גוז'גיז'ה – מתכון לסמבוסק בשר בוכרי
גוז'גיז'ה – סמבוסק בוכרי ממכר – כיסוני בשר קצוץ היישר מהמטבח הבוכרי! מתכון לסמבוסק כמו של סבתא שיעלה בכם זכרונות מהילדות!
מי שישאל אותי מהם המאכלים האהובים עליי, התשובה שלי תמיד תהיה 'האוכל של סבתא'. לאוכל של סבתא תמיד יש טעם עשיר יותר, מפנק יותר ומרחיב לב עד שעולה חיוך שנשאר לכל היום!
כשמתחשק לי להיכנס לאווירה קצת יותר נוסטלגית וכשאני רוצה לפנק את הילדים בחיוכים אני מכינה גוז'גיז'ה, סמבוסק בוכרי ממכר במילוי בשר קצוץ. זה מעדן שאנחנו מוכנים לאכול בכל הזדמנות!
למה באמת כדאי לכם: גוז'גיז'ה – סמבוסק בוכרי
- מתכון אורגינל מהמטבח הבוכרי לסמבוסק ממכר!
- סמבוסק ששולח אתכם למסע נוסטלגי שרק מעלה חיוכים!
- סמבוסק כל כך טעים שכל הילדים אוהבים!
- ניתן להכין כמות גדולה, להקפיא וליהנות מהם שוב ושוב!
שורה תחתונה: לנוסטלגיה יש כוחות ריפוי, מרחיבי לב ומעלים חיוך. המתכון הזה יעשה לכם קסמים בבית!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים?
מא' עד ת': צפו בסרטוני ההכנה:
גוז'גיז'ה – מתכון לסמבוסק בשר בוכרי
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 כף מלח
- סוכר (מעט)
- ½ כוס שמן
- חומץ (מעט)
- 1 כוס מים
- 1 ביצה
מילוי:
- 8 בצלים (גדולים קצוצים)
- 1 קילו בשר עם שומן (קצוץ - אפשר מס 2 - כבש מומלץ)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- מלח (קורט)
- כמון (לפי הטעם)
למריחה על הבצק
- 1 ביצה
אופן ההכנה
למילוי:
- נקצוץ את הבצלים נוסיף את הבשר נתבלן בפלפל מלח וכמון לפי טעם (כמון לא חייב). טועמים ומתקנים תיבול.
לבצק:
- נערבב את מרכיבי הבצק - אפשר ואפילו מומלץ להוסיף טיפה חומץ.
- נוסיף מים לפי הצורך (בערך כוס 1 חד פעמית חם מים) לאט לאט, עד לקבלת בצק נוח ואחיד.
- נעטוף בניילון נצמד ונשאיר לנוח שעה.
- נחלק את הבצק לכ-20 כדורים קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג.
- נשמן משטח עבודה ואת כל כדור בצק נרדד לעיגול שטוח. נשים כ-50 גרם מהמילוי ונסגור בצורת משולש.
- נרפד תבנית בנייר אפייה, ונסדר את הגוז'גיז'ה עם רווחים, נבריש בביצה טרופה ונפזר שומשום מעל.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חצי שעה או שהם משחימים.
שאלות נפוצות: גוז'גיז'ה – סמבוסק בוכרי
אפשר עם בשר טחון? אפשר, שיהיה בטחינה גסה עם ועם שומן, יוצא פצצה. |
האם אפשר להכין ולהקפיא לא אפוי וכשארצה להוציא להפשרה ולאפות? כן, אני עושה כמות ומקפיאה. |
לא שמים שמרים? לא. |
את הביצה לתוך הבצק או זה רק למעלה עם השומשום? לתוך הבצק ביצה וגם למעלה ביצה. |
את המילוי בערך כף את שמה? קצת יותר, .שהמאפה לא יהיה ריק. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא מושלם!"
מור ממנוב טוכמן
"גם אני הכנתי היום!"
אביה בן עזריה
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: Larisa Bangiev
במקום הבצק עשיתי עם טורטיה יצא אליפות
היי מוטי,
וואו נשמע מעלף!! נשמח לראות תמונה בקבוצה 🙂
לא ראיתי שום ביצה במתכון. גם לא הגיוני לאפות ב 200 מעלות שעה וחצי. מתכון הזוי.
היי,
מתנצלים מאוד על חוסר המידע והבלבול שנוצר – ערכנו את המתכון ותיקנו את הבעיה.
תודה רבה על התגובה שלך 🙂
יש כף מלח לכל 3 כוסות קמח? זה לא יותר מידי?
היי שרה,
את יכולה לשים פחות בכיף, זה לא ישפיע על המרקם, רק על הטעם.
בהצלחה ושבת שלום!
לא פרטת בכלל את הכנת המילוי.
את שמה תערובת בצל קצוץ ובשר קצוץ ככה בתוך הבצק? לא מבשלת כלום קודם?
זמן אפיה של שעה וחצי ירכך את המילוי ולא ישרוף את הבצק העוטף?
היי רחל,
נכון, שמים את התערובת ישירות בבצק ולא מבשלים קודם.
בסוף המתכון יש מספר סרטונים של בעלת המתכון שבהם היא מראה בדיוק איך מכינים לפי שלבים.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להקפיא אחרי אפיה?
היי נחמה!
בהחלט, בהצלחה 🙂