סלמון בתנור אסייאתי
מממ… דגים, כמה כיף לאכול אותם וליהנות ממנה קלילה, מלאת חלבונים עשירים ועונג טעמים מופלא ורך בפה?
ואם כבר דגים – אז תודו שאחת המנות המנצחות היא של דג סלמון בתנור בסגנון אסייאתי מטריף ועסיסי שלא תפסיקו להכין שוב ושוב. בהכנה קלה ומדויקת ייצאו לכם מהתנור נתחי דג ורדרדים, עסיסיים ובשרניים, מלאים בטעמי המזרח הרחוק האקזוטי ועטופים בקראסט שומשום פריך וטעים.
מומלץ במיוחד לתקופת תשעת הימים, לצמחונים שכן אוכלים דגים ולכל מי שמחפש מנה סופר קלה ומזינה. מושלם להגיש על מצע אורז בסמטי לבן ומהביל וסלט גדול לשלמות טעמים מופלאה
למה באמת כדאי לכם: סלמון בתנור
-
מקור מעולה לחלבון עשיר ואיכותי ולאומגה 3 בעלת סגולות רפואיות רבות
-
מנת דג מהממת בסגנון אסייתי מטריף וקל להכנה, שלא תפסיקו להכין שוב ושוב
-
שילוב מושלם של דג עסיסי ובשרני, תיבול מזרח רחוק אקזוטי וקראסט שומשום פריך ומתפצפץ בפה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? סלמון בתנור
סלמון בתנור אסייאתי
המצרכים
- 4 פילה סלמון טרי / סלמון נורווגי איכותי קפוא
- 2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
- 1 כף סילאן/ דבש
- 3 כפות כפות סויה תמרי
- מיץ מלימון אחד
- 2 שיני שום כתושות
- מלח גס
- פלפל שחור
- 3 כפות שומשום
אופן ההכנה
- מייבשים את הדג היטב בנייר מטבח וחורצים בעזרת סכין חדה חריצים באלכסון על גבי כל פילה.
- מכינים מרינדה: שמן שומשום, מיץ לימון, סויה, סילאן, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משרים את הפילה כשעה במרינדה (בקערה מכוסה במקרר), מומלץ להפוך מדי פעם.
- לאחר ההשריה, נעביר את הדגים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, נשפוך את הרוטב מלמעלה ונפזר שומשום בנדיבות, נכניס לאפייה בתנור שחומם על 185 מעלות, אפייה עם כיסוי ל-15 דקות ועוד 5 דקות ללא כיסוי לקבלת קראסט שומשום פריך וטעים
מה הולך ליד הסלמון הטעים הזה, אתם שואלים? אנחנו הצענו לכם אורז בסמטי מהבלי, אבל לגמרי אפשר לקחת מכאן עוד רעיונות טעימים של תוספות נהדרות
קבלו מתכוני תוספות מושלמים שמככבים בכל שולחן. אל תפספסו!
יצא אששש תודה רבה!!!
היי יעל,
שמחים מאוד שנהנית מהסלמון 🙂