| | |

עוגת גבינה גבוהה ונימוחה

עוגת גבינה גבוהה ונימוחה! מרשימה, טעימה והכי מושלמת שיש להגשה.
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
עוגת גבינה גבוהה ונימוחה בלי תבנית מים

עוגת גבינה גבוהה ונימוחה, עוגה מרשימה וטעימה שכיף להגיש, לאכול ולהתענג!

ראיתם את התמונות? עשה לכם חשק לתפוס בכפית או במזלג ולגנוב מהעוגה ביס? חכו שתראו את העוגה אצלכם על השיש במטבח, אחרי אפייה עם ריח משגע!

אני מכורה לעוגות גבינה ואני מכינה אותן בכל הזדמנות שרק יש לי, אבל לא כל מתכון יוצא מוצלח כמו המתכון הזה. העוגה הזו יוצאת משגעת ואם אני מכינה אותה זמן רב לפני שמגיעים אורחים אנחנו ממש מתקשים שלא לגנוב ממנה פרוסה!

המתכון מאוד ברור ומדויק להכנה ומתקבלת עוגת גבינה גבוהה ונימוחה שבאמת קשה לעמוד בפיתוי!

כשאני מארחת העוגה הזו מככבת! אחרי שתכינו פעם אחת היא תככב גם אצלכם! בהבטחה!

עוגת גבינה גבוהה ונימוחה בלי תבנית מים
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה

  • המתכון הכי מוצלח והכי מדויק שתכינו לעוגת גבינה!
  • עוגת גבינה אפויה מרשימה למראה ומרשימה יותר אחרי שטועמים!
  • מושלמת להגשה לאורחים, מפנקת במיוחד ונהדרת לצד כל משקה!
  • כל כך טעימה שמומלץ להכין זמן קצר לפני ההגשה, שלא תחסלו אותה קודם!

שורה תחתונה: מתכון שאין שני לו! אחרי שתכינו את המתכון תבינו שעד עכשיו לא באמת הכנתם עוגות גבינה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת גבינה גבוהה ונימוחה בלי תבנית מים

עוגת גבינה גבוהה ונימוחה

עוגת גבינה גבוהה ונימוחה! מרשימה, טעימה והכי מושלמת שיש להגשה.
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מידה לאפייה
תבנית 26 משומנת היטב/תבנית חד פעמית עמוקה קוטר 25 ( יש לחברת "ניקול")

המצרכים

לתחתית:

  • 1 חבילה ביסקוויט פתי בר (250 גרם )
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חבילה חמאה רכה (100 גרם - בטמפרטורת החדר)

למילוי הגבינה:

  • 5 ביצים (מופרדות גודל L)
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל אמתית
  • 1 חבילה גבינה לבנה 9% (750 גרם )
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל )
  • 3 כפות קורנפלור

אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום נמוך 160 מעלות - תוכנית אפייה רגילה.
  • מרסקים יחד במעבד מזון את הפתי בר והסוכר לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה.
  • משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בתערובת. מהדקים היטב ליצירת בסיס יציב, בשכבה אחידה.
  • מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, במהירות בינונית, כ־3 דקות.
  • מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס מהסוכר, תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
  • מרוקנים ממש בעדינות את הקצף לקערה.
  • מקציפים בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) את החלמונים, יתרת הסוכר ותמצית הווניל, כ־3 דקות, עד שהתערבות תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את השמנת, הגבינה ולבסוף את הקורנפלור לערבול נוסף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • מקפלים פנימה את קצף החלבונים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה אל התבנית - היא תגיע עד שולי התבנית, לא לדאוג כך צריך להיות.
  • להניח התבנית על רשת כשמתחתיה מונח נייר אפייה. - להניח בשלב שני למטה בתנור.
  • אופים שעה.
  • מוציאים מן התנור מיד בתום האפייה.
  • מגישים עם אבקת סוכר מעל.

הערות וטיפים

  • לא לנסות תבנית קטנה יותר כי היא לא תכיל את הבלילה!
  • אין צורך בתבנית מים בתחתית התנור!
  • מתחילת האפייה ועד סופה העוגה נאפית על 160 מעלות!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה

נראה מעולה! אפשר בלי התחתית של הביסקוויטים?
לא ניסיתי.
אם אין לי מעבד מזון איך אפשר לעשות את התחתית?
להכניס הביסקוויטים אל שקית ניילון אבל רק אחת חזקה .לחבוט עליה עם פטיש שניצלים.
או לרדד מעל במערוך.
אם אין לי כוס מידה איזה כוס תתאים להכנת העוגה?
רצוי כוס מידה כדי לדייק באפייה, אם אין אז קופסה ריקה של גבינה לבנה או קוטג' 250 גרם מתאימה בנפח.
עוגת גבינה גבוהה ונימוחה בלי תבנית מים
צילום: אריאלה גולדמן

רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

מקור: Ariella Goldman

Similar Posts

14 Comments

  1. מושלמת! העוגה הקבועה אצלי בבית
    ובעיקר מושלמת לצליאקית במשפחה שלנו שמחכה כל פעם לעוגה

  2. עשיתי את העוגה ,יצאה ממש מוצלחת
    במקום להשאיר אותה שעה ,השארתי אותה עוד 20 דקות,עד,שהיא מתחילה להזהיב,מלמעלה ולהתיצב,תודה רבה על המתכון, ממישהי שפחדה מעוגות גבינה🙂

  3. במה תהליך ומרכיבי העוגה שונים משאר העוגות שמצריכות אמבט מים מתחת ליצירת אדים ?
    ואיך העוגה לא צונחת כשמוציאים אותה ישר
    או שאולי היא כמו כולם עולה גבוה ויורדת לגובה
    הבלילה והתבנית ?

    1. היי אודליה,
      אין משהו שונה במיוחד במרכיבי העוגה. עניין תבנית המים הוא לא חובה, אפשר להכין עוגה טובה וטעימה בלי זה.
      העוגה צונחת מעט אבל זה בסדר גמור.
      בהצלחה 🙂

    1. היי כרמלה!
      מתנצלים שהעוגה יצאה ככה. בעיקרון, אם היא עדיין רטובה אפשר פשוט להמשיך לאפות עוד קצת.
      יש לקחת בחשבון שכל תנור שונה ולכן הזמנים אינם מדויקים אלא זו הערכה בלבד.

  4. אפיתי את העוגה. יצאה טעימה מאוד רק יצאה רטובה מדי. התבנית היתה מלאה נוזלים. לדעתי, היה צריך פודינג או שעוד קורנפלור. אבל בהחלט טעימה במרקם כמו מוס.

    1. היי תמי,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם העוגה. האם אפית אותה שוב והוספת פודינג או קורנפלור?
      נשמח לשמוע ממך 🙂
      נ.ב.: בהזדמנות זו, נשמח להזמין אותך לקבוצת הוואטסאפ שלנו שבה מתפרסמים מתכונים נהדרים חדשים מדי יום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements