קלות ובריאות: לחמניות שיבולת שועל מהירות
הילדים ביקשו לחמנייה עם חביתה לארוחת בוקר. הכי קל לרוץ למכולת לקנות, אבל עוד יותר קל ובריא פשוט לאפות בבית!
לחמניות שיבולת שועל מהירות, רכות ובריאות, מזינות ומלאות בערכים תזונתיים מעולים, במרקם עסיסי ומענג!
ערבוב קליל, התפחה קצרצרה וקדימה לתנור, ממנו יצאו מאפים זהובים ושמנמנים, אך לגמרי לא משמינים, שרק מחכים להתלוות לסלט טעים, לכריך עשיר, לממרחים רכים, או סתם ככה עם דבש נוטף או ריבה מתוקה
למה באמת כדאי לכם: לחמניות שיבולת שועל
- הכי קל ובריא לאפות בבית
- מושלמות לארוחת בוקר או עקב קלילה ומזינה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? לחמניות שיבולת שועל
קלות ובריאות: לחמניות שיבולת שועל מהירות
המצרכים
- ½1 כוס שיבולת שועל דקה
- ¼2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1 כפית שטוחה שמרים יבשים
- ⅓ כוס שמן זית
- 1 כף מייפל טהור
- 1 כפית שטוחה מלח
- ½1 כוס מים פושרים
- ביצה (או מעט חלב סויה)
אופן ההכנה
- לערבב בקערה בעזרת כף שבולת שועל, קמח כוסמין ושמרים יבשים. להוסיף שמן זית, מייפל, מלח וכוס וחצי מים פושרים.
- בידיים משומנות לשים את הבצק כמה דקות עד לאיחוד, אין צורך בלישה ארוכה, הבצק יוצא מעט דביק ורך זה בסדר, שיבולת השועל תמשיך להתנפח ולספוח נוזלים.
- אם הבצק דליל מדי אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס קמח. להניח להתפחה במקום חמים כשעה.
- בידיים משומנות ליצור כדורים מעט פחוסים, יוצאות כ- 9 לחמניות. להניח ללחמניות לנוח לעוד 15 דקות.
- למרוח בביצה/מעט חלב סויה ולפזר מעט שיבולת שועל מעל כל לחמנייה. לאפות בתנור שחומם על 175 מעלות כ25-30 דקות.
שאלות נפוצות: לחמניות שיבולת שועל
אפשר להשתמש בקמח רגיל? |
מה אפשר במקום קמח? |
אפשרי לטחון שיבולת שועל גסה ולהשתמש בה? |
הבמה כולה שלכם!
הכנתי יצא מוששששלם! את המים כדאי להוסיף בהדרגה ולא בבת אחת, ואז אין צורך בכל כמות המים ויצא נהדר
איילה לניאדו
ממש טעיםםם
שרון חורש
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד? פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
האם אפשר לאפות מהמתכון הזה כיכר לחם ולא לחמניות?
היי ציונה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
שלום,
במתכון רשום: 1 כפית כפית שמרים יבשים
האם כפית אחת שמרים יבשים מספיקה לכמות כזו של קמח? או שיש צורך בכף?
האם "כפית" נכתבה פעמיים בטעות?
היי אסתר,
המילה כפית נכתבה פעמיים בטעות.
הכוונה לכפית אחת שטוחה של שמרים יבשים.
בהצלחה 🙂