צהריים שילדים אוהבים… הגרסה הבריאה: קציצות הודו בתנור רכות ועסיסיות! (גם על הפלנצ'ה)
הילדים חוזרים מבית ספר רעבים ומצפים לארוחה טובה וטעימה? בדיוק בשבילם נולד המתכון המהמם הזה של קציצות הודו על הפלאנצ׳ה או בתנור. עשירות בירק מעולה ובשר רך ובריא, פטנט ייחודי של קמח חומוס ששומר עליהן עסיסיות ורכות – יבואו נהדר בתוך כריך עשיר, לצד פסטה עגבניות, אורז חם, וסלט גדול רענן
קציצות הודו רכות ועסיסיות

הילדים חוזרים מבית ספר רעבים ומצפים לארוחה טובה וטעימה? בדיוק בשבילם נולד המתכון המהמם הזה של קציצות הודו על הפלאנצ׳ה או בתנור
הן מפוצצות בירק מעולה ובשר רך ובריא וכוללות פטנט ייחודי של קמח חומוס מהמם ששומר עליהן עסיסיות ונימוחות.
הן נהדרות למילוי כריך עשיר, לצד פסטה ברוטב עגבניות או אורז טעים, וברור שגם ליד סלט גדול ירוק ומרענן
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/עידית-מרום" icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של עידית מרום [/button]

[adinserter block="2"]
למה באמת כדאי לכם: קציצות הודו
-
הודות לקמח החומוס הקציצות יוצאות רכות ומשגעות!
-
הצלחה בטוחה עם ילדים ו…מבוגרים
-
מפוצצות ירק מעולה ובשר רך ובריא
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? קציצות הודו

קציצות הודו רכות ועסיסיות
המצרכים
- ½ קילו הודו טרי טחון
- חופן גדול של פטרוזיליה
- חופן גדול של כוסברה
- בצל
- קישוא קטן
- ¼ כוס קמח חומוס
- 1 כף שמן זית
- תבלינים: גריל עוף, פפריקה מתוקה, כמון, ראס אל חנות ומלח
אופן ההכנה
- טוחנים היטב את כל הירקות בסלייסר/מעבד מזון, מעבירים לקערה ומוסיפים את ההודו, שמן זית, תבלינים וקמח חומוס.
- בידיים משומנות מערבבים היטב את התערובת. מכינים קציצות על מחבת פלאנצ׳ה משומנת קלות ומטגנים עד להזהבה. לאפייה בתנור - 30 דקות על 180 מעלות.
- שימו לב, התערובת אמורה להיות רכה אז כדאי לשמן את הידיים כשמכינים את הקציצות.
הערות וטיפים
- אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח עדשים או קמח קינואה
- אם רוצים לאפות בתנור במקום על פלאנצ'ה אפשר לשמן עם שמן זית את נייר האפיה ולזלף מעט מלמעלה
- במקום קישוא אפשר להחליף בתפוח אדמה או בטטה
מה הולך ליד קציצות ההודו הנהדרות האלה , אתם שואלים? אנחנו הצענו לכם אורז או פסטה, אבל לגמרי אפשר לקחת מכאן עוד רעיונות טעימים של תוספות נהדרות
קבלו מתכוני תוספות מושלמים שמככבים בכל שולחן. אל תפספסו!


הי,
עם איזה הודו השתמשת ? שווארמה הודו נקבה או הודו אדום?
לגבי הקמח חומוס, בפעם האחרונה שהשתמשתי בקמח עדשים, קלקל לי את הטעם, אני קצת חוששת מכל הקמחים האלה…אפשר במקום זה קורנפלור או קמח אחר?
לגבי הקישוא, לא צריך לסחוט לפני ששמים בתערובת? הוא לא מגיר נוזלים?
תודה
היי ענת,
נשמח לענות:
1. בשר הודו טחון, לא משנה מאיזה חלק. אפשר גם שילוב שלהם.
2. במקום קמח חומוס, אפשר לשים קמח רגיל.
3. אין צורך לסחוט את הקישוא במתכון הזה.
בהצלחה 🙂
כתוב שאפשר לאפות את הרציחות, אבל לא כתוב בכמה מעלות וכמה זמן.
קציצות, סליחה. לא רציחות..
היי איילת,
בתנור זה חצי שעה על 180 מעלות.
בהצלחה 🙂