ניחוח של שבת: עוגת מייפל בחושה פרווה עם אגסים וקינמון (ללא סוכר מעובד וקמח לבן!!)
עוד לא הכנתם משהו מתוק לשבת? מתארחים ורוצים להרשים? קבלו! עוגת מייפל בחושה עם אגסים וקינמון. פרווה נהדרת, ללא סוכר מעובד וקמח לבן, אבל עם שפע טעמים ממכרים ובריאים ןמרקם רך ומושלם של מייפל ריחני, קינמון אקזוטי, אגס עסיסי ופצפוצי שוקולד או אגוזים קראנצ'יים מעל
עוגת מייפל בחושה עם אגסים פרווה

מריחים את השבת בפתח? עוד לא הכנתם משהו מתוק לסוף השבוע? מתארחים ורוצים להרשים?
זה בדיוק הזמן להתפנק עם מאפה סופר מיוחד וטעים של עוגת מייפל בחושה פרווה עם אגסים וקינמון, ללא סוכר מעובד, ללא קמח לבן, אבל עם שפע טעמים ממכרים ובריאים ומרקם רך ומושלם של מייפל ריחני, קינמון אקזוטי ואגס עסיסי.
כשעל כל טוב הזה פזורים בנחת פצפוצי שוקולד או אגוזים קראנצ'יים – אין ספק שהשבוע יתחיל לכם הכי טוב שאפשר…
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/עידית-מרום icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של עידית מרום[/button]

[adinserter block="2"]
למה באמת כדאי לכם: עוגת מייפל בחושה
- שילוב מושלם של מייפל ריחני, קינמון אקזוטי ואגס עסיסי
- לא אוהבים אגסים? אפשר להחליף בתפוחים או בכל פרי אחר
שורה תחתונה: עם העוגה הזאת – השבוע שלכם יתחיל הכי טוב שאפשר…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגת מייפל בחושה

עוגת מייפל בחושה עם אגסים פרווה
ציוד
המצרכים
- 3 אגסים לא רכים מדי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (אפשר להחליף בתפוחים או בפרי אחר)
- 2 ביצים
- 1 כף סוכר קוקוס
- ⅓ כוס מייפל טהור
- ⅓ כוס שמן קוקוס/ זית מעודן
- ½ כפית קינמון
- ½ כוס נוזל קוקוס (אפשר במקום חלב צמחי או מיץ תפוחים)
יבשים:
- ¼1 כוס קמח כוסמין מלא (גרסה נטולת גלוטן ניתן להמיר בכוס קמח קוקוס + חצי כוס קמח שקדים)
- ¼ כוס כוס פתיתי קוקוס
- ¼ כוס תוספות שאוהבים - פצפוצי שוקולד/אגוזים/חמוציות
אופן ההכנה
- מפזרים את הקינמון + כף סוכר קוקוס על קוביות האגסים ומניחים בצד .
- בקערה טורפים את כל המצרכים הרטובים היטב, מוסיפים את קוביות האגסים, מקפלים את החומרים היבשים פנימה עד לאיחוד.
- מעבירים לתבנית אינגליש גדולה או תבנית מרובעת בינונית, מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים מלמעלה את פצפוצי השוקולד או תוספת אחרת לבחירתכם.
- מכניסים לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של כ-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה. מחכים לקירור מלא ופורסים לפרוסות.
הערות וטיפים
- אופציה ללא גלוטן – להמיר את הקמח בכוס אחת של קמח קוקוס ועוד חצי כוס קמח שקדים
[adinserter block="4"]

ההמלצה ללא גלוטן עם קמח קוקוס לא הגיונית, קמח קוקוס לא מהווה תחליף 1:1, הוא צורך הרבה יותר נוזלים ובדרך כלל גם יותר ביצים.
היי דורית,
התחליף הוא כוס קמח קוקוס + חצי כוס קמח שקדים, כך שיש איזון ואין צורך להוסיף נוזלים או ביצים.
בהצלחה 🙂