Go Back
מעקודה מרוקאית (מחאמר)

פשטידה צמחונית פרווה קלה (מעקודה)

פשטידת תפוחי אדמה ישר מהמטבח המרוקאי. פשטידה פרווה, קלה להכנה וטעימה במיוחד!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: גלית בן מואיל

המצרכים

  • 7 -8 תפוחי אדמה (קלופים)
  • 10 ביצים
  • 1 צרור פרטוזילה (או כוסברה (או שילוב ביניהם))
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • כפית מלח (עד כפית וחצי)
  • ¾ כפית פלפל שחור (לפי טעם)
  • 1 כף מרק עוף (שטוחה, לא חובה)

אופן ההכנה

  • להביא את תפוחי האדמה לרתיחה עד שיהיו רכים.
  • במקביל, לבשל 3 ביצים קשות.
  • לקחת קערה למעוך הכל עם המועך לקצוץ חופן פטרוזיליה בנדיבות להוסיף לקערה.
  • לאחר מכן לשבור 7 ביצים שלמות להוסיף שקית אחת של אפייה + מלח ופלפל מעט מרק עוף לא חובה.
  • לקחת סיר עמוק לשים שמן בנדיבות על אש גבוהה לאחר שהשמן חם מאוד שמים את הבלילה לתוך הסיר מנמיכים ישר את האש לחום נמוך בינוני למשך 15 דקות.
  • לאחר מכן מעבירים לתנור שחיממנו מראש ל - 200 מעלות.
  • מוציאים כשרואים שהפשטידה נהייתה חומה מלמעלה מוציאים מהתנור והופכים על צלחת שטוחה או מגש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.