Go Back
עוגת גבינה גבוהה ונימוחה בלי תבנית מים

עוגת גבינה גבוהה ונימוחה

עוגת גבינה גבוהה ונימוחה! מרשימה, טעימה והכי מושלמת שיש להגשה.
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מידה לאפייה
תבנית 26 משומנת היטב/תבנית חד פעמית עמוקה קוטר 25 ( יש לחברת "ניקול")

המצרכים

לתחתית:

  • 1 חבילה ביסקוויט פתי בר (250 גרם )
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חבילה חמאה רכה (100 גרם - בטמפרטורת החדר)

למילוי הגבינה:

  • 5 ביצים (מופרדות גודל L)
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל אמתית
  • 1 חבילה גבינה לבנה 9% (750 גרם )
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל )
  • 3 כפות קורנפלור

אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום נמוך 160 מעלות - תוכנית אפייה רגילה.
  • מרסקים יחד במעבד מזון את הפתי בר והסוכר לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה.
  • משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בתערובת. מהדקים היטב ליצירת בסיס יציב, בשכבה אחידה.
  • מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, במהירות בינונית, כ־3 דקות.
  • מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס מהסוכר, תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
  • מרוקנים ממש בעדינות את הקצף לקערה.
  • מקציפים בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) את החלמונים, יתרת הסוכר ותמצית הווניל, כ־3 דקות, עד שהתערבות תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את השמנת, הגבינה ולבסוף את הקורנפלור לערבול נוסף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • מקפלים פנימה את קצף החלבונים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה אל התבנית - היא תגיע עד שולי התבנית, לא לדאוג כך צריך להיות.
  • להניח התבנית על רשת כשמתחתיה מונח נייר אפייה. - להניח בשלב שני למטה בתנור.
  • אופים שעה.
  • מוציאים מן התנור מיד בתום האפייה.
  • מגישים עם אבקת סוכר מעל.

הערות וטיפים

  • לא לנסות תבנית קטנה יותר כי היא לא תכיל את הבלילה!
  • אין צורך בתבנית מים בתחתית התנור!
  • מתחילת האפייה ועד סופה העוגה נאפית על 160 מעלות!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.