול!
מבט אחד בשלמות הזו ורואים מייד שזו עוגה ברמה גבוהה, גם מבחינת נראות וגם מבחינת הטעם, אז לא להתבלבל, העוגה הזו לא נקנתה בקונדיטוריה וגם אתם יכולים להכין אותה עוד היום! אפילו עכשיו!
מתכון מושלם לעוגה שהיא כל כולה שלמות ואושר! עוגה עשירה שכל ביס ממנה הוא חלום, מרכיבים איכותיים בלבד ופשוט אין דרך אחרת לתאר אותה מלבד פינוק אמיתי לאנשים שלא מתפשרים על איכות!
למה באמת כדאי לכם: עוגת טריקולד חלומית
- עוגה מושלמת לאנשים שאוהבים לחלום!
- פינוק מושלם להגיש למשפחה ולאורחים בכל עת!
- עוגה עשירה בשוקולד איכותי, קרה, מרעננת ומושלמת לימים אלו!
- מתכון שכל אחד יכול להכין ושאף אחד לא יגיד לכם אחרת!
שורה תחתונה: מתכון קל לעוגה עשירה וחלומית שתעורר בכם תחושות חלומיות שלא ידעתם שקיימות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת טריקולד חלומית, מנצחת ומענגת
ציוד
המצרכים
לבסיס:
- ביסקוויטים שוקולד/אוראו טחון / בלילה של כדורי שוקולד / בראוניז אפוי - או כל מה שאוהבים (200 גרם - מרוסקים)
- 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
למוס שוקולד מריר:
- שמנת מתוקה (400 מ"ל )
- 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )
- ג'לטין (3 גרם - מומסים ב 15 גרם מים קרים מאוד)
למוס שוקולד חלב:
- שמנת מתוקה (400 מ"ל )
- 2 חבילות שוקולד חלב (200 גרם )
- ג'לטין (4 גרם - מומסים ב 20 גרם מים קרים מאוד )
למוס שוקולד לבן:
- שמנת מתוקה (400 מ"ל )
- 2 חפיסות שוקולד לבן (200 גרם )
- ג'לטין (5 גרם - מומסים ב 25 גרם מים קרים מאוד)
לגנאש:
- ½1 חפיסות שוקולד מריר (150 גרם )
- שמנת מתוקה (150 מ"ל)
אופן ההכנה
לבסיס:
- מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה מומסת ומשטחים ברינג.
- -יש אפשרות לעשות עם תחתית של אוראו טחון / בלילה של כדורי שוקולד / בראוניז אפוי, או כל מה שאוהבים
- בקערה קטנה להמיס ג'לטין עם מים ולהניח בצד לחצי שעה.
- בקערה נוספת לשים 200 גרם שוקולד עם 200 מ"ל שמנת ולהמיס במיקרו בפולסים של חצי דקה ומערבבים.
- כשהג'לטין מתקשה מכניסים למיקרו ל 10 שניות. ומעבירים לתערובת השוקולד החמה.
- במיקסר מקציפים את יתרת השמנת (200 מ"ל) למרקם נפוח ואוורירי (כמו יוגורט קצת יציב).
- מקפלים את תערובת השוקולד אל הקצפת עד לאיחוד מלא ושופכים לרינג.
- חוזרים על הפעולה עם כל שכבות המוס, כשבין שכבה לשכבה מומלץ להקפיא את העוגה כ45 דקות.
- לאחר השכבה האחרונה מכניסים למקפיא ל4 שעות עד לילה.
לגנאש:
- להמיס 150 גרם שוקולד מריר יחד עם 150 גרם שמנת מתוקה, ושופכים על העוגה הקפואה.
שאלות נפוצות: עוגת טריקולד חלומית
השתמשת ברינג או בתבנית עגולה נשלפת? ובשיקוף שיצאה לך ככה ישרה בצדדים? השתמשתי ברינג ושקף. |
האם אין לי משקל יש אפשרות להמיר את הגרמים של הג'לטין למשהו אחר? חייב משקל כאן. |
1.200 קילו שמנת מתוקה לעוגה, זה לא הרבה? 1350 אל תשכחי את הגנאש – יש פה גם קרוב לקילו שוקולד זו לא עוגה רגילה טריקולד זה שחיתות. |
נשמע מהמם. יש לך פתרון תחליפי למיקרוגל? אין לי בן מארי. |
יש במה להחליף את השוקולד חלב למשהו פרווה? יש לי ילד אלרגי לחלב ברמה מסכנת חיים. כל העוגה פה זה חלב אחד גדול. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי את העוגה מחכה לאכול מימנה!"
