פשטידה צמחונית פרווה קלה (מעקודה)
פשטידת תפוחי אדמה ישר מהמטבח המרוקאי. פשטידה פרווה, קלה להכנה וטעימה במיוחד!
מעקודה מרוקאית – פשטידת מעקודה, או בשמה האחר, מחאמר.
פשטידת תפוחי אדמה ישר מהמטבח המרוקאי. פשטידה פרווה, קלה להכנה וטעימה במיוחד.
פשטידה צמחונית פרווה קלה להכנה מעולה לאירוח או לארוחת צהריים או ערב טעימה.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
פשטידה צמחונית פרווה קלה (מעקודה)
פשטידת תפוחי אדמה ישר מהמטבח המרוקאי. פשטידה פרווה, קלה להכנה וטעימה במיוחד!
לדרג
המצרכים
- 7 -8 תפוחי אדמה (קלופים)
- 10 ביצים
- 1 צרור פרטוזילה (או כוסברה (או שילוב ביניהם))
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- כפית מלח (עד כפית וחצי)
- ¾ כפית פלפל שחור (לפי טעם)
- 1 כף מרק עוף (שטוחה, לא חובה)
אופן ההכנה
- להביא את תפוחי האדמה לרתיחה עד שיהיו רכים.
- במקביל, לבשל 3 ביצים קשות.
- לקחת קערה למעוך הכל עם המועך לקצוץ חופן פטרוזיליה בנדיבות להוסיף לקערה.
- לאחר מכן לשבור 7 ביצים שלמות להוסיף שקית אחת של אפייה + מלח ופלפל מעט מרק עוף לא חובה.
- לקחת סיר עמוק לשים שמן בנדיבות על אש גבוהה לאחר שהשמן חם מאוד שמים את הבלילה לתוך הסיר מנמיכים ישר את האש לחום נמוך בינוני למשך 15 דקות.
- לאחר מכן מעבירים לתנור שחיממנו מראש ל - 200 מעלות.
- מוציאים כשרואים שהפשטידה נהייתה חומה מלמעלה מוציאים מהתנור והופכים על צלחת שטוחה או מגש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מעקודה מרוקאית
צריך גם 3 ביצים קשות חוץ ה7 ביצים? כן. שאת מרתיחה את התפוחי אדמה קלופים שבסיר יהיו 3 ביצים גם. וה7 ביצים זה בתוך הבלילה. |
האני מאוד רוצה לעשות ולא עושה בגלל כמות השמן. מסכימה אתך שיש בזה שמן. אבל שאני הופכת אותה שמה נייר סופג משתי הכיוונים וזה פשוט מושלם. |
את לא שמה קמח ? לא. |
כשמבשלים על הגז אז לכסות הסיר? אין צורך לכסות.. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
פשטידת צמחונית פרווה (מעקודה)
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: גלית בן מויאל
מתכון פגום. לקלף את הביצים?! למה לא כותבים ביצים קשות?
היי נאוה,
את צודקת, תודה על ההערה שלך. תיקנו את הטעות במתכון.
בהצלחה 🙂
ממליצה להוסיף בצל מטוגן זה מקפיץ טעמים ..
רק תיקון קטן
מעקוד זה בטוניסאית. וזו בדיוק הפשטידה שאמא שלי היתה מכינה קבוע. ביחוד בפתיחת צום יום כיפור
ואנחנו טוניסאים. אז כדאי לציין זאת לדעתי.
תודה על מתכון מיתולוגי מהילדות שלי
היי מלכה,
תודה רבה על התגובה שלך ועל כך ששיתפת אותנו בסיפור האישי שלך.
מעקוד ומחאמר זה בעצם אותו הדבר, אחת טוניסאית והשניה מרוקאית 🙂
מעוניינת בחוברת
היי לימור, ממליצים לך לעקוב בדף, בקבוצה (https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/) ותהיי מבין הראשונים לקבל את חוברת מתכוני ראש השנה שבדרך. בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
אפשר להסיף גזר חתוך לקוביות קטנות ואפונה. בקשר לשמן…אין צורך בהרבה שמן…ניתן להסתפק ב 3-4 כפות בערך.
היי שוש,
תודה רבה שאת משתפת אותנו בטיפים שלך 🙂
האם אפשר להוסיף גזר אפונה
אם אוהבים תמיד אפשר, בהצלחה ובתיאבון!