| | | | |

פשטידת ירק קלה בריאה וטעימה

 15 דקות ואפייה קצרה וקיבלתם פשטידת ירק קלה בריאה וטעימה - מנה נהדרת לכל המשפחה בטעמים רעננים של ירק טרי, קישוא עסיסי וגבינות רכות
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
פשטידת ירק קלה

בקיץ החם או בין החגים, לאחר ארוחות גדולות וכבדות – אנחנו מחפשים לפעמים בדיוק את הארוחות הקלילות האלו, שיזינו וישביעו ושגם הילדים יאהבו. ארוחות כאלה שמתעכלות בקלות ולא יושבות ״כבד״ בבטן.

המתכון הנהדר הזה של פשטידת ירק עונה בול על הדרישות – היא נטולת גלוטן ועשירה בחלבון וירקות והכי חשוב – קלילה להכנה, וקלילה בטעמים מופלאים של קישואים, עלים רעננים וגבינות נימוחות.

אז… אם עוד לא הכנתם ארוחת ערב, קחו 15 דקות לערבב מצרכים ולהכניס לתנור וקבלו מנה נהדרת, יפה ומלאת ארומה, שתבוא מושלם לצד סלט עשיר

ספר המתכונים של עידית מרום

 
פשטידת ירק קלה
צילום: עידית מרום

למה באמת כדאי לכם: פשטידת ירק 

 

  • ארוחה משביעה, מזינה וטעימה בול לימים חמים ובין ארוחות חגים כבדות
  • קלילה להכנה, וקלילה בטעמים מופלא
שורה תחתונה: 15 דקות ואפייה קצרה וקיבלתם מנה נהדרת לכל המשפחה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? פשטידת ירק

פשטידת ירק קלה

פשטידת ירק קלה בריאה וטעימה

 15 דקות ואפייה קצרה וקיבלתם פשטידת ירק קלה בריאה וטעימה - מנה נהדרת לכל המשפחה בטעמים רעננים של ירק טרי, קישוא עסיסי וגבינות רכות
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 2 קישואים
  • 6 גבעולי בצל ירוק כולל החלק הלבן
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • 4 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • ½ גביע ריקוטה פרסקה 5%.
  • אבקת בצל/שום טבעית
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס קמח קינואה
  • 1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה

  • לקצוץ בסלייסר קישואים, בצל ירוק, שמיר ופטרוזיליה. לסנן מנוזלים ולהניח בצד.
  • בקערה לערבב ביצים, שמנת חמוצה, ריקוטה אבקת בצל/שום, מלח ופלפל.
  • להוסיף את תערובת הירקות, לערבב היטב, להוסיף קמח קינואה ואבקת אפיה.
  • להעביר לתבנית מלבנית בינונית משומנת ולאפות על חום של 170 כ-35-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

פשטידת ירק קלה
צילום: עידית מרום

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


 רק עוד דבר אחד אחרון! 

הקלות והטעם המופלא של הפשטידה עשו לכם חשק לעוד מתכונים קלים וטעימים? אז סידרנו לכם עוד כמה ארוחות מנצחות ולא כבדות 

 

עוד  מתכונים צמחוניים מושלמים מחכים לכם באתר…

 
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

4 Comments

    1. היי אמיליה,
      לא ניסינו כך שלא נוכל להמליץ.
      להערכתנו, כן חשוב שיהיה איזשהו סוג של קמח בפשטידה כדי שהיא תחזיק יפה.
      בהצלחה 🙂

  1. האם הקינואה מבושלת לפני ? מה זה אומר בסלייסר, האם זה פרוסות? או לקצוץ כמו במגימיקס?

    1. היי שרית,
      זה קמח קינואה ולכן אין צורך בבישול.
      לא פרוסות, אלא כמו שאמרת, קיצוץ במג'ימיקס.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?