לחמניות רכות במיוחד בטעם מופלא
לחמניות רכות במיוחד לאמצע השבוע! קלות להכנה, טעימות ומפנקות!
אם יש משהו שאני לא מתפשרת עליו זה איכות בכל הקשור לתזונה של הילדים שלי. מבחינתי איכות הרכיבים באוכל שאני מגישה להם היא הדבר הכי חשוב שתלוי בי ורק בי!
את הלחמים שאנחנו אוכלים אני מכינה כבר הרבה שנים וגם את המתכון הזה ללחמניות רכות במיוחד. הלחמניות יוצאות כל כך רכות שהן עושות חשק לטרוף אותן בעודן חמות!
המתכון מאוד מדויק להכנה ומי שיעקוב אחר השלבים יקבל לחמניות שייגמרו עוד לפני שהוא יספיק להוציא אותן מהתנור! הכי טעימות שיש!
למה באמת כדאי לכם: לחמניות רכות במיוחד
- אין יותר טעים מלחמניות חמות שזה עתה יצאו מהתנור!
- לחמניות שכל הילדים אוהבים ואין ילד שיוותר על הלחמנייה שלו!
- מתכון מדויק וקל שכל אחד יכול להכין בקלות אצלו במטבח!
- אחרי שתטעמו את הלחמניות האלה לא תקנו יותר בחוץ!
שורה תחתונה: מי שאיכות עבורו היא מקום ראשון בכל הנוגע לילדים, המתכון הזה הוא כל כולו איכות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
לחמניות רכות במיוחד בטעם מופלא
ציוד
המצרכים
- 1 קילו קמח רגיל מנופה
- 2 כפות שמרים
- 2 ביצים (L)
- ¾ כוס שמן
- 1 כף דבש
- ½ כוס סוכר
- ½ כפית מלח
- 4 כוסות מים חמימים (חובה)
אופן ההכנה
- נערבב את הכל (חוץ מהמלח) במיקסר עם וו לישה במהירות 3 למשך 2 דקות (לא פחות).
- נוסיף את המלח. נערבב עוד דקה אחת על מהירות 3.
- לאחר מכן נגביר את המהירות ל 6-7 לעוד כ 5 דקות שלמות.
- נוריד שוב למהירות מספר 3 במשך דקה אחת.
- נרסס בתרסיס שמן את הבצק ונכסה עם ניילון .(אני משאירה את הבצק במיקסר ואך ורק מרימה את הוו לישה)
- להתפיח את הבצק. (הוא תופח במהירות פחות מחצי שעה, בחורף ייתכן יותר)
- נוריד את הוו שוב על הבצק ונערבב לחמישה סיבובים בלבד על מהירות איטית מאוד ואז נסגור.
- נשמן משטח עבודה (שמן, לא קמח) ונכין מהבצק לחמניות או לחם, איך שרוצים.
- נניח על תבנית עם נייר אפיה אין צורך לשמן. נמרח חלמון מעורבב עם כפית סוכר או דבש וכפית מים.
- נמרח היטב ונפזר שומשום או קצח, מה שאוהבים.
- נניח בצד להתפחה שניה בלי צורך לכסות.
- נחמם תנור על טורבו בלבד ל 160 מעלות. נניח באמצע התנור. לשים לב ולאפות פחות או יותר 10 דקות
- להוציא מהתנור ולכסות מיד עם מגבת, נשאיר פתח אוורור קטן להוצאת האדים
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: לחמניות רכות במיוחד
אני יכולה להשתמש במתכון גם לעשות פיצה? בהחלט, רק תעשי את הבצק דק כי הוא תופח המון באפייה. |
לא הבנתי, אופים רק עשר דקות? כן בערך, כשמשחים יפה להוציא כל תנור שונה. |
אפשר ללוש ביד במקום מיקסר? עדיף במיקסר. |
חייב ביצים? כן, תורידי לפחות לביצה אחת |
אפשר שמרים גרגירים ומה הכמות? אפשר שמן רגיל ולא תרסיס אז כמה? תרסיס על הבצק להתפחה יכולה למרוח עם מברשת שמן רגיל, הכמות המצוינת היא לגרגרים שמרים יבשים. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה על המתכון המושלם שבת שלום לכולם!!!!"
נעמי אוחנה
"תודה רבה על מתכון מושלם
הכנתי מקמח כוסמין לבן!!!!"
שקד ג'ולי
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: סוני יאיר
הבצק יצא מאוד דליל….4 כוסות מים לקילו קמח זה ממש הרבה…לא?
כמות הנוזלים תלויה בכמה דברים, אבל היא תהיה בין 3 ל 4 כוסות, אז כדאי בד"כ, ובמיוחד באפיית חלות להוסיף את הנוזלים הדרגתית.