Go Back
+ servings
לחמניות שיבולת שועל

קלות ובריאות: לחמניות שיבולת שועל מהירות

לחמניות שיבולת שועל מהירות, בריאות ומזינות. מושלמות לארוחת בוקר או עקב קלילה לצד סלט וממרחים שונים, ככריך חביתה עשיר, או עם דבש או ריבה נוטפי מתיקות
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
כמות 9 לחמניות
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • ½1 כוס שיבולת שועל דקה
  • ¼2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית שטוחה שמרים יבשים
  • כוס שמן זית
  • 1 כף מייפל טהור
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ½1 כוס מים פושרים
  • ביצה (או מעט חלב סויה)

אופן ההכנה

  • לערבב בקערה בעזרת כף שבולת שועל, קמח כוסמין ושמרים יבשים. להוסיף שמן זית, מייפל, מלח וכוס וחצי מים פושרים.
  • בידיים משומנות לשים את הבצק כמה דקות עד לאיחוד, אין צורך בלישה ארוכה, הבצק יוצא מעט דביק ורך זה בסדר, שיבולת השועל תמשיך להתנפח ולספוח נוזלים.
  • אם הבצק דליל מדי אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס קמח. להניח להתפחה במקום חמים כשעה.
  • בידיים משומנות ליצור כדורים מעט פחוסים, יוצאות כ- 9 לחמניות. להניח ללחמניות לנוח לעוד 15 דקות.
  • למרוח בביצה/מעט חלב סויה ולפזר מעט שיבולת שועל מעל כל לחמנייה. לאפות בתנור שחומם על 175 מעלות כ25-30 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.