Go Back
גוז'גיז'ה - סמבוסק בוכרי ממכר

גוז'גיז'ה – מתכון לסמבוסק בשר בוכרי

גוז'גיז'ה, סמבוסק בוכרי ממכר. מתכון אליפות לכיסוני בשר קצוץ כמו של סבתא!
ציון 4.52 על ידי 27 דירוגים
באדיבות: לריסה אברמוב

ציוד

מידה: חד פעמית קר

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף מלח
  • סוכר (מעט)
  • ½ כוס שמן
  • חומץ (מעט)
  • 1 כוס מים
  • 1 ביצה

מילוי:

  • 8 בצלים (גדולים קצוצים)
  • 1 קילו בשר עם שומן (קצוץ - אפשר מס 2 - כבש מומלץ)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • כמון (לפי הטעם)

למריחה על הבצק

  • 1 ביצה

אופן ההכנה

למילוי:

  • נקצוץ את הבצלים נוסיף את הבשר נתבלן בפלפל מלח וכמון לפי טעם (כמון לא חייב). טועמים ומתקנים תיבול.

לבצק:

  • נערבב את מרכיבי הבצק - אפשר ואפילו מומלץ להוסיף טיפה חומץ.
  • נוסיף מים לפי הצורך (בערך כוס 1 חד פעמית חם מים) לאט לאט, עד לקבלת בצק נוח ואחיד.
  • נעטוף בניילון נצמד ונשאיר לנוח שעה.
  • נחלק את הבצק לכ-20 כדורים קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג.
  • נשמן משטח עבודה ואת כל כדור בצק נרדד לעיגול שטוח. נשים כ-50 גרם מהמילוי ונסגור בצורת משולש.
  • נרפד תבנית בנייר אפייה, ונסדר את הגוז'גיז'ה עם רווחים, נבריש בביצה טרופה ונפזר שומשום מעל.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חצי שעה או שהם משחימים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.