שירן כהן
"זה הטריקולד הזה…. מתכון שלה!"
גל שמש
רק עוד דבר אחד אחרון!
הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?
מקור: Liron Malka
היי העוגה נראית מעולה
שאלה קטנה- מה הסיבה שבכל שכבה כמות שונה של ג'לטין?
היי רותם,
שכבת השוקולד הלבן היא הכי גדולה, שכבת השוקולד חלב קטנה יותר ממנה והשכבה הקטנה ביותר היא זו של השוקולד המריר.
בהצלחה!
אין לי מיקרוגל חלבי
איך אני ממיסה בסיר את הג'לטין?
היי שפרה,
בסיר קטן על אש נמוכה שלא לפגוע במרקם.
בהצלחה!
הכנתי את העוגה ורוצה לשתף בתמונה
איך עושים את זה?
היי שפרה,
את מוזמנת להשוויץ בקבוצת הפייסבוק שלנו!
העוגה נראתה משגעת!!!
שאלה: כמה זמן העוגה מחזיקה מעמד בחוץ?
היא תשרוד נסיעה?
היא חייבת הקפאה?
היי מוריה,
העוגה חייבת הקפאה. סביר להניח שהיא תחזיק בחוץ כחצי שעה בטפרטורת חדר בלבד.
מעבר לזה, אנחנו מאמינים שהיא תתחיל להינמס. לשמור במקרר אחרי ההקפאה.
בהצלחה!
היי! יצא מעלף, רק השכבה של השוקולד מריר יצאה פחות נוזלית מהאחריות, אז יצאה פחות ישרה ומדוייקת. יש לך רעיון מה לעשות? תודה רבה!!
היי מאיה,
איזה יופי שנהנית כל כך מהעוגה המהממת הזו 🙂
לגבי שאלתך, את יכולה להוסיף עוד קצת שמנת מתוקה לגנאש אם את מרגישה שקצת פחות נוזלי. זה אמור לעבוד.
בהצלחה!
יש אפשרות להמיר את הג'לטין?
היי אסתר,
כן, אפשר להמיר את הג'לטין באגאר אגאר.
בהצלחה 🙂
לא שווה בשביל ביס לקלקל את הבריאות.יש עוגותמצוינות אחרות
היי שרה,
בסדר גמור, איש איש וטעמו 🙂
ואאו המתכון נראה מוצלח.
אפשר להכין בתבנית מרובעת ולחתוך אחר כך לצורה מסוימת?
היי מירל,
כמובן שאפשר, מומלץ להשתמש בתבנית מרובעת בינונית.
בהצלחה 🙂
איזה קוטר הרינג שצריך להשתמש?
העוגה ניראת שלמות!!!
קוטר 24. בהצלחה!
היי,
האם אפשר לשמור את העוגה במקרר לאחר לילה של הקפאה בלי שהיא תיפול ?
היי אלון, -את העוגה לשמור בהקפאה ולהעביר למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה. ואם שכחתם , אפשר לחלופין להוציא את העוגה החוצה כ-15 דקות לפני שמגישים, בהצלחה!
היי, בתמונה הבסיס נראה חום.. זה כי הביסקוויטים הם בטעם שוקולד או כי זה ביסקוויט וניל עם תוספת שוקולד?
וגם, איזה קוטר יוצאת העוגה?
קוטר 24. ובתמונה התחתית היא 200 גרם ביסקוויטים שוקולד מרוסק, אך ניתן להכין גם תחתית של אוראו טחון / בלילה של כדורי שוקולד / בראוניז אפוי, או כל מה שאוהבים, בהצלחה ובתיאבון!
היי,
אפשר לעשות בתבנית קפיץ או תבנית נשלפת?
היי תהילה, כל עוד היא בגודל המתאים לא רואים סיבה שלא. בהצלחה ובתיאבון!
נראה טוב…ההסבר מובן..ותודה רבה