לחמניות גבינה בריאות לארוחת ערב
לחמניות גבינה בריאות וטעימות בטירוף יעשו לכם אחלה של ארוחת ערב. קערה אחת, הכנה קלה וביס רך, פריך ועשיר בגבינות טובות שיש תמיד במקרר, שכולם כולם אוהבים
אין מי שלא חושק בארוחת ערב קלילה וטעימה שמתאימה לכולם, כי תכלס למי יש כוח להשקיע שעות במטבח אחרי יום עבודה עמוס?
אז לכל מי שמחפש משהו קליל ומזין – מוזמן בשמחה להכין לחמניות גבינה בריאות לארוחת ערב. הטריק – להשתמש בכל הגבינות ששוכבות לכם במקרר, לערבב קלות, להוסיף תוספות אהובות כמו זיתים או תירס – והערב שלכם יהיה טעים ומפנק במיוחד!
קערה אחת, קמחים מעולים, מרקם רכה ועמוק של גבינות טובות, וסלט גדול ליד, וזה הכל – אפשר להתחיל לזלול
למה באמת כדאי לכם: לחמניות גבינה
- עשירות בגבינות, רכות בטירוף, חמות ומנחמות
- רכיבים בריאים במיוחד, מזינות, משביעות, בריאות והכי חשוב – כולם אוהבים!
שורה תחתונה: קערה אחת וזה הכל – ממש תיכף אפשר להתחיל לזלול
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? לחמניות גבינה
לחמניות גבינה בריאות לארוחת ערב
לחמניות גבינה בריאות וטעימות בטירוף יעשו לכם אחלה של ארוחת ערב. קערה אחת, הכנה קלה וביס רך, פריך ועשיר בגבינות טובות שיש תמיד במקרר, שכולם כולם אוהבים
לדרג
המצרכים
- 250 גרם גבינת טוב טעם 3%
- 200 גרם גבינה צפתית מעודנת 5%
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 1 ביצה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- ½ כוס קמח שיבולת שועל
- 2 כפיות אבקת אפייה
- תיבול: מלח, אבקת שום גבישי, אבקת בצל טבעית, טימין/אורגנו יבש
אופן ההכנה
- בקערה גדולה מערבבים היטב את הגבינות עם הביצה ושמן זית, מוסיפים קמחים, תבלינים ואבקת אפייה, ובעזרת ידיים רטובות מגבשים את העיסה לבצק נוח ונעים.
- מגלגלים כדורים ומניחים בתבנית שקעים משומנת או על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, נבריש את הלחמניות בביתה טרופה ונפזר שומשום.
- להכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפיה של 15-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לחמניות גבינה לארוחת ערב
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
הטעם נהדר אבל הם בכלל לא תפחו כמו בתמונה אלא יצאו דחוסות.
חבל
אולי כפית אחת של אבקת אפייה זה לא מספיק לבלילה לחה כזו.
היי מיכל,
את צודקת לגבי הכמות של אבקת האפייה, יש לשים 2 כפיות ותיקנו זאת במתכון.
עם זאת, יש לקחת בחשבון שנעשה פה שימוש בקמח כוסמין מלא וקמח שיבולת שועל, ששניהם ידועים כקמחים לא אווריריים במיוחד.
להבא, תוכלי אולי להחליף את קמח הכוסמין המלא בלבן ולראות איך יוצא לך.
בהצלחה 🙂
מטופש
היי איריס,
נשמח מאוד לדעת מה היתה הבעיה עם המתכון כדי שנוכל לשפר אותו.
תודה מראש 🙂